Google: WP:n YouTube-sovellus päivitetään käyttöehtojen mukaiseksi

YouTube

Verkkojulkaisu, The Verge, kertoo Googlen ja Microsoftin työskentelevän nyt yhdessä Windows Phone -alustan YouTube-sovelluksen kanssa, joka on kevään aikana aiheuttanut kinaa yhtiöiden välillä. Kaikki sai alkunsa muutamia viikkoja sitten, kun Microsoft julkaisi uudistuneen YouTube-ohjelman mobiilialustalleen. Sen ominaisuudet eivät miellyttäneet Googlea, sillä videoissa ei muun muassa esitetä käyttöehtojen mukaisia mainoksia. Kiistelyn jälkeen yhtiöt ovat nyt yhteistuumin työstämässä sovellusta, kertoo The Verge.

Kyseessä on lupaava uutinen Windows Phonelle, mutta täyttä syytä iloon ei kuitenkaan ole. Lähdesivun mukaan Microsoft joutuu edelleen tyytymään Googlen julkisiin YouTube API -kirjastoihin. Toisin sanoen ominaisuuksiltaan Androidin ja iOS:n kaltaista sovellusta lienee turha odottaa. Joka tapauksessa Google on ilmoittanut, että sovellus tullaan seuraavien viikkojen aikana päivittämään käyttöehtojen mukaiseksi, joka tarkoittaa muun muassa mainoksien lisäämistä videoihin. The Verge arvelee, että Microsoft joutuu karsimaan nykyisen versionsa ominaisuuksia tulevaan julkaisuun täyttääkseen vaadittavat ehdot.

Google ei ole juurikaan huomioinut Windows Phonea mobiilimarkkinoilla. Yhtiön katse on ollut Androidin lisäksi iOS:ssa. Kyseisillä alustoilla yhtiön palveluista päästään nauttimaan useiden eri sovelluksien muodossa. Windows Phonelle yhtiö ei ole kuitenkaan suostunut kääntämään palveluitaan. Tilanne ei ole nähtävästi jatkossakaan muuttumassa. Toivottavasti tuleva YouTube-sovellus ei ole täysin rampautettu, sillä käyttäjät ovat yleisesti olleet varsin tyytyväisiä Microsoftin hiljattain julkaisemaan ohjelmaan.

Lähde: The Verge

13 kommenttia

  1. Download nappula katosi ja mobiililaitteilta kielletyt videot ovat blokattuina uusimman ”päivityksen” myötä. Seuraavassa ”päivityksessä” tulevat varmaan ne mainokset.

  2. Ei mitään aikomusta päivittää kaikki ominaisuudet sisältävää versiota ennen kuin se lopettaa toimintansa.

  3. WP on tarkottanut WordPressiä jo monen monta vuotta..

  4. Aika ihme seilaamista tämä. Miksi Google ei voi antaa tarvittavat rajapinnat MS:lle, jos se tekee kaiken työn ja pitää sovelluksen ehtojen mukaisena? Googlelle lisää tuloja…

    1. Tuo onkin hyvä kysymys! Pelkääkö Google tosissaan WP:n mahdollisuuksia älypuhelinmarkkinoilla? ”Just guessing” 😀

    2. Itse mietin täysin samaa. Mitä Google tuosta panttaamisesta hyötyy?

  5. Google on paha. Android-kännykät ovat pahan tukemista.

Kommentointi on suljettu!