Tizenin ohjelmistokauppa raotti ovensa kehittäjille

Tizen-kauppa

Jokainen vakavasti otettava mobiilialusta tarvitsee oman ohjelmistokauppansa, jonka kautta kehittäjät voivat vaivattomasti levittää sovelluksiaan kuluttajille. Samalla se helpottaa äärettömästi loppukäyttäjän elämää, kun ohjelmia ja pelejä ei tarvitse metsästää ympäri verkkoa. Niinpä nyt myös Tizen on saanut virallisen ohjelmistokauppansa, joka on nyt valmis vastaanottamaan sovelluksia kehittäjiltä. Käyttäjät eivät siihen vielä pääse käsiksi, mutta tämä lienee sivuseikka, sillä ensimmäistäkään laitetta ei löydy vielä markkinoilta.

Korealaisen Samsungin odotetaan esittelevän markkinoiden ensimmäisen Tizen-puhelimen. Yhtiö on luvannut alustaan pohjautuvan laitteen kuluvan vuoden aikana. Julkaisu lienee lähestymässä, sillä Samsungin verkkosivustolta löydettiin hiljattain profiilitiedosta, jossa viitataan Tizen-pohjaiseen GT-I8805:een.

Operaattoreista ainakin japanilainen NTT Docomo ja ranskalainen Orange ovat sitoutuneet tuomaan valikoimiinsa Tizen-laitteita. Molempien osalta tuotteet nähdään markkinoilla vuoden 2013 toisella puoliskolla. Orangen suunnitelmissa on saada puhelin mukaan loppukesän ”back to school” -kampanjaa.

Kehittäjiä Tizenin ympärille yritetään houkutella rahapalkinnoilla. Kaikkiaan Tizen App Challenge -kampanjassa on rahaa tarjolla kehittäjille neljän miljoonan dollarin edestä. Oman tuotoksensa voi jättää mukaan osoitteessa tizenappchallenge.com.

Lähde: The Handheld Blog

4 kommenttia

  1. Jännä nähdä mitä Tizenistä tulee. Uskoisin, että siitä tulee suurin ’avoin’ alusta, johtuen Samsungin brändistä. Peruskuluttajalle on varmaankin aivan sama onko puhelimen käyttöjärjestelmä Android vai Tizen, kunhan puhelmen käyttöliittymä toimii samankaltaisesti. Mielenkiintoista on myös nähdä Intelin rooli tässä projektissa.

  2. Ihmekös tuo houkutus kun on rahaa vaikka muille jakaa 😀

    1. Siis toi mahdollisuus rahapalkintoon kehittäjille. No, joillakin sitä pätäkkää on (vaikka toi ei sampalle taida tuntua missään)

  3. Itse odotan ainakin,että tietoturvallisuus on teknisesti ja rautapuolella hoidettu paremmin (käyttää Google Playn sovelluksia!) mitä Android puhelimissa!!!.

Kommentointi on suljettu!