Operan uudistunut selain nyt saatavilla Androidille

Opera Android

Norjalainen Opera on julkaissut uuden version verkkoselaimestaan Android-pohjaisille laitteille. Se on merkittävä muutos edelliseen, sillä kyseessä on täysin uudelleen suunniteltu ja rakennettu selain, joka ei aikaisempien versioiden tavoin perustu yhtiön omaan selainmoottoriin. Nyt käytössä on avoimen lähdekoodin webKit, joka on tuttu muun muassa Androidin ja iOS:n vakioselaimista. Muutoksella norjalaisyhtiö haluaa parantaa verkkoselaimensa yhteensopivuutta sivustojen kanssa.

Opera kuvailee uuden selaimensa värimaailmaan kevyemmäksi ja käyttökokemusta intuitiiviseksi. Selaimen etusivulle käyttäjä voi koota suosikkisivunsa kätevästi esille nopeaa pääsyä varten. Ruudun pyyhkäisy vie käyttäjän Discover-tilaan, josta löytävät tuoreimmat uutiset eri maailman medioista.

Tuttuna osana Operan selain sisältää mahdollisuuden hyödyntää pakkausteknologiaa, joka nopeuttaa sivujen latautumista erityisesti hitaita yhteyksiä käytettäessä. Sen avulla voi myös säästää rahaa esimerkiksi ulkomailla lomaillessa. Yhtiö kutsuu ominaisuutta nimellä Off-Road ja se on helposti kytkettävissä päälle sovelluksen valikosta.

Lataa uusi Opera-selain Android-laitteeseesi Google Play -kaupasta.

6 kommenttia

 1. Hyvä selain onkin, juuri itsekin selaan ja kirjoitan tätä tässä:D

 2. Moniko muuten oli google+ DNA/Jolla hangout tapahtumassa?:-)

  1. Yks tais osallistua hangouttiin 🙂
   Kattelin hetken. Aika jäässä ne Jollankin propellipäät 😉 Ei sillä, hienoja juttuja noi.

   1. Minä olin, ja kyselin näytön tyypistä, verkkoselaimesta ja prossusta, verkkoselain oli ainoa josta sain hyvän vastauksen. Mutta Jollahan ei halua paljastaa vielä mitään ja tieten se Iltalehden haukkuma näyttö ja sormiele johtui tieten siitä että oli vielä aika prototyyppi. Jos joku kattoo sen youtubesta niin minä olin siinä se Markus Torppa:D

 3. Pilalle meni tämäkin selain 🙁 Ihan jumalattoman kömpelö ja hidas ja ominaisuuksiltaan puutteellinen edelliseen 12 versioon verrattuna. Ei näin!

  1. Tarkoitatko puuttuuko siitä joku perustoiminnallisuus vai joku erikoisempi juttu?

Kommentointi on suljettu!