Kommentti: Intelin asema mobiilimarkkinoilla nousussa

Intel-logo

Mobiilimarkkinoita ajatellen Computex 2013 -messuilta esiin nousi yksi selkeä trendi. Se on Intel. Sirujätti on vuosien tarpomisen jälkeen saamassa aidon mahdollisuuden mobiilimarkkinoilla menestymiseen. Tähän asti kenttää on pitkälti hallinnut Qualcomm, mutta Computex 2013 -tapahtumassa esitellyt Intel-pohjaiset laitteet ovat merkki muutoksesta.

Intelin uuden sukupolven mobiilisiruun pohjautuvia laitteita esiteltiin messuilla useiden eri valmistajien voimin. Tärkeimpänä voidaan pitää Samsungia, jonka Galaxy Tab 3 -julkistus lienee vasta esimakua tulevasta. Hyvin todennäköisesti kuluvan vuoden aikana korealaisvalmistaja esittelee vielä Intel-suorittimella hyrräävän älypuhelimen. Ei lienee kaukaa haettua, jos kyseinen laite olisi markkinoiden ensimmäinen Tizen-puhelin, jollaisen Samsung on luvannut vuoden 2013 aikana esitellä. On hyvä muistaa, että Intel on yksi Tizenin vahvimmista taustatukijoista Samsungin ohella.

Todelliseen menestykseen Intelillä on vielä pitkä matka. Nyt sillä on kuitenkin ensimmäistä kertaa jalka aidosti oven välissä. Aikaisemmin olemme nähneet vain muutamia yksittäisiä tuotejulkistuksia, jotka ovat lisäksi olleet saatavilla hyvin rajoitetusti. Samsungin kaltaisten suurempien pelureiden myötä tilanne mitä luultavimmin on muuttumassa.

Pientä harmia Intel-pohjaisille Android-laitteille aiheuttaa sovelluksien yhteensopivuus. Tämä siksi, että Intel käyttää X86-arkkitehtuuria mobiililaitteiden yleisen ARM-trendin vastaisesti. Käsittääkseni ongelma koskee kuitenkin hyvin pientä osaa koko tarjonnasta, lähinnä Native Development Kit -työkalulla rakennettuja sovelluksia sekä pelejä. Joka tapauksessa asia on hyvä tiedostaa.

Uskotko Intelin mahdollisuuteen pärjätä mobiilimarkkinoilla X86-pohjaisilla siruratkaisuillaan?

4 kommenttia

  1. Uskotko Intelin mahdollisuuteen pärjätä mobiilimarkkinoilla X86-pohjaisilla siruratkaisuillaan?.
    Toivottavasti kyllä.

  2. Toivon intelin sirujen yleistyvän puhelimissa ja varsinkin tableteissa, kun winekin kerran on tulossa androidille niin olisi kiva pelata vaikkapa diablo 2:sta tabletillani 😀

  3. NDK:ta käyttävien ohjelmien suhteen mahdollinen ongelma liittyy lähinä ohjelmoijan valintaan sisällyttää tuki useammalle binääriformaatille. APK-tiedostot mahdollistavat saman natiivikoodin versiot eri arkkktehtuureille, joten kyse on yksittäisen configuraatio-option asennosta. NDK:n virallisesti tukemia formaatteja ovat arm, x86 ja mips.

Kommentointi on suljettu!