41 megapikselin Nokia Lumia -kamerapuhelin julki heinäkuussa?

Kuvassa Nokia 808 PureView.

Kaikki tuntuvat odottavan kuumeisesti huhuissa jo alkuvuodesta asti pyörinyttä Nokia EOS -koodinimellä tunnettavaa kamerapuhelinta. Kyseessä on mitä todennäköisimmin aito laite, sillä huhut EOS:ista eivät ota laantuakseen. Tuorein huhu väittää uutuuden virallistamisen tapahtuvan heinäkuun toisella viikolla, mahdollisesti 9. päivä kyseistä kuuta. Näin kertoo lähde Mobile Geeks -sivustolle.

Nokia itse mainitsi Lumia 925:n esittelyn yhteydessä hiljattain, että kuluvan kesän aikana on luvassa muitakin tuotejulkistuksia. Tämä sopii hyvin yhteen aikaisempien tietojen kanssa, jotka ovat vihjailleet EOS-mallin lanseerauksen tapahtuvan juurikin kesällä. Ehkäpä heinäkuu on viimein se maaginen ajankohta, jolloin Nokia 808 PureView saa vihdoin oikean seuraajan.

Huhujen mukaan Nokia EOS rakentuu polykarbonaatista ja noudattelee hyvin pitkälti Lumia 920:n muotoja. Mukana on 4,5 tuuman kosketusnäyttö ja tietenkin 41 megapikselin kamera. Mobile Geeksin lähde kertoo, että 808:n tavoin uutuudella on mahdollista tallentaa maksimissaan 34 megapikselin kuvia. Hämäräkuvaamista helpottamassa on Xenon-salama.

Kysymysmerkkinä säilyy edelleen kuvanvakain. Onko se osa uutuutta vai ei? Sitä vihjeiden antajat eivät ole vielä kyenneet vahvistamaan. Se yhdistettynä häviöttömään zoomiin olisi kieltämättä aika herkullisen kuuloinen paketti, vai mitä?

Kiitokset juttuvinkistä Leonardolle!

Lähde: Mobile Geeks

23 kommenttia

 1. Jutussa on pieni virhe:
  808 Pureview kuvaa maksimissaan 38 megapikselin kuvia 4:3-kuvasuhteella ja 34 megapikselin kuvia 16:9-kuvasuhteella. Itse kennon kuvasuhde on näiden välimuoto, eli 4:3-kuvat käyttävät koko sen korkeuden ja 16:9-kuvat koko leveyden. Kulmiin jää siis pikseleitä, joita ei koskaan käytetä.

 2. Jos tuo tulee ja siinä on 41 tai 31mp kamera, vähintään 32gb muisti ja mahdollisuus lisätä muistikortin, niin silloin lähtee heti ostoon.

 3. Nyt kun kaikissa puhelimissa ruppee olemaan hyvät kamerat ni eikö niihin vois kehittää kunnon zoomia tai erillistä objektiivia joka kulkisi taskussa mukana. Kuitenkin aika paljon tulee kuvattua kännykällä.
  Esim tulevaan jollaan takakansi jossa objektiivi tai paikka sille…!

  1. Kirjoitappa Googleen Nokia 808 PuteView zoomaus. Siinä luurissa on aika näppäsrästi kehitelty laadukas zoomi. 😉

  2. 808:ssa on nelinkertainen, häviöntön zoom. Järjestelmä poikkeaa ratkaisultaan kaikista markkinoilla olevista kameroista.

   808 pystyy laitteena hämmästyttäviin tuloksiin, mutta kuvaajan on myös harjoiteltava sen käyttä saadaksen kaiken irti. Nopeaan näppäilyyn on nopeampia ja helpompiakin puhelimia.

 4. Kuten olen monesti todennut, niin tuo kamera, yhdistettynä WP8:aan ja Nokian omiin lisäsoftiin, olisi minun unelmapuhelimeni, jonka tulisin varmasti hankkimaan.

  Nokia voi sössiä tuon vain yhdellä tavalla. Se tapa on se, että kamerassa on vain esim. 31 tai 21 megapikseliä. Nyt on rima nostettu huhujen ansiosta niin korkealle, että 41 mp PureView-kamera sieltä on pakko saada pakattua luuriin.
  Toivotaan, että näin ei tapahdu ja Nokia täyttää odotukset, mitkä sille on nyt annettu. 🙂

  Jos Noksu nyt saa markkinoille Lumian 41mp PureView-kameralla, niin sillä on täydellinen WP-mallisto ja se on tehnyt kaiken niin hyvin WP-maailmassa, kuin vain mahdollista tehdä.
  Nyt onkin paljon kiinni Microsoftista ja sen halusta jaksaa kehittää WP:tä ja tuoda siihen nopeammalla aikavälillä uusia ominaisuuksia. Altavastaajan asemassa Applemainen kerran vuodessa päivitystahti ei riitä.

