Acerilta kahdeksan tuumainen Windows 8 -taulutietokone

Acer Iconia W3

Acer on esitellyt ensimmäisenä valmistajana markkinoille Windows 8 -pohjaisen taulutietokoneen 8,1 tuuman kokoisella kosketusnäytöllä. Uutuus on Acer Iconia W3 ja sitä markkinoidaan kämmeneen sopivana tablettina, josta on sekä työ- että viihdekäyttöön. Laite saapuu kauppoihin heinäkuun alussa ja sen hinnat alkavat 399 eurosta.

Valmistaja toimittaa taulutietokoneensa mukana 139 euron arvoisen Microsoft Office Home & Student -paketin. Se sisältää Word-, Excel-, Powerpoint- ja OneNote-sovellukset.

Tablet-laitteet ovat parin viimeisen vuoden aikana vakiinnuttaneet paikkansa niin kodeissa kuin työpaikoillakin. Seuraava suuri juttu tablet-maailmassa ovat 8-tuumaiset, helposti yhdellä kädellä käytettävät laitteet kuten Acer Iconia W3”, ennustaa Acerin Suomen maajohtaja Jukka-Pekka Korkiakangas. ”Täysillä ominaisuuksilla varustetut Windows 8 -käyttöjärjestelmä ja MS Office –ohjelmistopaketti tekevät näistä kätevän kokoisista tableteista varteenotettavan vaihtoehdon perinteisille tietokoneille”, Korkiakangas näkee.

Iconia W3:n kosketusnäyttö kykenee 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen. Suorituskyvystä huolehtivat 1,8 gigahertsin Intel Atom Z2760 -tuplaydinsuoritin, Intel GMA 3650 -grafiikkapiiri sekä kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Laitteen sisuksissa on 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Tabletissa on sekä etu- että takakamerat. Molemmat ovat tasoltaan kaksi megapikseliä. Pakettia on mahdollista täydentää täysikokoisella Bluetooth-näppäimistöllä, joka nostaa kirjoitusnopeuden perinteisten kannettavien tietokoneiden tasolle.

Kooltaan Acerin uutukainen on 218,96 x 134,9 x 11,35 millimetriä. Laite painaa 540 grammaa.

Acer Iconia W3 ja näppäimistö

8 kommenttia

 1. Hienoa että on täysverisen Windows 8 tablet laitteen hinta saatu noinkin kilpailukykyiseksi.

  1. Ei tosiaankaan pahan oloinen hinta, kun mukaan on paketoitu vielä Officekin

 2. Hinta on kohdallaan, mutta 2gt muistia w8:lle on kyllä varmasti kokemus:) ja puolen kilon paino myös.

  Eikös lähes tuon painoisena saa 10″ tuumaisiakin? Paino on aika tärkeä juttu kun tabletti loistaabjuutikin soffasurffailussa. Normi Ipad on minusta jo liian painava sellaiseen, ipad mini ja 7″ androidit huomattavasti mukavampia.

  1. 2GB lisäksi kaverina ATOM. Ei varmasti kauaa naurata.

 3. näytön laadusta ei puhuta mitään? onko full hd?

  1. Näytän tarkkushan mainitaan: 1280 * 800 pikseliä – ei hd (joka olisi 1920 * 1080).

   1. No toki jo x * 720 on HD, mutta ei Full HD.

 4. Mun mielestä toi on kallis ja acer teksti tekee siitä ruman…
  Ja kaiken kuorrutteeksi sovellukset kusee…

Kommentointi on suljettu!