Arvostelussa Samsung Galaxy S4 – Onko enemmän aina parempi?

Samsung Galaxy S4 ja myyntipakkaus

Aika kuluu hurjaa vauhtia. Muistan hyvin, kun Galaxy S oli uutta ja hienoa. Vuosi oli tuolloin 2010. Nyt eletään vuotta 2013 ja kauppoihin on rantautunut Galaxy S4. Olen hypistellyt laitetta aktiivisesti useamman viikon ja päättänyt arvostella sen hieman erilaisella otteella. Puhelimessa on niin paljon ominaisuuksia, että niiden kronologinen luetteleminen, kuten olen yleensä tehnyt, ei tunnu järkevältä. Perusasiat ovat jo kunnossa, joten keskityn erityisesti uusien ominaisuuksien käsittelyyn ja arviointiin. Sitä ennen kuitenkin pieni esikatsaus puhelimeen.

Galaxy S4 esiteltiin maailmalle New Yorkista käsin maaliskuun puolivälissä. Se on hyvin selkeä päivitys mallistoon, joka on kulkenut versiosta toiseen ajatuksella: enemmän ja isommin. Tälläkin kertaa pellin alle on ahdettu enemmän tehoa ja näytön kokoa sekä tarkkuutta on kasvatettu. Laitteen koko alkaa kuitenkin olla ilmeisesti Samsunginkin mielestä sitä luokkaa, että sen suurentaminen ei ole enää mielekästä. Fyysiset mitat onkin saatu pidettyä kurissa pienentämällä näyttöä ympäröiviä reunoja. Näin ollen Galaxy S4 tuntuu kädessä hyvin paljon edeltäjältään.

Samsungin neljännen sukupolven Galaxy S -lippulaiva jalostaa kolmosversion ajatusta luontoläheisestä kehityksestä. Tämä näkyy nyt käyttöliittymän lisäksi myös myyntipakkauksessa, jonka olemus jäljittelee puuta.

Keskeisenä osana Galaxy S4:n markkinoinnissa on ajatus, että puhelin on käyttäjänsä elämänkumppani. Se osaa lukea käyttäjäänsä ja toimia sen mukaan. Tässä tärkeää roolia näyttelevät puhelimen anturit ja erilaiset eleliikkeet. Miten nämä toimivat käytännössä? Niitä rakenteen ja muun muassa kameran ohella selvittelemme arvostelumme edetessä.

Samsung Galaxy S4:n keskeiset tekniset tiedot:

 • Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä
 • Viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttö
 • 1,9 gigahertsin neliydin Qualcomm Snapdragon 600 -piirisarja
 • 2GB RAM-käyttömuistia
 • Adreno 320 -grafiikkapiiri
 • 16 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka
 • 13 megapikselin kamera LED-salamalla
 • LTE
 • NFC
 • Bluetooth 4.0
 • WiFi
 • A-GPS/GLONASS
 • Lämpö- ja kosteusmittarit
 • Mitat: 136,6 x 69,8 x 7,9 millimetriä
 • Paino: 130 grammaa

Muotoilu ja rakenne

Jos kuvailisin Galaxy S4:ää ulkopuoliselle yhdellä lauseella, olisi se: muovinen, mutta jämäkkä. Asian laita on pitkälti näin. Puhelimen rakenteessa ei ole juurikaan mitään vikaa, mutta 650 euron puhelimeksi se tuntuu kieltämättä halvalta ja muoviselta. Tilannetta kärjistää se, että kilpailijat ovat aktiivisesti panostaneet muotoiluun, materiaaleihin ja yksityiskohtiin. Ajattele esimerkiksi sellaisia kilpailijoita, kuin Apple iPhone 5, HTC One ja Nokia Lumia 920.

Galaxy S4 kädessä

Pyöreälinjaisena Galaxy S4 istuu kookkaasta olemuksestaan huolimatta käteen hyvin. Sen koko ei myöskään vaikuta nykyisessä markkinatilanteessa liian ylimitoitetulta, vaikka osalle fyysiset mitat voivatkin osoittautua kynnyskysymykseksi.

