Nokia lisäsi Here Maps -karttoihin LiveSight-ominaisuuden

Nokia Here Maps, LiveSight

Joko olet päivittänyt Windows Phone 8 -pohjaisen Lumia-puhelimesi Here Maps -karttasovelluksen uusimpaan versioon? Jos et, niin kannattaa päivitys ladata, sillä uusin versio sisältää LiveSight-ominaisuuden. Se integroi periaatteessa erillisen Nokia City Lens -sovelluksen suoraan karttapalveluun.

LiveSight yhdistää karttatietoja reaalimaailman kanssa. Sen myötä lähimaailmaa on mahdollista tarkastella puhelimen näytön kautta ja saada näin arvokasta informaatiota kävelymatkan päässä sijaitsevista kohteista. Nokian mukaan kyseessä on loistava tapa löytää etsimänsä paikka esimerkiksi ahtaissa tai väen täyttämissä paikoissa.

Nokian LiveSight yhdistelee älykkäästi useita älypuhelimen tarjoamia tietoja. Se hyödyntää muun muassa kameraa, GPS-paikkatietoja ja sisäänrakennettua kompassia. Näin saadaan puhelimen näytölle näkymä, joka ilmaisee laitteen suunnassa sijaitsevat kohteet realistisesti syvyydentunnetta myöten. Kaiken tämän päälle kokonaisuus toimii ilman verkkoyhteyttä, joka on harvinaista tämänkaltaisille palveluille.

Lähde: Nokia Conversations

8 kommenttia

 1. Toi lisäys hankaloitti karttojen käyttöä kummasti ja toihan oli jo erillisenä appsina, niin pitikö toi lisätä hyvin toimineeseen karttaan?

  1. Tuota fiitseriäkö ei sitten saa pois päältä halutessaan?

   1. Saa. Painaa taaksepäin pari kertaa ja ollaan taas normaalitilanteessa.

 2. Kätevä ominaisuus. Kokemusta on ulkomaanmatkoilla tuosta City-oppaasta. 🙂

 3. Huippu! Aivan mahtava ominaisuus! Kiitti Nokia 🙂

 4. Hyvä integraatio,mutta tekee oman sovelluksen täysin turhaksi.

 5. Kiva ominaisuus, mutta tuleeko sille mitään käyttöä? Itse olen olen käytänyt tuota erillistä äppiä ehkä 2 kertaa.

 6. Matkustellessa äärimmäisen kätevä! En itsekään tutussa ympäristössä ole käyttänyt City-opasta, mutta matkaillessa se on kohtuuttoman kätevä ominaisuus. Tällainen fuusioituminen karttojen kanssa oli odotettavissa, eipähän tarvi erillistä sovellusta enää. Mielestäni LiveSight tuo oivaa lisäarvoa Here Maps -sovellukselle.

Kommentointi on suljettu!