Androidin ylivalta kasvaa – alkuvuoden markkinaosuus 75 prosenttia

Osuudet, Q1/2013

Googlen johtaman Androidin markkinaosuus älypuhelimissa alkaa viimeistään nyt olla sitä luokkaa, että suunta on jatkossa lähinnä laskeva. Näin voisi ainakin kuvitella, sillä tutkimusyhtiö IDC:n laskelmien mukaan tammi-maaliskuussa markkinoille toimitetuista 216,2 miljoonasta älypuhelimesta 75 prosenttia perustui Androidiin. Vuosi sitten Androidin markkinaosuus oli 59,1 prosenttia.

Toiseksi suosituin älypuhelinalusta on Applen iOS. Kasvaneista toimitusmääristä huolimatta sen osuus laski vuodentakaisesta 23 prosentista 17,3 prosenttiin. Yhdessä Android ja iOS kattoivat kaikista älypuhelimista alkuvuonna 92,3 prosenttia. Muille jäi siis lähinnä rippeitä markkinoista.

Windows Phone onnistui nostamaan asemiaan ja kohoamaan kolmossijalle. Alustaan pohjautuvia laitteita toimitettiin markkinoille alkuvuodesta seitsemän miljoonaa kappaletta. Nokia ilmoitti huhtikuussa myyneensä ensimmäisellä neljänneksellä 5,6 miljoonaa Lumiaa. Yhtiön osuus Windows Phone -puhelimista olisi näiden lukujen valossa 80 prosenttia.

Kanadalaisen BlackBerryn osuus jatkaa laskuaan. Sen siivu markkinoista on enää 2,9 prosenttia.

Suurimman sukelluksen teki Symbian, jonka osuus laski vuoden 2012 tammi-maaliskuun 10,4 prosentista 1,2 prosenttiin.

Lähde: Engadget

12 kommenttia

 1. Mieletön nousu kyllä androidilla 90,3–>162,1 0_0

  1. Jep. CoolPadit, Huaweit yms. kiinalaisvalmistajat on kyllä tehnyt älyttömän kovaa tulosta Aasian markkinoilla.

   1. Engadgetissa oli just juttu että samppa kääri kuitenkin lähes kaikki voitot android myynnistä. Onkohan nuo kiinalaisvalmistajat otettu huomioon.

    1. Kyllähän samppa kiistatta raa-asti vertailtuna suurimmat dollarimääräiset voitot kahlii, mutta täytyy ottaa huomioon, että eihän noita ole mitenkään suhtautettu hintatasoon. Samppa myy eniten ”länsimaalaisilla” markkinoilla, kun taas CoolPad, Huawei ja Lenovo ovat isoja tekijöitä Aasian ja etenkin Kiinan markkinoilla. En nyt pikaisella googlauksella etsimääni artikkelia löytänyt, mutta muistain lukeneeni, että kaikki kolme edellä mainittua kiinalaisvalmistajaa tekivät melkoisen kovaa voittoa niin 2012 kuin tämän vuoden alussakin.

  2. Mutta on niitä eri laitteitakin. Applen myynti yksittäisenä on aika kovaa.

 2. Eikös samppa myy suurimman osan kaikista andzoista, joten muille ei jää mitään.

  1. Samsung myi 65M joten kyllä siinä 100M jää muille jaettavaks. Jännä tosin että tuolla määrällä veisi 95% voitoista, LG:lle 2.5% ja muille alle 3%. Tuntuu minusta vähän kummalta? Tosin en ole kauppamies.

 3. Digitimes mukaan Androidin osuus olisi ollut 75,6% ja älypuhelimia olisi myyty 216,3 miljoonaa eli hieman enemmän kuin IDC:n tilastossa.

 4. ”Googlen johtaman Androidin markkinaosuus älypuhelimissa alkaa viimeistään nyt olla sitä luokkaa, että suunta on jatkossa lähinnä laskeva.”

  On kummallinen väite, että Androidin markkinaosuus tulee tästä eteenpäin laskemaan, koska käyttöjärjestelmä on saavuttanut 75 % markkinaosuuden. Mitäköhän toimittajan piipussa on palanut tuota kirjoittaessa?

  1. Tuskin tulee markkinaosuus laskemaan,ehkä hyvin pientä nousua…Jos 80% nousee vielä,niin HUH!. =) Todennäköisesti syksyllä jo uudet haastajat eli Tizen ja Firefox alkavat ”nostaa päätään”!.

 5. Tämän vuoden aikana ei kovin radikaaleja muutoksia enää tapahdu. Vuosi 2014 on mielenkiintoinen, tulee mm. Tizen, Firefox ja Sailfish markkinoille. Android pienenee hieman, säilyen silti ylivoimaisena ykkösenä. Applen markkinaosuuden kannalta on mielenkiintoista tuleeko ns. halpamalli iPhonesta ja mihin hintaan.

Kommentointi on suljettu!