Galaxy S4:n yksityiskohdat ovat vähäisiä. Siitä on vaikea löytää sellaisia ihastelun arvoisia detaljeja, joita esimerkiksi iPhone 5:ssä on ympäri laitetta. Pientä ilmeikkyyttä puhelimelle antaa metallia mukaileva reunus, jonka lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin saumojen liitosjäljet jokaisessa kulmassa.

Mustan Black Mist -version takakuori kerää sormenjälkiä ja tuntuu likaantuessaan rasvaiselta. Tämä luo hieman ikävän tunteen muuten kohtalaisen hyvältä kädessä tuntuvasta Galaxy S4:stä.

Galaxy S4 -takakuori

Takakuori on Galaxy S4:ssä edeltäjiensä tavoin irrotettavissa. Tämä mahdollistaa vara-akun mukana kuljettamisen. SIM- ja MicroSD-paikat löytyvät suoraan kuoren alta, joten akkua ei tarvitse irrottaa muistikortin lisäämiseksi tai poistamiseksi. Takakuori istuu puhelimeen hyvin jämäkästi.

Yksi mainittava yksityiskohta Galaxy S4:stä löytyy. Näytön yllä, vasemmassa laidassa on LED-ilmaisin, joka kertoo saapuneista ilmoituksista eri väreillä. Jos kuitenkin totta puhutaan, ei toteutus ole yhtä hieno ja viimeistelty kuin Nexus 4:n näytön alla sykkivä valoilmaisin. Joka tapauksessa se on toimiva tapa kertoa käyttäjälle saapuneista puheluista ja viesteistä.

Galaxy S4, iPhone 5 ja Lumia 620

Ohuutensa (7,9 millimetriä) ja keveytensä (130 grammaa) ansiosta puhelin matkaa housujen taskuissa varsin huomaamattomasti. Koko ei siis tässä suhteessa ole ongelma.

Full hd -kosketusnäyttö

Kaikki kulminoituu Galaxy S4:ssä viiden tuuman full hd -kosketusnäyttöön, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Jos iPhone 5:n Retina-näytöltä pikselit erottuvat tihrustamalla ruutua muutaman senttimetrin päästä, ei tätä tapahdu Galaxy S4:n kohdalla. Ero johtuu siitä, että Galaxy S4:n paneelissa pikseleitä tuumaa kohden on huimat 441 kappaletta. Applen Retina-näytössä vastaava lukema on 326 pikseliä.

Galaxy S4 full hd -näyttö

Värit Super AMOLED -paneeli toistaa tutusti hieman luonnollista korostetummin, mutta ainakaan itse en koe tätä häiritsevänä. Katselukulmat ovat kunnossa ja kirkkautta riittää suorassa auringonpaisteessakin kohtalaisesti.

Näyttö toimii uutuudessa myös sormikkaat kädessä. Tämä on mukava lisä, sillä kylmät ilmat valtaavat Suomen joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. On kuitenkin hyvä huomata, että puhelimen asetuksista näytön herkkyyttä tulee nostaa, jotta paneeli ymmärtää myös hansikkaat kädessä tapahtuvan kosketuksen.

Pienen miinuksen näytölle joutuu antamaan ”haamukuvista”, joita esiintyy määrätyissä tilanteissa. Tällainen on esimerkiksi tekstin rullaaminen GMailissa, jolloin teksti jättää jälkeensä selkeän haamukuvan. Ikään kuin vasteaika näytössä ei olisi aivan kilpailijoidensa tasolla. Tuoreimpien lausuntojen mukaan Samsung on korjaamassa ongelman ohjelmistopäivityksellä, joten haamukuvien pitäisi olla pian historiaa.

Käyttöliittymä: TouchWiz Nature UX 2.0

Galaxy S4:n käyttöliittymää on viilattu edelliseen versioon nähden varsin maltillisesti, ainakin jos verrataan hyppyä Galaxy S2:sta kolmosversioon. Pieniä muutoksia itse käyttöliittymän ilmeessä on havaittavissa, mutta mitään radikaalia ei ole tapahtunut. Minisovelluksilleen yhtiö on antanut uuden ilmeen ja ainakin omaan silmään ne näyttävät paremmilta kuin aiemmissa versioissa.

