Samsung Galaxy S4 vinkit: näin saat enemmän irti lippulaivastasi

Samsung Galaxy S4 Black Mist

Galaxy S4 on uskomattoman monipuolinen lippulaivapuhelin. Jos laitteestaan haluaa saada kaiken irti, vaatii uutuus aidosti tutustumista sen sovelluksiin ja asetuksiin. Säädettävää ja muuteltavaa löytyy nimittäin paljon. Alussa jopa kokeneempikin käyttäjä voi olla hieman hukassa kaikkien kytkimien ja asetuksien kanssa, joita Galaxy S4 käyttäjälleen tarjoaa.

Sovelluspikakuvakkeet lukitusnäkymään: Haluatko päästä suosikkisovelluksiisi suoraan lukitusnäkymästä? Siinä tapauksessa kytke asetuksista päälle seuraava toiminto: Oma laite -> Lukitusnäyttö -> Pikanäppäimet. Näin saat lukitusruudun alalaitaan viisi sovelluspikakuvaketta.

Useita näkymiä lukitusruudulle: Android Jelly Beanissa lukitusruutu toimii pitkälti työpöydän tavoin. Sitä on mahdollista muokata minisovelluksilla. Jos haluat, että lukitusnäkymiä on enemmän kuin yksi suorita seuraava toiminto: Asetukset -> Oma laite -> Lukitusnäyttö -> Useita pienoisohjelmia. Näkymien välillä liikkuminen tapahtuu näytön yläosasta pyyhkäisemällä.

Moniajoa kahdessa ikkunassa: Galaxy S4 kykenee ajamaan kahta sovellusta samassa näkymässä. Ominaisuus toimii painamalla hetken aikaa näytön oikean alareunan takaisin-painiketta. Se avaa näytön vasempaan laitaan sovellusvalikon, josta voidaan vetää ohjelmia näytölle. Jos ominaisuus ei toimi, varmista, että olet kytkenyt sen päälle: Asetukset -> Oma laite -> Näyttö -> Moni-ikkuna.

Galaxy S4 UI

Ilmoituksien ja kellonajan pikakatselu: Galaxy S4:ssä on rutkasti eleliikkein toimivia ominaisuuksia. Yksi aidosti hyödyllinen on puhelimen yleisten tietojen esikatselu näytön nukkuessa. Puhelimen ollessa valmiustilassa pöydällä heilauttamalla kättä näytön yli vilauttaa Galaxy S4 pikaisesti kellonajan, saapuneet puhelut ja viestit sekä akun varauksen. Ominaisuus kytketään päälle: Asetukset -> Oma laite -> Liikkeet ja eleet -> Pikavilkaisu -> Ilmaele.

Kuvakaappaus ruudusta: Perusjuttu, joka hoituu yksinkertaisesti painamalla samanaikaisesti oikean laidan käynnistyspainiketta ja näytön alla sijaitsevaa kotinäppäintä hetken aikaa pohjassa.

Akun varaustila prosentteina: Perinteistä akkuindikaattoria tarkemman tiedon akun varauksesta saa prosentteina. Jos haluat nähdä akun tilan prosentteina, kytke se päälle: Asetukset -> Oma laite -> Näyttö -> Näytä akun varausprosentti.

Sulje kaikki avoimet sovellukset kerralla: Moniajovalikko löytyy Galaxy S4:ssä painamalla kotipainiketta hetken aikaa pohjassa. Yksittäisiä sovelluksia on mahdollista sulkea pyyhkäisemällä niitä sivuttaissuunnassa. Jos haluat sulkea kaikki kerralla, paina moniajovalikon alalaidan oikeaa painiketta. Laajempi tehtävienhallinta löytyy puolestaan vasemman alalaidan kuvakkeen takaa.

Galaxy S4 painikkeet

Jatkuva valo näytön alla oleviin painikkeisiin: Ainakin allekirjoittanutta häiritsee se, että Galaxy S4 sammuttaa vakiona näytön alla olevien kosketuspainikkeiden taustavalon, jos niitä ei ole koskettanut muutamaan sekuntiin. Onneksi asetuksista taustavalon voi kytkeä palamaan aina, kun näyttö on aktivoituna: Asetukset -> Oma laite -> Näyttö -> Näppäimien valon kesto -> Aina päällä.

Lisää kuvaaja valokuvaan: Galaxy S4:ssä on panostettu kameraohjelmistoon ja esimerkiksi eri kuvaustiloja on useita. Yhtä ominaisuutta jouduin kuitenkin hieman etsimään, nimittäin kuvaajan kasvojen lisäämistä kuvaan. Se löytyy kamerasovelluksesta laitteen ollessa vaakatasossa vasemmalta ylhäältä, toinen kuvake vasemmalta katsottuna. Näin kuvaaja ja kuvattava pääsevät samaan otokseen.

