Valkoinen Nexus 4 ja Android 4.3 julki kesäkuussa?

Nexux 4, valkoinen

Google I/O ei ehkä hieman yllättäen tuonut kansalle uutta Android-versiota. Odotuksissa oli kolmas Jelly Bean -versio, mutta kehittäjätapahtumassa keskityttiin lähinnä uusien API-rajapintojen esittelyyn. Samalla lanseerattiin erityisversio Galaxy S4:stä, joka perustuu puhtaaseen Androidiin ja tulee saamaan uusimmat päivitykset suoraan Googlelta Nexus-sarjan tavoin. Uutta Android-julkaisua ei kuitenkaan tullut.

Verkkosivusto Android and Me:n toimitus on saanut käsiinsä huhutun valkoisen version Nexus 4 -puhelimesta. Lähteen mukaan kyseessä on sama LG:n valmistama Nexus 4, joka esiteltiin maailmalle viime vuoden lokakuussa. Ainoa eroa on siis laitteen värissä, joka on valkoinen alkuperäisen mustan sijaan.

Tietojen mukaan valkoinen Nexus 4 tulisi debytoimaan Google Play -kaupassa 10. kesäkuuta. Se sisältäisi huhun mukaan uuden Android 4.3 -käyttöjärjestelmän.

Tämänhetkiset tiedot viittaavat vahvasti siihen, että tuleva Android 4.3 -versio sisältää lähinnä pieniä parannuksia alustaan. On puhuttu muun muassa tuesta vähävirtaiselle Bluetooth Smart -tekniikalla, jota Apple, BlackBerry ja Microsoft jo tukevat. Huhuissa on väläytelty myös mahdollista tukea OpenGL ES 3.0 -tekniikalle.

Androidin viimeisimpänä merkittävänä päivityksenä voidaan pitää viime vuoden kesäkuussa esiteltyä Android 4.1 -julkaisua. Kuluvan vuoden aikana Googlelta odotetaan Android 5.0:aa, joka saattaa jälleen tehdä suuria muutoksia käyttöjärjestelmään ja sen ulkoiseen olemukseen. Samalla nähtäneen myös seuraava Nexus-laitteiden aalto.

Lähde: Android and Me

5 kommenttia

 1. Kommenttien huimasta määrästä huomaa sen miten paljon Nexukset suomalaisia kiinnostaa 😀

  1. Pikemminkin huomaa, että puol vuotta sitten julkastuun puhelimeen tuleva uusi värivaihtoehto ei kiinnosta. 🙂 Androidinkin suhteen isompia uudistuksia saadaan varmasti odottaa vitoseen asti.

 2. No, ei tosta tulevasta tilaisuudesta oo paljon sanottavaa:
  Jee! Valkonen väri puhelimeen!!:D
  Ainoastaan toi 4.3 saattaa tuoda jotain mielenkiintoista.

   1. No joo sori. Tarkotin sitä kun se tulee sillee virallisesti, ”you know” 😉

Kommentointi on suljettu!