Suurimmat muutokset löytyvät käyttöliittymän ominaisuuksista. Samsung on lisännyt mukaan paljon ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on parantaa käyttökokemusta. Suurin osa uudistuksista liittyvät eleliikkeisiin tai käyttäjän silmien seurantaan.

Galaxy S4 UI

Käyttäjän silmien seurantaan liittyvät kikat ovat mielenkiintoisia ja ne ovat osa Samsungin käyttämää elämänkumppani-kokonaisuutta. Puhelin osaa vierittää sisältöä, pysäyttää videotoiston sekä pitää näytön taustavalon päällä käyttäjän silmien liikkeitä tarkastelemalla. Kättä heiluttelemalla voi puolestaan muun muassa ottaa ruutukaappauksia ja selata kuvia.

Samsungin keksinnöt ovat paperilla loistavan kuuloisia, mutta käytännössä niiden toiminta on aavistuksen ongelmallista. Kun tämänkaltaisen ominaisuuksien tulisi toimi kuin ajatus, vaatii niiden käyttäminen itse asiassa ajatusta. Silmien pyörittely ja käsien heiluttelu käyvät pian väsyttäviksi, kun toiminta on satunnaista sekä usein valaistusolosuhteista ja sovelluksista riippuvaisia. Niinpä hommat saa usein hoidettua nopeammin perinteisin menetelmin.

Uudet ominaisuudet vaativat ajatusta, vaikka niiden pitäisi toimia kuin ajatus.

Kyllä mukana on käyttökelpoisiakin uudistuksia. Esimerkiksi kuvien selaaminen kättä näytön päällä heilauttamalla, verkkosivujen rullaaminen laitetta kallistelemalla sekä videotoiston keskeyttäminen katsetta kääntämällä toimivat hyvin. Näissäkin ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että ne ovat tuettuina vain muutamissa sovelluksissa.

Käyttönopeus on Galaxy S4:ssä Android-puhelinten parhaimmistoa. Näin asian pitääkin olla ja kaikki muu oli suuri pettymys. Harmillisesti käyttöliittymän animaatiot nykivät ajoittain, joka ainakin itseäni häiritsi hieman. Tämä siksi, että ennen Galaxy S4:ää testasin Nexus 4:ää, jonka käyttökokemus animaatioita ja siirroksia myöten oli oikeastaan moitteetonta, vaikka tehoissa se jää korealaisvalmistajan lippulaivaa jälkeen.

Puhelimella huolta omasta terveydestä: S Health

Galaxy S4:n tärkeimpiin uusiin sovelluksiin lukeutuu aivan ehdottomasti S Health. Kyseessä on varsin laajamittainen sovellus, joka pyrkii kokoamaan erilaiset hyvinvointiin ja oman kunnon seurantaan liittyvät palvelut yhden kokonaisuuden alle. Monipuolista sovellusta on mahdollista laajentaa entisestään useilla lisävarusteilla, joiden saatavuus ainakin Suomessa on vielä varsin rajoittunutta. Mukaan on joka tapauksessa saatavilla puhelimen kanssa langattomasti keskusteleva vaaka, sykevyö ja ruumiintoimintoja seuraava ranneke. Niiden avulla liikuntatottumuksien ja painon seuranta saadaan aivan uudelle tasolle.

Hintavat lisävarusteet sopivat lähinnä aktiivisille kuntourheilijoille tai painonpudotukseen motivaatiota kaipaaville henkilöille. Niin sanottu keskivertokäyttäjä pärjää varsin hyvin myös ilman niitä, vaikka vöillä ja rannekkeilla on kieltämättä mahdollista tuoda tiettyä syvyyttä omaan toimintaan.

S Health

Kokonaisuuden keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat askelmittari ja ruoka- sekä harjoituspäiväkirjat. Niitä aktiivisesti täyttämällä saa varsin kattavan kokonaiskuvan kulutettujen ja tankattujen kaloreiden suhteesta.

