Samsung Galaxy S4 palkittiin ensimmäisenä älypuhelimena TCO-sertifikaatilla

Galaxy S4, musta

Ensimmäisinä viikkoinaan jo useiden miljoonien toimituslukuihin yltänyt Galaxy S4 saa nyt tunnustusta ympäristöystävällisyydestään ja vastuullisesta tuotantoketjusta. Korealaisvalmistajan lippulaiva on markkinoiden ensimmäisenä älypuhelimena saanut itselleen TCO-sertifikaatin.

TCO-tunnus on monelle suomalaisellekin varmasti tuttu tietokoneista, näyttöpaneeleista ja tulostimista. Sen ansaitsemiseksi tuotteelta vaaditaan muun muassa ympäristön huomioimista, vaarallisten aineiden välttämistä ja hyvien työolojen edistämistä. Nämä kaikki täyttyvät Galaxy S4:n kohdalla.

Samsung saa kiitosta TCO:lta kansainvälisten sopimuksien noudattamisesta tuotantolinjallaan ja erittäin energiatehokkaasta laturistaan. Puhelin on valmistettu ilman nikkeliä, berylliumia, elohopeaa ja muita vaarallisia aineita. Niinpä laitteen kierrättäminen käyttökaaren lopussa on helppoa. Kiitosta Galaxy S4 sai myös luotettavasta rakenteestaan.

Lähteet: SamMobile & Android Central

6 kommenttia

  1. Vai luotettava rakenne. Onko se sitten parantunut S3:sta paljonkin?

    1. Mikäslaista epäluotettavuutta S3 rakenteessa on ilmennyt?

  2. Onkohan palkittiin nyt ihan oikea sana? Käsittääkseni nuo sertifikaatit yleensä maksavat yritykselle. Sertifikaatin vaatimat rajaehdot pitää tietenkin täyttää.

    Samsung on Greenpeacen puhelinvalmistajien listalla vain hyvää keskitasoa, joten uskoisin monen muunkin valmistajan saavan kyseisen ”palkinnon” jos vain ovat valmiita avaamaan kukkaronsa nyörejä. http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/toxics/electronics/

    Voin tietysti olla täysin väärässäkin…

  3. Apple on taas niin kova firma, että ensin myöntää itse itselleen kultaiset merkinnät ja sen jälkeen vasta mietitään ovatko he niitä ansainneet.

  4. Näen tuon Galaxy S4 TCO-sertifikaatin ainoastaan positiivisena asiana Samsungin kannalta.

Kommentointi on suljettu!