Huhut jyllää: uusia tietoja Nokia EOS -kamerapuhelimesta

Lumia 920, valkoinen

Mobiilikansa toipuu vasta Nokian tämänviikkoisesta Lumia 925 -julkistuksesta, kun katseet siirtyvät jo seuraavan uutuuden odotteluun. Mikäpä muukaan kyseessä voisi olla, kuin jo tovin huhumyllyssä pyörinyt Nokia EOS? Siitä odotetaan todellista seuraajaa viime kesänä myyntiin saapuneelle Nokia 808 PureView -laitteelle, joka jäi Nokian historian viimeiseksi Symbian-puhelimeksi.

Windows Phone -aiheiseen uutisointiin keskittynyt WMPoweruser on saanut vihjeitä kahdelta eri lähteeltä tulevasta Nokia EOS -kamerapuhelimesta. Kuvaa ei ole tarjolla, mutta lähteet ovat tiettävästi päässeet hypistelemään prototyyppiä. Niinpä laitteesta on saatavilla varsin tarkka kuvaus.

Vihjeiden mukaan Nokia EOS rakentuu polykarbonaatista, ei alumiinista, kuten aiemmin on luultu. Sen muodot noudattelevat Lumia 920:aa, mutta reunoja on kavennettu ohuemman tuntuman luomiseksi sekä itse laitteen pitäisi olla kevyempi. Toisen lähteen mukaan puhelin tulee myyntiin vain yhtenä värivaihtoehtona. Uutuus ei myöskään tukisi langatonta lataamista, ainakaan ilman ylimääräisiä varusteita.

Prototyypistä ei paljastanut kameran megapikselimäärää. Aiemmin sen on huhuttu olevan samalla tasolla 808 PureView:n kanssa. Tämä tarkoittaisi 41 megapikseliä. Kameraa suojaa aktiivinen linssinsuojus ja mukana on Xenon-salama sekä pieni, punainen LED-valo, jota käytetään mahdollisesti tarkennuksen yhteydessä. Kokonaisuuteen kuuluu uusi Nokia Pro Camera -sovellus.

Kosketusnäyttö on huhun mukaan kooltaan 4,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1280 x 768 pikseliä. Se on oletettavasti AMOLED-tekniikkaan perustuva.

Lähde: WMPoweruser

20 kommenttia

 1. Jotenkin samoja uutisia koko ajan. Tästäkin jutusta on uutisoitu useita kertoja, eikö jo riittäisi. Anteeksi negatiivisuus, mutta…

  1. Tottakai saa ja pitää uutisoida. Tämä ala elää huhuista ja visioista. Jännä nähdä minkä kokoinen kamerayksikkö siihen on tungettu. 808 oli aika mokkelo.

   1. Toki Paroni huhuista saa ja pitää uutisoida. Ikävää on vain se, että samat uutiset kietää ympäri näitä blogeja ja talouslehtiä jne. ”uutisina”. Tapana on kirjoittaa alkuperäislähteen juttu uusiksi vaihtamalla otsikkoa ja hieman tekstikappaleiden sanoja. Eli aiheesta vähääkään kiinnostunut törmää juttuun ensin twitterissä, sitten amppareiden kautta useamman päivän tulee sama uutinen eri otsikolla, joista jokaisen avaa kun otsikon perusteella ei voi ihan varma olla onko kyseessä sama uutinen, minkä on lukenut jo moneen kertaan.

    Saman jutun uutisoinnissa useassa paikassa ei ole muuta vikaa kuin, että lukijan pitäisi jotenkin, esimerkiksi otsikon perusteella pystyä varmasti päättelemään, että nyt on kyseessä sama kierrätetty uutinen, johon ei toimitus ole tuonut otsikon vaihtamiseksi tuonut muuta lisäpanosta.

    1. Niin ja sitäpaitsi huomaa aivan selvästi että Windows Phone ja Nokia on Teemun suosikkiuutisaiheita. Joka toinen ellei useampi uutinen on WP: seen tai Nokiaan liittyvää. Alkaa jo kyllästyttää.