Samsung on onnistunut rakentamaan palvelustaan yksinkertaisen ja helppokäyttöisen. Niinpä terveydestään kiinnostuneet löytävät S Healthista varmasti paljon hyödyllisiä toimintoja. Esimerkiksi ruokapäiväkirjan täyttäminen on vaivatonta laajan tietokannan ansiosta, joka sisältää useiden ruoka-aineiden ja -lajien kalorimäärät. Käyttäjä lisää vain palveluun nauttimansa ruuat ja S Health laskee automaattisesti saadut kalorit. Sama koskee treenipäiväkirjaa, jossa eri urheilumuotojen kalorinkulutukset ovat valmiina. Näiden tietojen perusteella voi kohtuullisen pienellä vaivalla seurata päivittäisiä kalorimääriä. Täysin automaattisesti toimiva askelmittari täydentää kokonaisuutta pitämällä kirjaa päivittäisestä hyötyliikunnasta.

S Heatlh on helposti lähestyttävä kokonaisuus.

Kaiken kaikkiaan S Health on hyvä lisäys Galaxy S4:n ohjelmistorintamaan. Se on helposti lähestyttävä ja yksinkertainen käyttää. Pidemmällä aikavälillä omaa kehitystään voi seurata selkeiden kaavioiden kautta, jotka ovat aina mukava motivaattori tulevia koitoksia ajatellen. Suosittelen ehdottomasti käyttämään hetken S Healthiin tutustumiseen, jos tämänkaltaisiin palveluihin on yhtään kiinnostusta.

Kamera

Tällä osa-alueella Galaxy S4 loistaa. Puhelimen 13 megapikselin kameralla napsii erittäin laadukkaita kuvia. Parasta on kuitenkin kameran tukena oleva ohjelmisto, johon Samsung on liittänyt hyviä ja oikeasti toimivia ominaisuuksia, jotka tulevat varmasti monen mobiilikuvaajan käyttöön.

Kuvanlaadultaan 13 megapikselin kamera on hyvä. Se sijoittuu tältä osin ehdottomasti markkinoiden kärkikastiin, erityisesti hyvissä valaistusolosuhteissa. Hämärässä se ei yllä kovimpien kilpailijoiden tasolle. Ohjelmisto sisältää erillisen yökuvaustilan, jolla saa aikaan kirkkaita kuvia, mutta hyvin suttuisia sellaisia. Tällä alueella esimerkiksi Lumia 920 on selvästi edellä. Muutoin Galaxy S4:n kameralla napsii mobiililaitteeksi laadukkaita kuvia.

kamerakuva

kamerakuva

20130524_084228

Kamera syttyy kuvausvalmiiksi reilussa sekunnissa. Kuvia sillä voi räpsiä sarjana ilman viiveitä, sillä kamera on käytännössä heti edellisen kuvan jälkeen valmis tallentamaan seuraavan otoksen. Kamerasovelluksen käyttöliittymä on hyvin selkeä ja helppokäyttöinen.

Erilaisia kuvaustiloja Galaxy S4:n kameraohjelmisto tarjoaa kiitettävästi. Perinteiseksi muodostuneiden yö-, panoraama- ja HDR-tilojen lisäksi tarjolla on paljon muutakin hienoa, kuten:

 • Ääni ja kuva: lisää tavallisiin kuviin muutaman sekunnin mittainen ääniraita kuvaushetken ääniä hyödyntäen.
 • Animoitu valokuva: luo kuvia, joissa tietty kohde on animoituna muun ympäristön pysyessä paikoillaan.
 • Kauniit kasvot: siloteltuja kasvokuvia ilman ylimääräistä vaivaa. Puhelin tunnistaa kasvot automaattisesti ja tekee niistä pehmeämmät poistaen ylimääräiset rypyt ja epäkohdat (alla esimerkkikuva).

kasvokuva

Hauska yksityiskohta on Dual Camera -toiminnallisuus. Nimensä mukaisesti se tallentaa kuvan laitteen molempia kameroita käyttäen. Näin on mahdollista saada samaan kuvaan sekä kohde että kuvaaja. Mielenkiintoinen ominaisuus, jolle löytyy varmastikin käyttöä.