  Nokia on tehnyt kaiken niin hyvin kun mahdollista. Kaikki on MS:n käsissä.

  1. Wp8 tuskin menee kovin hyvin kaupaksi vaikka olis 100mpx. Toki tuon tasoinen kamera lisäisi myyntiä mutta todennäköisesti vain marginaalisesti.

  2. Ei se ole sössimistä, joa puhelimen kamerassa on ”vain” 21 tai milj. pikseliä . Molemmat määrät riittävät enemmän kuin hyvin. 808 pikseli on 1,4 µm ja se saisi kyllä olla mielellään 2,5-2,8 µm koska kenno on yksinkertaisesti silloin herkempi.
   Jo pikselin kasvattaminen 2 µm nostaisi pinta-alan 2-kertaiseksi ja helpottaisi optiikan toimintaa erityisesti siinä tapauksessa JOS valvoimaa aiotaan kasvattaa.

   Kuvanvakaajaa odotan kyllä uuteen malliin. Samoin plussa olisi jonkinasteinen himmennin syväterävyyden kasvattamiseksi (erityisesti) lähikuvissa.
   En tosin tiedä saako tulevaan Windows-malliin appsin, jolla voi stakata kuvia nippuun. Tällä hetkellä minulla 30 kuv/s toiminto ja säädettävä HDR . Molemmissa viimemeinituissa käytössä on tosin rajoitettu resoluutio.

 5. On sitä jo sen verran odotettu, että saisi vihdoin tulla. Jos ominaisuudet kohdallaan (zoom, kuvanvakain, muistikorttipaikka) niin melko varmasti tulee ostetuksi.

 6. Epäilen että varsinkin vakaimella tuo olisi sen luokan halko, ettei ihan jokaisen taskuun ”mahdu”. Kamerafanaatikoille tietysti ok.

  1. Jos luuri tulee olemaan paksuimmasta kohdastaan esim 13-15 mm, niin eiköhän se sinne taskuun mene. Muistakaapas, että 2000-luvun alun kännykät olivat tuota luokkaa paksuja ja silti ne mahtuivat ihan helposti taskuun. 😉

   1. No toki mahtuu, mutta voi olla että ei kovin houkuttele ostamaan, jos on tottunut/tykästynyt ~8mm tai alle lätysköihin 🙂 Ja olihan 808 paksuimmasta joku 18mm ja siihen jos vielä pitäis laittaa vakain. Epäilen ettei ole ihan saatu vielä pakattua kovin pieneksi. No, sitten näkee mitä tulee. Pienempi kenno? Vakain olisi vähän kumma jättää pois sitten tästä mallista…

    1. No mua ei juuri tuo koko häiritse, vaikka mulla on ollut iphone 4, samsung galaxy, ace 1, nokia lumia 710, nokia lumia 800, nokia n9, nokia n97 mini, nokia n900,e90, e7,e63,9300i jne. Ja nyt minulla on lumia 920. Koolla ja painolla ei ole väliä, koska eihän sillä ollut 90- luvun alussakaan väliä kun jokasella oli nokia 2110, 1611, joku ericsson tai motorola.

 7. Eikös kuvauksessa mainita että olis kaposempi kun 920

 8. onhan toi nokia 808 pureview oikeesti tosi ruma luuri. varmasti tämän vuosikymmenen rumin. muotoilun suunnitteluun on tuskin käytetty tuntia enempää aikaa.
  jos ei tietäisi, että 808 on tosiaan nokian ”suunnittelema”, voisi luulla, että se on ala-asteen 1-luokan piirustuskilpailussa voittanut viidennen palkinnon.

  jos tulevassa eos:ssä ei tapahdu muotoilun suhteen muutosta… maailmalla jää kauppojen hyllyille, valitettavasti!
  no, tyylitajuttomille suomalaisille menee kyllä kaupaksi muutamia kappaleita.

  t. osakkeenomistaja

  1. Olipa tiukka purkaus. Ei tuo 808 nyt sentään ihan noin ruma mielestäni ole 🙂

   Niin tai näin, uudessa Lumiassa tuskin on paljoakaan muotoilun suhteen matkittu 808 Pureviewista. Lumiat on kuitenki tähän saakka muotoilultaan jossain määrin saman tyylisiä, enkä usko että uutuus kovin merkittävästi tästä poikkeaa muutoin kuin takakuoren osalta.

  2. Ei tuo 808 minunkaan mielestäni mikään tyylikäs luuri ole, mutta tyylitajuttomuus on vähän subjektiivinen asia. Kommenttiesi perusteella kuulut nimeomaan tuohon ryhmään jota tuossa alempana kuvaat (mielipiteeni). Design on vähän enemmän kuin ohuet reunukset ja iso näyttö.

 9. Kuvanvakain jos siihen tulee hyvän kameran lisäksi, niin mua ei ainakaan paksuus haittaa.

Kommentointi on suljettu!