Galaxy S4 S Health

Tarkista huoneen lämpötila ja kosteus: S Health on aktiivisen kuntoilijan ja omaa ruokailuaan seuraavan käyttäjän unelmasovellus. Jos et ole kuitenkaan kiinnostunut kaloreiden ja askeleiden seuraamisesta, saattaa mukana olla kuitenkin jotain kiinnostavaa. Sovelluksen vasempaa yläkulmaa koskettamalla avautuu valikko, josta löytyy lämpö- ja kosteusmittarit Mukavuustaso-valinnan takaa. Kannattaa pitää laitetta hetken aikaa esimerkiksi pöydällä, jotta arvot ovat todenmukaiset.

Galaxy S4 television kaukosäätimenä: Kyllä, Samsung on varustanut lippulaivansa myös kaukosäätimellä. Katsasta WatchOn-sovellus, joka on eräänlainen TV-opas. Määrittelyiden jälkeen se toimii myös kaukosäätimenä, joka tukee muun muassa uusimpia Samsungin, Sonyn ja LG televisioita. Kannattaa kokeilla!

31 kommenttia

 1. Tuohon kuvakaappauksen otto vinkkiin lisäisin et sen kuvakaappauksen saa myös kätevästi otettua pyhkääisemällä kämmenensyrjällä koko näytön leveydeltä. Suunnalla ei muistaakseni ole väliä kummasta suunnasta sen tekee, mutta ainakin oikealta vasemmalle toimii.

 2. Listasta puuttuu ne tärkeimmät, eli uusi launcheri ja lukitusnäyttö. Ja roottaus jos viitsii vähän kikkailla 🙂

 3. Ilmoituksien ja kellonajan pikakatselu:
  Puhelimen ollessa valmiustilassa pöydällä heilauttamalla kättä näytön yli vilauttaa Galaxy S4 pikaisesti kellonajan, saapuneet puhelut ja viestit sekä akun varauksen. Ominaisuus kytketään päälle: Asetukset -> Oma laite -> Liikkeet ja eleet -> Pikavilkaisu.

  Kaikki muut näkyy,paitsi tuo Pikavilkaisu!!.
  Mikä mahtaa olla syy tähän???. 🙁

  1. Pitääkö painaa Liikkeet ja eleet kohdasta?.

   1. Minun virhe. Jäänyt viimeinen vaihe pois. Liikkeet ja eleet -> ilmaele. Sieltä löytyy pikavilkaisu. Korjaan juttuun myöhemmin tänään.

 4. Itse en pääse käsiksi kahteen ensimmäiseen kohtaan eli lukitusruudun pikanäppäimiin ja lukitusruudun eri työpöytiin.
  ”Suosikkisovellukset ja kamera” kohta on tumman harmaana.
  ”Asetukset -> Oma laite -> Lukitusruutu -> Useita pienoisohjelmia.” -polkua ei edes ole.

  Voiko ongelma olla siinä, että käytän NovaLauncheria?

 5. Jos ”suosikkisovellukset ja kamera” -kohta on tummanharmaa niin käy laittamassa ruksin ruutuun kohdassa ”asetukset – oma laite – lukituksen näyttö – useita pienoisohjelmia” sen jälkeen pitäis päästä käsiksi

 6. Ongelma löyty. Näyttölukkona ei voi olla mitään kuvion piirtämistä ainakaan. Pitää avautua pyyhkäisemällä.

 7. Kameran ohjelmistossa vielä fixattavaa (joka toivottavasti korjataan seuraavan ohjelmistopäivityksen myötä,eli…kuvan jälki hämärässä ei ole erityisen hyvää,mutta muutoin 13 megapikselin kenno tallentaa suuren määrän yksityiskohtia!.Kuvien tarkemmassa katselussa paljastuu,että lopputulos on saatu aikaan (raskaalla kuvanmuokkauksella) ja terävöittämisellä (eikä jälki ole luonnollisin mahdollinen!!). :/

 8. Saako S4:seen kelloa näkymään silleen että ku muuten näyttö sammuu?

 9. Tiedätkö mahdollisesti miksi kamera ilmoittaa ”VAROITUS. KAMERA EPÄONNISTUI”? Päivitykset ajettu.. puhelin ei tippunu.. saanu kosteutta tms..

 10. Onnistuin säädellessäni puhelinta hävittämään kotinäytöltä kuvakkeet PUHELIN ja YHTEYSTIEDOT. Mistä saan ne takaisin?

 11. Mulla on 6kk vanha tämä s4 ja alkanut jumittamaan ja tökkimään. Kerran aiemmin käytin dna liikkeessä kun tässä oli netti jotenki tosi hidas. Säätivät ja on parempi nyt.
  Tökkii kuitenki esim jos kirjoitan viestiä niin ei tapahdu mitään ja hetken päästä tulee rytinällä kirjaimia..
  Jumittelee sovelluksissa ja Facebook erityisesti :-/
  Alkaa tulla kohta vanhaa iPhonea ikävä 😀

 12. Täällä sama homma tuo jumitus, rupes tökkimään sen uusimman noin 700megasen päivityksen jälkeen. Juurikin samaa juttua että kun viestiä tekee, niin ei tule mitään ja kohta on ruutu täynnä aakkosia, tekee myös samaa jokaisella muulla sovelluksella tai pelkästään ”näppäin lukkoa” avaamalla.