Dual Camera

Kameraan keskeisesti liittyy erillinen Juttualbumi-sovellus. Sillä omista kuvista voi luoda tyylikkäitä albumeita, joita on mahdollista tallentaa esimerkiksi tietokoneella katselua varten PDF-muodossa. Sovellus osaa ehdottaa automaattisesti uusia albumeita, kun käyttäjä napsii paljon kuvia samassa kohteessa. Juttualbumi jopa järjestää kuvat kokonaisuuteen automaattisesti, jota käyttäjä voi halutessaan muokata eteenpäin.

Galaxy S4:n kamera on loistava kokonaisuus. Sen uudet ominaisuudet ovat aidosti toimivia ja hyödyllisiä. Niinpä niitä tulee käytettyä!

Akkukesto

Galaxy S4:n suuri ja tarkka näyttö vie paljon virtaa. Onneksi Samsung on kuitenkin sijoittanut lippulaivansa sisuksiin 2600 milliampeeritunnin akun, joka riittää useimmille tehokäyttäjillekin aamusta iltaan. Iso akku ei takaa kuitenkaan poikkeuksellisen pitkiä toiminta-aikoja, sillä näyttö todellakin vaatii veronsa. Itse aktiivisena käyttäjänä jouduin lataamaan luurin joka ilta, jotta seuraavasta päivästä selvittiin kunnialla. Tässä Galaxy S4 ei ole poikkeus muihin lippulaivoihin nähden. Sama ”ongelma” vaivaa oikeastaan kaikkia kovemman luokan älypuhelimia.

Galaxy S4 akkukesto

Käyttäjä voi tietenkin tehdä paljon akkukeston eteen. Allekirjoittanut käytti puhelintaan ilman ylimääräistä optimointia. Käytössä olivat jatkuvasti WiFi- ja GPS-yhteydet, mutta Bluetoothia pidin pois päältä. Asetuksista löytyy erillinen virransäästötila, joka käyttäjän halutessaan muun muassa rajoittaa suorittimen kellotaajuutta. Lisäksi kannattaa miettiä, mitä puhelimeensa asentaa, sillä ”huonot” sovellukset voivat syödä tarpeettoman paljon akkua. Yleisenä vinkkinä voisi sanoa, että näyttöä ei kannata herätellä turhaan. Näin voi säästään varsin mukavasti virtaa, jos on tapana aktivoida näyttö useita kertoja päivässä ilman pätevää syytä.

Loppuyhteenveto

Tunne Galaxy S4:ää kohtaan lämpeni testijatkon edetessä. Viime kädessä kyseessä on onnistunut laite, vaikka alussa se tuntui jotenkin tylsältä. Ehkä kuitenkin henkilökohtaisesti hankkisin mieluummin Nexus 4:n, jonka käyttökokemus on sulavampi heikommasta raudasta huolimatta. Olen myös sitä mieltä, että Galaxy S4:ssä on hyvin paljon turhaa. Uudet ominaisuudet voivat toimia markkinoinnissa, mutta peruskäyttäjälle niistä on hyvin vähän hyötyä. Niinpä Galaxy S4 ei ole mitenkään erityisen erilainen Android-puhelin.

Galaxy S ja Galaxy S4

Kaikesta paljoudesta löytyy myös hyvääkin. Pidän Galaxy S4:n kamerasovellusta onnistuneena ja kameran kuvanlaatu on yleisesti hyvää. Mukana on mielenkiintoisia ominaisuuksia, joilla saa aikaan uutta otetta älypuhelimella kuvaamiseen. Pisteitä on annettava niin ikään S Health -kokonaisuudesta. Siinä yhtiö on onnistunut luomaan sovelluksen, joka tarjoaa paljon ominaisuuksia, mutta on helposti lähestyttävissä.

