Nokia EOS, 41 megapikselin Lumia: kuvat ja tiedot

Nokia EOS

Nokia EOS, mahdollisesti lopulliselta nimeltään Lumia 950, ei ole enää mikään salaisuus. Eilen illalla verkkoon valuivat ensimmäiset kuvat alkuvuodesta asti huhuissa pyörineestä Nokian kamerapuhelimesta. Nämä kuvat osoittautuivat vain jäävuoren huipuksi, sillä yön aikana verkkoon on vuotanut reilusti lisää kuvia, jotka paljastavat Nokia EOS:in muotoilun ja rakenteen. Huhujen yhteneväisyys antaa vahvan syyn olettaa, että tässä se kauan odotettu EOS nyt on.

Kuvien perusteella Nokia on saanut viilattu puhelimestaan varsin sopusuhtaisen. Se on perustaltaan hieman Lumia 920:aa ohuempi, mutta kameralle on varattu suurehko ja kohollaan oleva alue laitteen takaa. Muutoin muotoilu noudattelee Nokian nykyistä linjaa.

Nokia EOS:in kameralta odotetaan paljon. Tietojen mukaan se on tarkkuudeltaan 41 megapikseliä, joka yhdistettynä ylinäytteistystekniikkaan mahdollistaisi Nokia 808 PurewView -mallin tavoin kolminkertaisen häviöttömän zoomin. Kamerassa on aktiivinen linssinsuojus ja tukena on Xenon-salama. Huhut vihjailevat, että puhelimella olisi mahdollista tallentaa yhtä aikaa 35 megapikselin ja viiden megapikselin kuvat. Kokonaisuutta täydentämässä on Nokian uusi kamerasovellus.

Kosketusnäyttö on uutuudessa tiettävästi kooltaan 4,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1280 x 768 pikseliä. Sisältä löytynee 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa sekä yksi gigatavu RAM-käyttömuistia. Laite vaikuttaisi saapuvan markkinoille ainakin mustana ja keltaisena.

Nokia EOS:in julkistuksen huhuillaan tapahtuvan jo heinäkuussa.

Nokia-EOS_hh4

Nokia-EOS_hh3

Lumia 950

Lähteet: GSM Arena, My Nokia Blog & ViziLeaks

12 kommenttia

 1. Ni niin. Tässä tuli varmistus, että EOS on tulossa lähiaikoina ja että eiliset kuvat olivat aitoja.

  Minun mielestäni tulossa on oikeasti todella tyylikkään näköinen luuri. Etupuolelta tulee hiukan mieleen Lumia 800/900, melko ohuen näköinen. Lisäksi toiseksi viimeisessä kuvassa kameramoduuli ei näytä olevan edes erityisen paljon koholla ja se näyttää olevan aika saumattomasti kiinni muussa takakuoressa.

  Itse en taas usko, että tuon lopullinen mallinimi olisi Lumia 950. Silloin Nokian nykyinen nimeämiskäytäntö menisi aivan sekaisin ja käytännöstä tulisi epälooginen.

  Joka tapauksessa unelmaluurini on taas hiukan lähempänän todellisuuutta ja markkinoita. 🙂

  1. itsekkään en usko että nimi todella olisi lumia 950, luultavasti se on 930

 2. Kyllä on järeen kokoinen kamera, muistuttaa itse pureview 808:ta takaa, hieman pituutta on leveyteen nähden ainakin kuvien perusteella

 3. Liian iso bezeli, liian bulky. Ei kiitos, vaikka siinä on – kuten kaikki tietää – maailmankaikkeuden terävin kamera.

 4. Kamera …tietojen mukaan? Vai odotusten, toiveiden, tms ’ennusteiden’? mukaan…? 41-megainen. Missä se on oikeasti kerrottu? Yhtä hyvin kyseessä voi olla pienempimegainen kamera koosta päätellen. Toki voi olla, ett tekniikan kehitys on saanut puristettua kameraa hiukka kasaan vuodessa. Ja osittain se näkyy olevan kotelon muotoilulla ’piilotettua’. Koppa kun näkyy olevan vain päistään ohut ja keskeltä pullistunut muutenkin kuin kameran kohdalta…

  1. Juu… tosi järkeväähän esim 8 megapixelin kennolle olisi tehdä tuollaista kohoumaa turhaan.

  2. Miksi kamera moduuli on pyöreä eikä kulmikas niinkuin 808:ssa? Mielestäni tuo pyöäreä on paljon rumempi

 5. Toi menee hankintaan ja lumia 920 myyntiin. Se on nyt jo varma.

 6. Miksi ihmeessä tuo linssi on noin pieni verrattuna kohoumaan?

  1. Siksi, kun sen ei tarvitse olla isompi.

 7. Pahvit, ei toi ole 41 MP, toi on XX MP, eli 20 MP kamerapuhelin. Nykyinen WP8 tukeekin vain 21MP asti.

Kommentointi on suljettu!