Samsung Galaxy S4 Active: full hd -puhelin sateeseen ja paisteeseen

Samsung Galaxy S4 Active

Galaxy S4 Active on tänään esitelty uutuus, joka täydentää korealaisen Samsungin Android-mallistoa tavallista kovempaan käyttöön suunnattuna älypuhelimena. Se on IP67-suojaluokituksen täyttävä laite, joka saapuu Suomeen heinäkuun lopussa väreissä Urban Grey, Dive Blue ja Orange Flare. Sen suositushinta on 599 euroa.

Samsungin uutuus perustuu Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään sekä 1,9 gigahertsin neliydinsuorittimeen. Puhelimessa on viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Paneeli on siis kokonsa ja tarkkuutensa puolesta samaa tasoa Galaxy S4 -lippulaivan kanssa. Erona on kuitenkin tekniikka. Active käyttää TFT-paneelia, kun Galaxy S4:ssä on Super AMOLED -näyttö. Molemmissa tapauksissa näyttö vastaa kosketukseen myös hansikkaat kädessä.

Aktiiviseen käyttöön suunnattuna laitteena Galaxy S4 Active selviää ongelmitta vedestä, hiekasta ja pölystä. Puhelin kestää metrin syvyiseen veteen upottamisen puoleksi tunniksi. Sillä on myös mahdollista kuvata veden alla erillistä Aqua Mode -tilaa hyödyntäen, joka lisää vedenalaisiin kuviin ja videoihin selkeyttä.

Uutuus taitaa useat Galaxy S4:n kikat, kuten esimerkiksi ilmaeleet. Niiden kautta määrättyjä toimintoja voidaan hallita näyttöä koskettamatta. Pakettiin kuuluu myös kokonaisvaltainen S Health -sovellus, jolla liikunta- ja ruokatottumuksien seuraaminen on vaivatonta.

Galaxy S4 Activen ominaisuuksia ovat WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, infrapuna, 16 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 2600 milliampeeritunnin akku, kahden megapikselin etukamera, kahdeksan megapikselin takakamera ja LED-valo.

Kooltaan luuri on 139,7 x 71,3 x 9,1 millimetriä ja se painaa 151 grammaa. Jos sitä verrataan Galaxy S4:ään, on Active 3,1 millimetriä pidempi, 1,5 millimetriä leveämpi ja 1,2 millimetriä paksumpi. Painoa sillä on esikuvaansa nähden 21 grammaa enemmän.

7 kommenttia

 1. Aika kova vekotin. Saattaa käydä kaupaksi.

 2. Ei ei ja ei. Pitääkö Samsungin pilata aina lippulaivansa imago kaiken maailman mini ja active versioilla… Eikä siitä tarvitse tehdä kaikkia mielyttävä erilaisilla versioilla (mm. mini ja active)
  Järkyttävän tylsää muotoilua. Ei voi muuta sanoa…
  Ja tämän kaiken Samsung rumuuden ja tylsyyden päälle Android käyttöjärjestelmä… Ei hyvä!

 3. Ruma ja tylsä, totta.
  Luokassaan ylivoimainen spekseiltään – kyllä.
  Aionko ostaa – en todellakaan.
  Meneekö kaupaksi – ehkäpä.

  Näissä ”kestävissä” luureissa on ongelmana se, että monesti kestävää luuria haluavat ovat a) duunarit, b) vanhemmat lapsilleen ja c) ekstrovertit seikkailijat. Näistä ryhmistä a ja b eivät tarvitse kovia speksejä eivätkä ole valmiita maksamaan ”lippulaivahintoja”, vaan maksimi pyörii siinä 300-400€ paikkeilla. Ryhmä C taasen on valmis maksamaan ja arvostaa speksejä, mutta on melko pieni ryhmä.

  Itsellä ei ole käyttöä näille mukakestäville luureille, jos näyttö menee säpäleiksi niin menkööt. Tämänhetkisellä valmistajalla sitä ongelmaa ei ole onneksi pahemmin ollut. Ja muutenhan (pl. näyttö) puhelimet kestävätkin nykyään hyvin ainakin tiputtelua. Nykyinenkin luuri on lennellyt asvaltille sun muualle mutta ihan ehjä on ainakin vielä..

 4. Mä odotan mieluummin Sony xperia zr, se on parempi.

Kommentointi on suljettu!