Harmikseni en ole päässyt kokeilemaan vielä HTC Onea, johon Samsungin uutuutta olisi mielenkiintoista verrata. Jos käyttöliittymä ei ole susi, uskoisin sen olevan enemmän allekirjoittaneen mieleen. Haluan, että 600-700 euron puhelin tuntuu arvokkaalta, vaikka alumiinissakin on heikkoutensa. Oma käyttöni on kuitenkin sellaista, että en ole ”herkimpiinkään” laitteisiin onnistunut saamaan havaittavia naarmuja tai kolhuja. On kuitenkin pakko myöntää, että Galaxy S4:n kanssa ei tarvitse naarmujen suhteen olla yhtä varovainen kuin esimerkiksi iPhone 5:n suhteen.

Kaikesta huolimatta Galaxy S4 on varma valinta lippulaivatason älypuhelinta etsivälle kuluttajalle, joka ei halua käyttää aikaa eri laitteiden syvempään vertailuun. Samsung on osoittanut viime vuosina hyvää tukea kärkipäänsä älypuhelimien ohjelmiston suhteen. Niinpä voi olla luottavaisin mielin, että Android-päivityksiä on luvassa mahdollisesti muutaman merkittävän julkaisun verran. Tämä takaa hyvän tietoturvan ja yhteensopivuuden uusimpien sovelluksien ja palveluiden kanssa. Tässä suhteen Galaxy S4 on luotettava kumppani.

Nexus 4

LG:n ja Googlen Nexus 4.

Jos olet kuitenkin niin sanottu kehittyneempi käyttäjä, suosittelen katsastamaan kilpailevien leirien tarjonnan ennen lopullista valintaa. Myös Galaxy S4 Google Edition kannattaa ottaa huomioon, jos sellainen on mahdollista esimerkiksi tuttavan avustuksella mahdollista hankkia Yhdysvalloista. Itse ostaisin Nexus 4:n, tai mahdollisesti HTC Onen, jos menisin nyt kauppaan hankkimaan Android-lippulaivapuhelimen. Nexus 4 tarjoaa viimeistellymmän rakenteen ja aavistuksen sulavamman käyttökokemuksen. Lisäksi Androidin Vanilla -käyttöliittymä iskee minuun Samsungin TouchWiziä paremmin.

Video

22 kommenttia

 1. ”…muotoiluun, materiaaleihin ja yksityiskohtiin. Ajattele esimerkiksi sellaisia kilpailijoita, kuin Apple iPhone 5, HTC One ja Nokia Lumia 920.”
  Sori, mutta pakko puuttua jo tässä vaiheessa artikkelia. Mietin tosiaan Nokian Lumia 920:n materiaalia. On syytä huomata, että 920:n materiaali on täysin samaa polykarbonaattimuovia kuin S4:ssäkin, erona vaan on se, että 920:ssa sitä on sentin paksuinen kerros (turhaan). Näin ollen materiaalin tai edes muotoilun ja yksityiskohtien vertaaminen Lumia 920:aan on täysin turhaa. Jos joku on muovinen, niin se. Vai tekeekö Samsungin S4:stä muovisen se, että ohuen, mutta taivutusta kestävän takakuoren saa irti?

  Eikä tilannetta paranna Nokian uudet, halvemmat mallit, kuten 620, joissa muovisuus korostuu siten, että laite näyttää jo ulkoisesti lasten lelulta. Miksei kukaan puutu siihen? Ainiin, koska kyseessä on koko kansan rakastama Nokia.

  1. Ei muovissa välttämättä mitään vikaa ole. Jotkin laitteet saattavat vain tuntua/näyttää enemmän muovisilta kuin ovat ja jos laitteen hinta on korkea saattaa ostajat vaatia myös ”laadukkaampia” materiaaleja. Koko kansan rakastamasta Nokiasta olen eri mieltä kanssasi. Samsunghan ohitti juuri Nokian suomen myynnissä ja mielestäni suurin osa kaikista kommenteista on ollut Nokian vastaisia, jota suuresti ihmettelen koska kyseessä toistaiseksi ainoa kotimainen, myynnissä oleva puhelinmerkki.

  2. Se on se rakenne. L920 tuntuu tukevalta puhelimelta joka ei nitise eikä natise toisin kuin korealainen ämpärimuovi

   1. Ja S3/S4 ei kyllä lähde nitinöitä eikä sen enempää natinoita vaikka kuinka vääntelet tai kääntelet. Lukeehan se tuolla arvostelussa ”jämäkkä”
    Ohuempihan se on, ja täten voi antaa kyllä ”hauraamman” kuvan itsestään. Hyvin tehtyjä kapuloita ovat.