 13. Missä on galaxy 4 asetukset että saa numeron käyttöön. Nyt kun soittelen ni näkyy tuntrmaton nro. Nokiassa oli että numeron näyttö päällä/pois

 14. Täällä sama homma kun tuli päivitys puhelin jumii oli kyse mistä tahansa sovelluksesta.

  1. Asetukset -> verkkoyhteydet -> lisää verkkoja -> internet yhteyden jakaminen – ja päälle vain. Siinä näkyy myös verkon salasana

 15. Samsung Galaxy S4 Mini ei anna lisätä omaa sähköpostitiliä. Missähän mahtaisi olla vika

 16. Hei, aivan älytöntä ettei enää voi käyttää lukitusnäytössä kuviolukitusta (tai pin-koodia) JA pikanäppäimiä! Ainoastaan pyyhkäisylukitus toimii. (Kuten Wallu kirjoitti) Onko tämä bugi? Vai ”parannettu ominaisuus”?? Android 4.1:ssa toimi siten että pyyhkäisy-avaamisen jälkeen kysyi vielä esim. kuviolukitusta.

  Lisäksi AKKU kuluu nyt paljon nopeammin 🙁 Eikä oikeastaan mitään parannusta. Olen tyrmistynyt.

 17. opetelkaa käyttää puhelinta.mulla s4 toimii moitteetta ja ollu jo siitä asti ku ilmesty eikä koskaa ollu vikoja ja päivitysten myötä olen huomannu toisin et puhelimeni on sujuvampi käyttää..ei töki

 18. Mitenkähän mahtaisi onnistua sellainen, että kun lähettää viestin, voisi valita onko viesti tavallinen tekstari vai haluaako lähettää facebook-viestin? Olisi kiva kirjoittaa facebook-viesteillä ilman, että tarttee avata itse facebookia. Lumiassa ja HTC:ssä tää onnistuu ihan helposti.

 19. Mulla on ollut käytössä s 4 vajaat puoli vuotta ja toiminut moitteettomasti siihen asti kunnes tuli viimeisin päivitys. Nyt puhelin sammuttaa itsensä tai pistää näytön mustaksi ettei voi tehdä mitään käynnistämättä puhelinta uudestaan…. Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Android versio on 4.4.2

  1. Sain itse juuri uuden S4:n jossa on Android 4.3 ja mietin pitäisikö kokeilla KitKat:ia (4.4.2). Googlasin muitten kokemuksia ja yllättävän moni kertoo sinunkaltaisista kokemuksista uudesta Androidversiosta. Kokeilisin palata versioon 4.3 (Jelly Bean), miten se tehdään onkin aivan eri asia, hyvä ”resepti” on avuksi.

 20. sanokaas miksi s4 activella ei anna esim naamiksee lisätä kuvia tulee aina joku varotuskolmio

 21. Heippa!!
  Mulla ongelmia gallerian kanssa. Miten pystyn poistamaan valokuvaalbumin/ valokuvia. Ne siis poistuu merasta ja se ilmoittaa että galleria on tyhjä, mutta kun menee galleriaan, niin siellä ne samat kuvat on ja albunit ja niitä ei voi poistaa ???

  1. ilmeisesti oot synkronoinu kuvat ja ne lähtee vaa isommalla poistolla

 22. Heippa,

  Mulla on Suomesta viime syksynä ostettu Galaxy S4, ja oon nyt USA:ssa. Akku turposi alkuvuodesta, ja sen jälkeen laite rupes sammuilemaan vaikka akkua olikin jäljellä. Muutama päivä sitten puhelin tippui maahan, ja lasi hajosi. Vein sen täällä huoltoon ja vaihdatin akunkin samalla. Olin menossa hakemaan puhelinta korjaamosta, niin kaveri liikkeessä kysyi onko aiemmin tapahtunu tällasta. Elikkä näyttöön tuli lukemaan isolla varoitus ja jotain tekstiä et ongelma on puhelimessa. En ihan ymmärtäny mitä siinä luki (englanniksi kaikki). Joku pieni ohje oli siinä et painaa volume-nappuloita. Keskellä näyttöä oli iso androidin robotti. Puhelimen ku laitto päälle, niin tämä tuli näkyviin, eikä edenny siitä mihinkään. Puhelimessa on paikallaan Suomen SIM-kortti, mutta käytin siinöä AT&T:n SIM-korttia kuukauden verran toukokuussa. Menen huomenna käymään liikkeessä uudelleen, toivottavasti ovat saaneet sen korjattua. Mikä puhelimessa voi olla vikana?

 23. Miksi kuvat ovat epätarkkoja? Onko kenelläkään ollut ongelmia tarkentaa kuvia. Olen kuvannut paljon, ed. puhelin oli nokian N8 ja siinä kamera toimi todella hyvin. Nyt kaveri laittoi kuvan joka oli otettu nokian lumialla ja kuva oli hänen puhelimessa todella tarkka kun laittoi sen minulle, omassa puelimessani kuva oli todella surkea. Kuvaan myös järjestelmä kameralla mutta eihän se ole aina mukana. Olen kokeillut ulkona sisällä ja eri ohjelmilla mutta näyttää ettei mikään onnistu.

Kommentointi on suljettu!