Google-pomo: Nexus-sarja jatkaa eloaan

Nexus 4

Viime aikaiset Google Edition -julkistukset ovat nostaneet esiin kysymyksiä Nexus-malliston jatkosta. Yhdysvalloissa päästään kesäkuun lopulla nauttimaan mahdollisuudesta hankkia itselleen HTC One tai Samsung Galaxy S4 puhtaalla Android-kokemuksella. Tämä vastaa täysin sitä, johon käyttäjät ovat Nexus-laitteilla tottuneet.

Nexus-malliston vahvuutena rapakon takana on ollut erittäin edullinen hinta. Siihen esimerkiksi julkistetut Google Edition -puhelimet eivät pysty vastaamaan. Siinä missä Nexus 4 maksaa vai 299 dollaria, niin joutuu Galaxy S4:stä takomaan rahaa pöytään 649 dollaria. Ero on siis todella merkittävä.

Googlen Android-tiimin johtajiin kuuluva Sundar Pichai on antanut AllThingsD:n D11-konferenssissa ymmärtää, että Nexus-sarjaa tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa. Hyvin todennäköisesti seuraavan sukupolven Nexus-perhe esitellään uuden Android-julkaisun yhteydessä. Näin on perinteisesti toimittu. Tässä vaiheessa on kuitenkin epäselvää, milloin seuraava versio tuodaan julki. Mahdollisesti lanseeraus tapahtuu kesän tai syksyn aikana.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Meinasinkin joskus aiemmin jo kommentoida koko ’Google Editionin’ ideaa vaikeaselkoiseksi. Ymmärrän että Google haluaa lisää laitteita myyntiin missä on ”alkuperäinen” Android, onhan Samsung jo käytännössä ominut Androidin itselleen. Google Edition puhelimet vaan syövät mielestäni pohjaa Nexus laitteiden myynniltä, heikentäen niiden erityisyyttä ja mahdollisesti sekoittaen kuluttajia. Minkä hintainen on S4 Google Editionina?

    1. Taitaa Samsungin markkinaosuus Android-kakusta olla reilu 40%.

Kommentointi on suljettu!