HTC:n Facebook-puhelin floppasi: saapuminen Iso-Britanniaan toistaiseksi peruttu

HTC First on osoittautumassa suureksi pettymykseksi. Samalla se tarkoittaa sitä, että Facebookin tulee harkita uudelleen strategiaansa mobiilimarkkioilla, sillä Home-kokonaisuus ei selvästikään kiinnosta kuluttajia.

Huhtikuussa esitelty HTC First on markkinoiden ensimmäinen Android-puhelin, jossa Facebook Home on esiasennettuna. Kyseessä on niin sanottu Facebook-puhelin, jonka keskiössä ovat ihmiset, eivät sovellukset. Kokonaisuus on asennettavissa myös muutamiin muihin Samsungin ja HTC:n puhelinmalleihin.

Viimeisimmät suru-uutiset HTC Firstin osalta tulevat Iso-Britanniasta, jossa operaattori EE on päättänyt ainakin toistaiseksi perua laitteen saapumisen myyntiin. Teleyhtiön mukaan pyyntö on tullut Facebookilta, joka haluaa kehittää palveluaan eteenpäin. Selvästikään Homea ei ole otettu avosylin vastaan Yhdysvalloissa, jossa laitetta myy AT&T. Huhujen mukaan First on käynyt rapakon takana kaupaksi hyvin nihkeäsi.

Tilanne on ikävä vaikeuksissa painivalle HTC:lle, mutta on enemmänkin osoitus Facebookin kuin taiwanilaisvalmistajan epäonnistumisesta. Facebook ei ole kuitenkaan luopumassa Homen kehityksestä, vaan tulee seuraavien kuukausien aikana kehittämään sitä eteenpäin käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Asiasta kertoi yhtiön edustaja The Wall Street Journalille.

Käyttääkö kukaan lukijoistamme Facebook Homea Android-puhelimessaan?

Lähde: GSMArena

16 kommenttia

 1. Kokeilin. En käytä.
  HTC:llä on tosin ilonaiheitakin, One on tuotantovaikeuksista huolimatta myynyt jo 5 miljoonaa. Ja miksi ei Nokian olisi kannattanut tehdä Android puhelinta?

  1. Nokian ei missään tapauksessa kannata lähteä mukaan Android kelkkaan. Adroid luureista on jo nyt ylitarjontaa kun lähes joka valmistaja suosii Androidia.
   Markkinaosuuden valloittaminen Android kilpailussa nyt ei varmasti tulisi onnistumaan. Toki myyntiä varmasti tulisi ja hyvän puhelimen varmasti tekisivät, mutta Nokia valitsi WP:n ja se on hyvä valinta, vaikka puhutaan että ”Nokialla menee huonosti”. WP on tuoreampi käyttäjärjestelmä, eikä WP puhelimia kovinkaan moni vaömistaja tee (vrt. Android) Markkinaosuuttaa on helpompi kasvattaa WP:llä. Joo myynti ei ole samanlaista kuin 5-10 vuotta sitten, eikä se tule sille tasolle enään koskaan nousemaan. Tarjontaa eri valmistajien ja käyttöjärjestelmien välillä on niin paljon, että 30-50% markkinaosuuden saavuttaminen miltään valmistajalta on yksinkertaisesti mahdotonta.

   1. Mitä jos Nokia ottaisi Sailfishin käyttöjärjestelmäksi? Mitäs sanotte? 🙂

    1. Ei paha, voisi yhdellä puhelimella kokeilla miten myy 🙂 mutta epäilen vahvasti

   2. HTC ei saa myytyä WP luureja, mutta niiden Android luuri menee vaikeuksistaan huolimatta paremmin kun kaupaksi Nokian WP luurit yhteensä. Miksi ei Nokian huippu Android luuri olisi myynyt esim 5M kuukaudessa? Mä luulin että yritysten tarkoitus on myydä tuotettaan mahdollisimman paljon, ja siitä saada rahaa, kuin tuijotella jotain markkinaosuuksiaan ja keulia niillä nettilehtien otsikoissa?
    Tuo N:n kaikki munat yhteen koriin taktiikka on kyllä uhkarohkee veto. MS:n voitelurahat tietysti lämmitti hetken kivasti pöksyissä.