   2. Ei ole Galaxy S-sarjalaiset todellakaan natisseet. Sen sijaan S- ja Note-puhelinten design on huomattavasti edellä kulmikkaista räikeänvärisistä nuorisopuhelin-tiiliskiviLumioista tai iPhonesta. Turhaa surureunaa ei paljon ole S 3, S 4 ja Note 2 -puhelimissa, ja todella kaunis muotokieli. Ei ihme että ovat niin myytyjä.

  3. Et ole tainnut koskaan pitää Lumiaa kädessäsi… Lumiassa polygarbonaattirunko on toteuttettu täysin eri tavalla kuin S4:ssä. Lumiassa polygarbonaattipinnan paksuun tekee laitteesta jämäkän, ja on paksumpi siksi että koko puhelimen runko on yhtä ja samaa saumatonta polygarbonaattipalaa (ei Samsungin tyyliin taipuva ja ohut). Lumioiden polygarbonaatti myös näyttää paremmalta, koska niitä ei ole hiottu täysin kiiltäviksi.

   Ja kyllä, irroitettava ja taipuva kuori tekee laitteesta halvan näköisemmän ja natisevan. Käsittämätöntä että Samsung edes suosii irroitettavaa kuorta! Siitä ei ole mitään hyötyä. Akkua kukaan ei koskaan vaihda, muistikorttipaikka vanhanaikaisesti kuoren alla, eikä esim. laitteen sivureunassa ja kuori vain kerää pölyä yms. kuoren alle.

   Ja miksikö ei kukaan puutu Nokioiden muotoiluun tai materiaaleihin? Siksi koska uudet Lumiat näyttävät hyviltä ja ovat laadukkaita.
   Ja lauseesi ”koko kansan rakastamasta Nokiasta” on epäpätevä. Kyllä ne Nokian suurmmat markkinat ovat ihan jossain muualla kuin Suomessa. Ja ulkomailta ne suurimmat kiitokset Nokian muotoilusta tulee.

   Vinkkinä sinulle ”ts”: Ennen kuin rupeat lyttäämään Nokiaa, tarkista faktat kuntoon ja tutustu hieman Lumioihin niin väitteitäsi voidaan pitää uskottavina.

   1. ”Käsittämätöntä että Samsung edes suosii irroitettavaa kuorta! Siitä ei ole mitään hyötyä. Akkua kukaan ei koskaan vaihda, muistikorttipaikka vanhanaikaisesti kuoren alla, eikä esim. laitteen sivureunassa ja kuori vain kerää pölyä yms. kuoren alle.”

    Juuri vaihdoin uuden akun 1,5v vanhaan Galaxy Noteen. Vanha akku yksinkertaisesti hajosi, ei pitänyt enää varausta. Onneksi ei tarvinnut koko laitetta alkaa purkamaan mokoman takia.
    Ainakaan Noten kuori ei mitään pölyä kerää, kyllä ne nykyään sen verran tiiviisti ja tukevasti on istutettu paikalleen. Ja jos on haluja muuttaa laitteen ilmettä, erinäköisiä takakuoria on eBay pullollaan.
    Muistikorttia ei tarvitse rassailla irti jatkuvasti, tai en ainakaan näe siihen syytä, joten miksi se ei olisi kuoren alla ”vanhanaikaisesti”?! ( Omat exät SE K750i ja Nokia 6220C ovat vanhanaikaisia luureja ja niissä korttipaikka on laitteen sivussa 😉 )

    Täten jokainen argumenttisi tällä erää on täyttä tuubaa!

    1. Käyttötarkoituksia on niin monta kuin on käyttäjääkin mutta ei sitä muistikortti paikkaa sinne akun alle tai kuoren alle kannata laittaa jos käyttäjää ajattelee! Se on laitettu sinne koska se oli halpa/edullinen paikka. Ja itse en ole eläessäni vaihtanut puhelimiini yhtään akkua! Ja niitä on ollut sitten jokunen… Taitaa olla notessa aika huono akku?

