Uusia kuvakaappauksia Tizenin käyttöliittymästä

Tizen

Samsungin ja Intelin yhteisen Tizen-käyttöjärjestelmän odotetaan seuraavien kuukausien aikana rynnivän markkinoille ensimmäisen älypuhelimen voimin. Laitteen valmistajana tulee luonnollisesti toimimaan Samsung, jonka kehitteillä olevasta Tizen-puhelimesta saatiin ensimmäisiä merkkejä muutamia viikkoja sitten. Tämän lisäksi itse valmistaja on luvannut, että Tizen-laite julkistetaan markkinoille vuoden 2013 aikana.

Tuotejulkistuksen antaessa odottaa itseään on hyvä aika tarkastella uusia verkkoon putkahtaneita kuvakaappauksia Tizenistä. Ne ovat tietojen mukaan suoraan kehityksessä olevasta Tizen-laitteesta. Todennäköisesti kyseessä on juurikin Samsungin aikanaan julkistettava uutuus.

Kuvissa nähdään muun muassa kamerasovellus, verkkoselain ja sähköposti. Niiden perusteella Tizenin ilme on varsin moderni ja hyvin linjassa Android– ja iOS-alustojen kanssa. Mitään mullistavaa käyttöliittymä ei näiden kuvien perusteella kuitenkaan tule tarjoamaan.

Tizen

Lähde: GSM Arena

15 kommenttia

 1. Enpä tiedä kenellä on tarvetta uudelle täysin persoonottomalle käyttikselle. Kuvien perusteella kaikki on niin perus, niin perus että kyllästyttää jo nyt.

  1. Niimpä, ei tuo tule mitään mullistavaa tuomaan.
   Tulee tietysti jäämään edullisten puhelimien järjestelmäksi, mutta siltä todella tylsän näköinen.

  2. No enpä tiedä, hyvin näyttää WP:llä ja iOS:lläkin menevän.

   1. hyvä servaus ja vielä niin tottakin 😀

 2. Operaattorit kuulemma haluavat kolmatta vaihtoehtoa markkinoille kun tällä hetkellä ei ole Androidin ja iPhonen lisäksi järkevää vaihtoehtoa heidän kannaltaan. Tizenistä sellainen kunnolla avoin ratkaisu voisi tullakin ja mikäs sen järkevämpää kun tuoda käyttöliittymä ,jonka tyylisestä loppukäyttäjät selvästi pitävät.

 3. ::jake:: ja Lassi. Kertokaa,että mitä pitäisi muuttaa ja millainen Tizen pitäisi sitten olla?.

  1. No parin kuvan perusteella näyttää ehkä hieman tylsältä. Ominaisuuksissta ei ole mitään tietoa joten en suoraan osaa sanoa millainen sen pitäisi olla. Itse pidän Windowsista, mutta en tietenkään oleta/toivo että kaikkien pitäisi Windows tyylisiä olla. Hyvät ja huonot puolensa kaikilla on. Jotenkin tavalla toivoisin Tizenin erottuvan muista jäerjestelmistä. Parin kuvan perusteella ainakin ulkoasu ei erotu ainakaan edukseen muista. En kuitenkaan suoraan vielä tuomitse.
   Jos saisin luodan oman ”fantasia käyttöjärjestelmän” voisin kirjoittaa tähän vaikka romaanin siitä. Sitä en kuitenkaan nyt tee.

  2. Joku syy miksi joku haluaisi wp, ios tai droidista siirtyä siihen. En näe itse yhtään. Tylsän oloinen käyttis ja ei appeja.

   1. Jakekin on oikeassa. Mikä tekee Tizenistä siihen siirtymisen arvoisen? Tällä hetkellä ei mikään. Sovellusvalikoimakin tulee varmasti ainakin aluksi olemaan suppea.

    1. Miksipä Esko 52v ei osta vaikka Coolpadin älypuhelinta DNA:n myymälästä?
     -> Ei ole tarjolla, on muita merkkejä/malleja.
     Mitä puhelimia luulet olevan myynnissä niiden operaattorien myymälöissä, jotka ovat mukana Tizenin hallituksessa? Otetaanko oma malli myyntiin ja potkaistaan osa muista merkeistä sivuhyllyyn tai jopa kokonaan pois tuotevalikoimasta? Myymälätila kun on rajallista.

     Operaattorit päättävät tasan tarkkaan mitä on myynnissä, millä painoarvolla ja millä hinnalla. Siis käytännössä mitä myydään.

    2. Ovh-hinnan määrittää aina tuotteen valmistaja. Ohjevähittäishinnan avulla voidaan vakiuttaa hinnat tietylle tasolle tietyillä alueilla, ja vaikka jotkin liikkeet myyvät tuotteita alle ohjevähittäishinnan, suurimmaksi osaksi hinta putoaa tämän alle vain alennuksessa olevilla tuotteilla. Jälleenmyyjät eivät voi määrittää itse ovh hintaa. Laitevalmistaja vaatii aina itselleen tietyn määrän rahaa tai tietyn prosentuaalisen osuuden hinnasta. Myös jälleenmyyjän taskuun tulisi jäädä jotain.

 4. Tuo vaaleus häiritsee minua ja eikös se virrankäytön kannaltakin ole huono? Mutta muutoin vaikuttaa ihan soivalta peliltä

 5. Hauska nähdä millaisia valmiit Tizen puhelimet sitten ovat. Jos ovat hyvin suunniteltuja, kohtuullista menestystä voi odottaa. Tizenin hallituksessa on isoja tekijöitä jo nyt. Samsung, Huawei, Intel sekä edustava nippu suuria operaattoreita, jotka ovat olleet mukana järjestelmän suunnittelussa.

 6. No on kyllä ruma. Ubuntu ja Sailfishkin päihittävät ainakin meikäläisen mielestä mennen tullen.

Kommentointi on suljettu!