    1. Suurin osa android-valmistajista tekee nollatulosta tai tappiota

    2. Aika monella valmistajalla on munat Android-korissa. Se, että Android on kasvanut nopeasti suureksi ja usean valmistajan suosimaksi, ei tee siitä haavoittumatonta. Nokian maltillinen WP-strategia voi kantaa ennakoimattoman hyvää hedelmää. Mielestäni Nokian nykymallinen toiminta on osoitus yhtiön määrätietoisuudesta ja pitkäjänteisyydestä. Brändin uudelleen rakentaminen hyppimällä alustoista toiseen joka toinen vuosi todennäköisemmin kaataisi yhtiön, kuin antaisi sille mahdollisuudet vankan maineen saavuttamiseksi pitkällä aikavälillä.

 2. Missähän tilanteessa Nokia olisi jos se olisi jatkanut Meego-linjalla? Minä uskon että paremmin menisi.

  1. Enpä usko. Meego-harmattan oli heikko esitys ja monimutkainen käyttää. Lähinnä meego-harmattanin perään itkee nörtit jotka jaksaa säätää ja leikkiä kännykällä. Itse en jaksanut koko n9:siä, varsinkaan kun 3 kertaa sain takuussa uuden luurin ja jokaisessa oli samat viat. Akku ei kestänyt, kuuluvuus heikko, kuulokeääni oli liian hiljainen, mikin ääni rätisi, sim-kortti lenteli ulos, käyttis jumitteli ja puhelinta piti buuttailla vähintään kerran päivässä, sovelluksia ei löytynyt, officea ei ollut jne. Lähinnä android, meego-harmattan, maemo jne linux-käyttikset on tietokonenörttien suosiossa. Applen ios iphoneissa ja wp mm nokia lumiassa on tarkoitettu normaalikuluttajille, jotka pitävät helppokäyttöisyydestä ja joita ei kiinnosta muokkailla puhelinta.

 3. Nojoo, olet oikeassa. Kait se oikeastaan sitten riippuu käyttäjästä, mutta kysymyshän oli että missä tilanteessa Nokia olisi tällä hetkellä? Että haen tässä teidän mielipiteitä 🙂

  1. Luulisin että wp:hen sitoutuminen on ihan hyvä vaihtoehto, en tunne ketään joka valittaisi wp:tä huonoksi. Itseni mukaan lukien kaveripiirissäni yli kymmenellä on nokia lumia ja kaikki ovat siihen tyytyväisiä. Itellä on lumia 920 ja minulla on ollut myös lumia 710 ja 800. Vaimolla on lumia 820. Kyllä voin sanoa että hyviä älypuhelimia ovat. Niissä on valmiina kaikki tarpeellinen ja jos jotain kaipailee lisää niin suurimmaksi osaksi marketplacesta löytyy kaikki samat sovellukset kuin ios:ssään ja androidiin. Iphonesta ja n9:stä lumiaan siirtyminen paransi ja helpotti elämääni kummasti.

   1. No kyllähän tuo Wp on paljon yksinkertaisempi kuin Meego, mutta kukapa tietää jos Nokialla olisi ehditty kehittää Meego Sailfishin tasolle, joka on minun mielestä yksinkertainen niin minkähänlainen olisi Nokia nykyään?:)

    1. Joo onhan sailfish sun mielestä helppo käyttää eikä vaikuta pahalta munkaan mielestä mutta tavallinen käyttäjä joka ei edes tiedä mitä käyttöjärjestelmää käyttää voi mennä sekaisin. Mun mielestä symbiankin oli helppo

 4. Itse en näe Facebook Homessa kovinkaan suuria eväitä onnistumiseen. Se vaikuttaa lähinnä tarpeettomalta ja väkinäiseltä innovaatiolta ilman punaista lankaa.

Kommentointi on suljettu!