Kuvina: Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Uusi Galaxy S4 jakaa vahvasti kuluttajien mielipiteet, aivan kuten lippulaivan kuuluukin. Yksi keskeisimmistä väittelykohteista on laitteen rakenne. Osa pitää laatuvaikutelmaa heikkona tämän hintatason puhelimelle. Toiset pitävät muovin keveydestä, lämmöstä ja naarmunkestävyydestä esimerkiksi alumiinia vastaan. Olitpa mitä mieltä tahansa, nyt on aika keskittyä MobiiliBlogin kuvasarjaan korealaisvalmistajan lippulaivasta.

Testiimme päätyi tumma väriversio, nimeltään Black Mist. Puhelinta kiertää metallinharmaa reunus, joka antaa sille ryhtiä ja parantaa laatuvaikutelmaa. Kädessä Galaxy S4 on jämäkkä, mutta kieltämättä hyvin muovisen oloinen.

Huomio uutuudessa hakeutuu pian suureen näyttöön, joka on venytetty aivan laitteen sivureunoille asti. Näin näytön kokoa on kyetty kasvattamaan ilman laitteen mittojen suurenemista edeltäjäänsä nähden. Käteen puhelin istuu koostaan huolimatta varsin luontevasti, vaikka yhdellä kädellä käytettäessä mittasuhteiden heikkoudet tulevat esille. Taskussa Galaxy S4 kulkee yhtä huomaamattomasti kuin selvästi kooltaan pienempi iPhone 5.

Kaiken kaikkiaan Galaxy S4 on melko väritön paketti, jossa ei ole samanlaisia katseen vangitsevia yksityiskohtia kuin monissa kilpailijoissa. Rakenne ei ole huono. Se ei vaan saa aikaan samanlaista ihastelua kuin kilpailevien valmistajien lippulaivat.

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Samsung Galaxy S4 Black Mist

16 kommenttia

 1. Toi näyttö on kyllä melkonen katseenvangitsija ja surureunatkaan ei pahemmin mielessä paina. Designi on mielestäni edelleen esim HTC:ta jäljessä, mutta silti paljon paremman näkönen kuin S3.

  Tuli muuten Teemu tätä lukiessa jostain syystä mieleen, että mikä puhelin sulla itselläsi on käytössä? 😀

  1. Omana puhelimen on iPhone 5, mutta sen käyttö jää toisinaan vähälle. Nytkin käytössä on ollut reippaan viikon jo juurikin Galaxy S4. 🙂

 2. Puhelinta kiertää metallinharmaa reunus…totta,MUTTA materiaali olisi saanut olla jotain muuta (esim.kestävämpää alumiinia!) kuin muovia!!.

  1. Olisin itsekin toivonut puhelimen rakenteeksi muuta kuin muovia. Muoviseokset voivat kuitenkin ominaisuuksiensa puolesta kestävämpiä ja kevyempiä kuin esimerkiksi alumiini. Ei ole Samsung joutunut massiivisiin takuuhuoltoihin muovirakenteiden vuoksi.

 3. Itse en vain tykkää Samsungin muotoilusta.

  Omasta mielestäni tuo vain näyttää muoviläpyskältä eikä iske yhtään.

  1. Eemelin kanssa samoilla linjoilla. Rautapuoli on kyllä kunnossa mutta onko siitä siten vastaavaa hyötyä hintaan nähden?

 4. Onhan tää vähän muoviläpyskä, mutta nopeus ja tää näyttö on niin ylivoimainen muihin verrattuna että kyllä tää kaupasta vaan mukaan lähti.

  1. Muovi ja muovi..Ainakin S3 on kuitenkin tukeva eikä natise mihinkään. Lisäksi on todella ohut ja hyvä kädessä pyöristettyjen kulmien takia vaikka suuri onkin. Vaikka täällä on ”asiantuntevat” kommentoijat kertoneet (eivät ole ikinä varmaan käyttäneet) että tippuvat kädestä ja hajoavat, ei ole kyllä suurista myyntimääristä huolimatta mitään hälyyttävää kyllä kentältä kuulunut. Omakin on tiputtelusta huolimatta vielä aivan ehjä. En tuota itsekkään pidä ehkä maailman kauneimpana, toki S3:sta hieman nätimpi, mutta muotoilu on toimiva, eikä mielestäni kuitenkaan ruma, lähinnä melko neutraali.

 5. Vanha Nokiani E52 on alumiinia (metallia yleensä) ja ei se kyllä siitä sen parempaa puhelinta tee.
  Miten tänä päivänä kommentoijat arvioivat puhelimia. Alumiini tuntuu olevan tredikäs sana ja sillä voi päteä. Suurin osa ei ole varmaan puhelinta nähnyt kuin Gigantin mainoksissa.

  Tulee tällaisesta huutelusta mieleen vähän aikaa sitten noussut kohu Valion maitomainoksesta. Siinä Paasosen Heikki silittää lehmiä ja kutsuu niitä nimillä. Ihmiset suivaantuivat mainoksesta, koska se loi väärän mielikuvan. Lehmillä ei kuulemma ole nimä ja ei ne missää vihreällä ruoholla laidunna… Samaan aikaa Arlan lehmät juttelivat mukavia oravan kanssa (tai ainakin keskenään). Tämä oli ihan OK.

 6. Mun mielestä tosi näyttävä. Etenkin toi 4 alin kuva, upee!

  1. Yritän aina saada kuvissa kaikkien laitteiden parhaat puolet esille. 🙂

   1. Tuossa kuvassa etenkin olet onnistunut. 😀 Kuvastaa mainiosti S4:n sulavalinjaisuutta!

 7. Kuvat kyllä todella hyviä Mobiiliblogin tyyliin. Omaa silmääni eniten kuitenkin häiritsee Androidin staattiset ikonirivit.. Laitteesta puuttuu myös se koukuttava särmä. Epäilemättä laatuvehje, mutta itselleni en yli 600€ hintalapulla ostaisi.

  1. ikonit = tiilet
   Widgetit = live-tiilet

   Särmä? -> play kauppaan vaan valitsemaan miten haluaa muokata.

 8. No on kyllä ruma.
  Tuohan on ulkomuodoltaan melkein identtinen S3’n kanssa?
  Nykyään nopeus ja vakaus on enimmäkseen järjestelmästä kiinni, harvemmin se on enään vain ’raudasta’.

Kommentointi on suljettu!