    2. Nykyluureisaa akut saavat käyttösyklejä vähän erimalliin kuin 10v sitten. Kesto on siihen verrannollinen. Alkaa niitä akkupehmeitä Lumioitakin olemaan. iPhone 3GS ym ovat kaikki jos ei ole vaihdettu.

    3. En ole koskaan enkä tunne ketään, joka olisi vaihtanut puhelimen akun. Edes monen vuoden jälkeen ei ole ollut tarvetta.

  4. Ei, vaan on kyse aivan eri luokan puhelimesta. Pitäisikö muka oikeasti verrata laitteita jotka maksavat 700€ versus 300€, järki hoi.

 2. Keskeisenä osana Galaxy S4:n markkinoinnissa on ajatus, että puhelin on käyttäjänsä elämänkumppani. Se osaa lukea käyttäjäänsä ja toimia sen mukaan. Tässä tärkeää roolia näyttelevät puhelimen anturit ja erilaiset eleliikkeet.

  Pientä hienosäätöä vielä seuraavan ohjelmistopäivityksen myötä,niin…a vot!. 😉

 3. ”Ohjelmisto sisältää erillisen yökuvaustilan, jolla saa aikaan kirkkaita kuvia, mutta hyvin suttuisia sellaisia.”

  Kokeilehan samaa niin, että pidät laitetta paikallaan sen aikaa, kun puhelin ottaa kuvaa ja ilmoittaa ”käsitellään” – kuten puhelin kehottaa tekemään. Ei tule kuvista suttusia, kun laitetta ei heiluta.

  1. Hah! Ongelma on nimenomaan siinä että kennon ja optiikan ominaisuudet ei riitä pimeällä niin lyhyeen valotusaikaan, että puhelinta olisi mahdollista pitää paikallaan kuvan valotuksen vaatimaa aikaa. Tuella tai jalalla on sitten ihan toinen tarina.

 4. Adreno 225 -grafiikkapiiri? S4:ssa on kylläkin Adreno 320.

 5. ”Galaxy S4 esiteltiin maailmalle New Yokista käsin…”

  Kannattanee korjata tuohon ”New Yorkista”

  Muuten hyvin tehty arvostelu.

 6. Itselläni on iphone 4s ja mitäs teet kun se jäätyy, kun akkua ei saa irti. Pitää vaan odottaa että akku loppuu. 🙁

  1. Paina pitkään pohjassa koti- ja virtapainkkeita. Näin iPhone käynnistyy uudelleen. 🙂

 7. Ei ole sanaakaan siitä, onko akku vaihdettava tai ei.
  Sitä tiedoa salataan huloella, jopa suuret firmat salaa sitä.
  Voit lukea 100 puhelimen tekniset tiedot, mutta et löyta
  sanakaan siitä, ONKO AKKU VAIHDETTAVA TAI EI-VAIHDETTAVA.

  5 vuoden kuluttua on akku kuollut ja sä itse et pysty akkua vaihtamaan.
  Ehkä vain korjaamossa, mutta 5 v myöhemmin sellaisia akkua luultavasti ei ole enaa olemassa eikä myynnissä.

  AKKU pitää olla vaihdettava seisoma asennossa ja pimeässä metsässä ja hätätilanteessakin.

  Ei-vaihdettavat akkut on ryöstäminen ja asiakaan pettäminen.

 8. Lassi kesäkuu 2, 2013 16:34

  ”Akkua kukaan ei koskaan vaihda”
  …………………………………………………………………….

  Sellainen käsitys on vakava erehdys ja virhe! Ihminen ei ole käyttänyt puhelinta yli 5 vuotta, eikä ollut hätä tilanteessa, missä tarvii varaakkua – metsässä, luonnossa, reissulla, matkalla.

  Akku vanhenee ja tyhjenee nopeasti. Hyvä, kun on mukana ladattu ja täysi varaakku ja se vaihtaa hetkessä, jos akku tyhjä.

Kommentointi on suljettu!