 2. Niistä uutisoidaan, mitkä ovat pinnalla. Nyt se on Nokia, välillä taas Samsung tai Apple.

  1. kiitos puurtamisestasi teemu… blogissa uutiset ovat mielenkiintoisia ja niitä on ilo seurata!

   t. osakkeenomistaja

   1. Kiitos myös minulta, hyvää blogia pidät 😀 Näin kaksi ja puoli vuotta seuranneena täytyy kyllä todeta, että päivitystahti on hurja 😀 Ja kyllä uutiset ovat mielenkiintoisia, kun ainakin seitsämä kertaa päivässä käyn katsomassa, onko uusia uutisia tullut :DDDD

    1. Samaa mieltä, ja jos joku ei juttu tai käyttis ei kiinnosta, ei ole pakko lukea. Kyllä minua kiinnostaa esim tämä artikkeli enkä ole siihen muualla törmännyt. En toisaalta seuraakaa kuin mobiiliblogia ja joskus engadgettia.
     ts. mahtavaa työtä, meikäläisen ykkösblogi.

 3. koskahan nokian seuraava lippulaivapuhelin tulee kuluttajille asti… edellisestä nokian lippulaivapuhelimesta on kuitenkin jo yli viisi vuotta!

  t. osakkeenomistaja

  1. Lumia 920 tuli 21.11.2012 myyntii ja se on viimeisin nokian lippulaivapuhelin. Seuraava lippulaivapuhelin tulee olemaan tuo lumia jossa on eos 41mp kamera. Sitä odotellessa markkinoille, koska se vaikuttaa kiinnostavalta ja tulee myymään paljon.

 4. Itseäni kiinnostaa kyllä valtavasti. Jos tuo nyt tässä kesän aikana julkistetaan ja syksyn aikana tulisi myyntiin, niin siinä olisi itselleni täydellinen puhelin.

  Menisi varmasti hankintaan.

 5. Ja vinkkinä varsinkin toimituksille, että näitä ”uutisia” olisi jenkkisaiteilla paljon ja vain osa päätyy Suomeen. Ja jutut on aivan eri tasoisia kuin näiden amatöörien jutut.

 6. Haluaisin vielä korostaa, että mielestäni ei ole mitään vikaa siinäkään, että uutisoidaan ulkomaisten blogien juttuja suomeksi. Lähinnä tärkeää olisi nopeus, eli uutinen ei ole uutinen enää seuraavana päivänä tai parin päivän päästä, jos toimittaja ei pysty tarjoamaan siihen mitään uutta, tietoa tai näkökulmaa. Uutisen vanhuushan ei haittaa, jos siihen on pystytty tuomaan jotain uutuusarvoa. Ilman nopeutta tai uutuusarvoa olisi uutinen usein julkaisun maineelle parempi jättää väliin.

  Kritiikkini ei kohdistunut mobiiliblogiin, vaan mediailmapiiriin yleisesti. Mobiiliblogi tekee hyvää työtä kilpaillussa ympäristössä. Kiitos siitä.

 7. Teemuhan kirjoittaa tismalleen siitä, mikä kerää klikkejä. Ilmeisesti se on Nokia. Harmi vaan, kun klikkaajat ovat androidjonneja jotka tulevat repimään turpaansa.

 8. Taidettiin eksyä aiheesta, mutta mielestäni Teemu on tehnyt hienon blogin, joka sisältää myös paljon omia juttuja. En ole pitkään aikaan jaksanut lukea mitään muuta alan julkaisua.

 9. Harmi jos ei tue langatonta latausta muutakuin lisäkuorilla, mutta nämähän ovat vasta huhuja.
  Itse ole Lumia 920’ntä katsellut kun on ollut pelkkiä positiivisia kokemuksia WP’stä (7), WP8 olisi kätevä Win8 tietokoneen rinnalle.

Kommentointi on suljettu!