Samsungin puhelimet myivät Nokiaa paremmin Suomessa alkuvuonna

Galaxy S III mini

Suomen matkapuhelinmarkkinoilla on tapahtunut jotain hyvin odottamatonta. Korealainen Samsung on nimittäin myynyt Suomessa alkuvuonna Nokiaa enemmän matkaviestimiä. Asiasta kertoo tutkimusyhtiö IDC, jonka luvut perustuvat kauppiailta kerättyihin tietoihin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Samsungin puhelimet ovat käyneet Nokiaa paremmin Suomessa kaupaksi.

Tutkimusyhtiön mukaan Nokian osuus tammi-maaliskuussa Suomen matkapuhelinmarkkinoista oli 33 prosenttia. Samsung kiri Nokian ohi 36 prosentin osuudellaan. Kolmatta sijaa pitää hallussaan Apple. Sen laitteet kattoivat 14 prosenttia Suomessa alkuvuonna myydyistä matkapuhelimista. Muille valmistajille jäi 16 prosentin siivu Suomen markkinoista.

Nokia hallitsi kotimaansa markkinoita vuosia suvereenein ottein. Viime vuosina yhtiön myynti on kuitenkin ollut laskussa myös Pohjolassa. Vielä vuoden 2010 alussa Nokian siivu kakusta oli turvalliset 65 prosenttia. Samsung roikkui tuolloin kaukana takana 12 prosentin osuudellaan. Onpa Nokian osuus aikanaan keikkunut Suomessa 80 prosentin tuntumassa, joten nyt puhutaan suurista muutoksista.

Nokian ongelmana on takkuava älypuhelinmyynti. Viime vuoden lopussa valmistaja tippui hetkellisesti Suomen älypuhelinmarkkinoilla kolmossijalle, kun Apple onnistui kirimään uuden iPhone 5 -mallin siivittämänä ohi. Nokia korjasi tilanteen kuitenkin nopeasti ja nousi alkuvuonna Samsungin taakse Suomen toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi.

Lähde: Digitoday

17 kommenttia

 1. Onkohan Suomessa koskaan ennen myyty eniten jotain muuta matkapuhelinmerkkiä kuin Nokia/Mobira?

 2. ”Lukuja tulkitessa on kuitenkin hyvä huomata, että ne kertovat, kuinka paljon puhelimia matkapuhelinvalmistajat ovat myyneet matkapuhelinkauppiaille Suomessa. Ne eivät kerro sitä, kuinka paljon minkäkin valmistajan puhelimia on myyty kaupoista kuluttajille”

  ”Soneran myyntilistoja ovat hallinneet tammi-, helmi- ja maaliskuussa Nokia ja Apple. Elisan tammi-, helmi-, ja maaliskuun puhelimissakin Nokia valtasi reilusti enemmän kärkisijoja kuin Samsung. Dna:n tammi-, helmi- ja maaliskuun luvuissa Samsung pärjäsi suhteellisesti paremmin ja on saattanut olla Nokiaa myydympi. Kokonaiskuvaa on kuitenkin vaikea arvioida”

  http://www.talouselama.fi/nokialandia/hetkinen++ohittiko+samsung+todella+nokian+suomessa/a2187390

  1. Tuli muuten tästä mieleen, että onkohan mitään tilastoa olemassa, mistä selviäisi kuinka suuri osa Suomessa myytävistä luureista menee kytkykauppana ja vastaavasti lukitsemattomana?

 3. Voi Nokian osuus laskea vielä enemmänkin, sillä itse olen/olin die hard nokia fani. Saatan hankkia tulevan note kolmosen. Riippuu siitä, pysyykö näyttö kohtuulisessa koossa, ja kiinnostaako puhelin vielä silloin. Jos muut mun kaltaiset ajattelee samalla tavalla, on Nokialle tulossa kylmää kyytiä.

 4. Aika jännä, sillä suomalaisten operaattoreiden listat tänä vuonna, joita täällä MobiiliBlogissakin on julkaistu, ovat olleet hyvin Nokia painotteisia

  1. Matkapuhelimia myydään paljon muuallakin. Muutaman operaattorin värittyneen listan perusteella ei kannata liikaa vetää johtopäätöksiä. Esim verkkokauppa.com 10 myydyimman listalla ei ole yhtään Nokiaa.

   1. Eiköhän tuo Verkkokauppa.comin lista olisi aika erinlainen jos Nokialla ei olisi 4-6 värivarianttia jokaisesta laitteesta.

    1. Jaahs. Eli Nokia myynti kaatui liialliseen värivalikoimaan 🙂 Oli miten oli, aika surullista Nokialandiassa.

    2. Paroni
     Trollaatko vai etkö ajattele ihan loppuun asti?

    3. 🙂 Saatte tekin toki keksiä satuja myyntimenestyksestä / sen puutteesta ja syistä. JenkkiAmazonin ”loppuunmyyty” tekosyy on jo käytetty 🙂

    4. Ja tämä liittyy verkkokauppa.comiin miten?

    5. Apple ja Samsung taisivat vaan olla kaukaa viisaita kun laittoivat vain kaks värivarianttia ja saivat näin verkkokauppojen suosituimpien listojen kärkeen. Ilmaista markkinointia. 🙂

     Vai olisikohan tuotteessa jotain vikaa, kun jopa kotimarkkinoilla tulee pataan?

    6. Verkkokauppa.comin myyntilistoja lukee ehkä noin 100 suomalaista, joten pettymys on varmasti Nokialle todella merkittävä.
     Tuotteessa ei ole mitään vikaa, päinvastoin.

 5. Suomalaiset voivat olla merkkiuskollisia, mutta tyhmiä he eivät ole.

 6. No itse palasin iphonesta ja samsungista takaisin nokiaan. Nokia vaan on kuitenki helpoin logiikaltaan ja siinä on takuuvarmasti kaikki tarvittava valmiina, eikä näin ollen tarvitse heti mennä sovelluskaupasta latailemaan sitä ja tätä, jotta pystyisi puhelinta käyttämään. Eli nokian puhelimessa on valmiina kaikki toiminnot mitä luvataan ja millä perusteella itse ostan puhelimeni. Mua ei pahemmin kiinnosta mitä on ladattavissa sovelluskaupasta, vaan minua kiinnostaa se mitä toimintoja puhelimessa on valmiina. Näillä perusteella olen aina ostanut puhelimeni ja ostan jatkossakin.

Kommentointi on suljettu!