Lenovo K900 saapui Kiinaan, kansainvälisille markkinoille kesällä

Lenovo K900

Vieläkö muistat tammikuussa CES 2013 -messuilla esitellyn Lenovo K900 -älypuhelimen? Kyseinen laite on vihdoin saapunut myyntiin Kiinassa ja valmistaja lupaa sen valituille kansainvälisille markkinoille kesän aikana. Kiinassa laitteella on hintaa noin 540 dollaria.

Mielenkiintoisen Lenovon uutuudesta tekee sen sisällä hyrräävää Intel Clover Trail+ -piirisarja. Se tarjoaa Intelin uuden kahden gigahertsin Atom Z2580 -tuplaydinsuorittimen ja PowerVR SGX 544MP2 -grafiikkapiirin. RAM-käyttömuistia on kaksi gigatavua.

Puhelimen rakenteessa on yhdistelty polykarbonaattia sekä ruostumatonta terästä. Paksuutta sillä on vaatimattomat 6,9 millimetriä ja painoa 162 grammaa.

Android 4.2 Jelly Bean -pohjaisen Lenovo K900:n toimintoja hallitaan suurelta 5,5 tuuman kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Takaa löytyy 13 megapikselin kamera, joka perustuu Sony Exmor BSI -tekniikkaan. Linssin aukkosuhde on F1.8. Etupaneelissa oleva kamera on kaksi megapikseliä ja tarjoaa erittäin laajan katselukulman (88 astetta). Tallennustilaa on kiitettävät 64 gigatavua, jota on mahdollista tarvittaessa laajentaa microSD-muistikortilla.

Lähteet: Engadget & Android Central

11 kommenttia

 1. Yllättävän tyylikäs desing ja todella ohut malli. Tuotemerkkikin on kovaa luokkaa. Todella monella nimittäin on Lenovon kannettava työkäyttössä, joten mikäs siihen rinnalle paremmin sopisi kuin Lenovon älypuhelin. Markkinoita on siis kansainvälisesti paljon tarjolla.

 2. Joo mäkin olen sitä mieltä että tuo on tyylikäs puhelin.Tuohon verrattuna on iphone, galaxy s2/3/4 ja lumiat vanhanaikaisen näköisiä. Tuo on todella tyytlikkään, siistin ja arvokkaan näköinen.

  1. Siis oikeasti. Onko tuo sinusta tyylikäs. Mielstäni tuo on vain ruma laatta. Tuo ei todellakaan näytä tyylikkäältä.

   Aivan pirun ruma luuri

  2. Makuja on kyllä monenlaisia, mutta en kyllä omaan silmään löydä tästä mitään muuta tyylikästä kuin värityksen. Rakenne, muotoilu ja yksityiskohdat ovat kyllä järkyttävän rumia nykypäivän kosketusnäyttöluurille. Huomaa, ettei Lenovo ole pahemmin puhelimia suunnitellut 🙂 Positiivista on kuitenkin se, ettei puhelinta vahingossakaan sekoita Noksuun, Samppaan eikä Appleen.

   Omaan käyttööni näyttö on myös aivan liian suuri. Ostin hiljattain 4,3″ näytöllä varustettun Lumia 720:n ja tässä on näytön koko lähellä sopivaa. Yhtään suurempaa en pystyisi sujuvasti käyttämään.

 3. Tuon luurin speksitkin ovat jo kohdillaan, eli nyt alkoi kiinnostamaan vaikka tuossa onkin android, mitä vihaan. 13mp kamera, 2mp etukamera, 64gb muisti laajennettavissa muistikortilla jne. Milloin tuo tulee suomeen? Ois tarpeeksi ohutkin vielä, eli tuo sopii hyvin käteen ja taskuun.

 4. Suht tyylikäs, mutta htc one vie kyllä vielä voiton android rintamalla. Lenovo on kyllä hyvä ja luotettava merkki (ainakin pc puolella)

 5. On mielenkiintoinen luuri. Näyttöhän on julmettu. Atom on kaikesta huolimatta kysymysmerkki.

 6. IBM:n ThinkPadit olivat hyvä ja luotettavia läppäreitä ennenkuin Lenovo meni ne ostamaan. Vanhasta laadusta on tultu kovaa vauhtia alaspäin ja ovat nykyisin melko samoja rimpuloita kuin HP:t ja Dellit. Ainakaan nykyinen W510 ei ole pahemmin vakuuttanut.

  Itse puhelin näyttää varsin asialliselta, mutta tuuman liian iso näyttö (+Atom) on ainakin itselleni selkeä deal breaker. En jaksa kantaa man bagiä puhelimen takia.

 7. Minun muiekestäni tuo taas on todella ruma laatta. Ei häikäise muotoilullisesti mitenkään.

  Specsit taas ovat vähän kiinnostavammat.

  1. Makuasioita sano musti. Hieno toi on. Ikävän terävänoloiset kulmat kuitenkin. Ihkun ohkanen. Liikaa bezeliä tosin. Ei tuo kumminkaan ihan terävintä kärkeä spekseiltään ole.

   1. Itseasiassa ihan ok speksit. Riippuen atomin toiminnasta (tehot/virrankulutus). x86 arkiitehtuurin kanssa on sitten vielä oma juttunsa miten softat toimii..

Kommentointi on suljettu!