Apple esitteli iOS 7 -mobiilialustan

iOS 7

Yhdysvaltalainen Apple on tänään odotusten mukaisesti esitellyt mobiililaitteitaan vauhdittavasta käyttöjärjestelmästään uuden version. Se on versionimeltään iOS 7 ja sisältää laajoja muutoksia käyttöliittymän visuaaliseen ilmeeseen ja alustan ominaisuuksiin. Kyseessä on Applen mukaan merkittävin päivitys sitten ensimmäisen version, joka esiteltiin maailmalle tammikuussa 2007 alkuperäisen iPhone-puhelimen yhteydessä.

iOS 7

Käytännössä Apple on rakentanut mobiilialustansa täysin uudelle pohjalle. Kaikki on muuttunut lukitusruutua, kotinäkymää, ikoneita ja graafisia elementtejä myöten. Käyttöliittymä osaa jopa mukautua puhelimen liikkeiden mukaan luoden varsin mielenkiintoisen efektin.

Sovelluksensa Apple on päivittänyt uuden käyttöliittymän mukaiseksi. Sää, kartat, sähköposti, kalenteri ja verkkoselain ovat saaneet uuden ilmeen sekä lisää ominaisuuksia. Kansioita on parannettu ja ne voivat nyt sisältää uuseita näkymiä, moniajoon on lisätty niin sanottu korttinäkymä ja ilmoituskeskus osaa synkronoida sisällön eri laitteiden kesken.

IOS_7_Control_Center

Täysin uutena ominaisuutena Apple esittelee iOS 7:ssä Control Centerin. Se on ruudun alalaidasta esiin vedettävä valikko, jonka kautta on mahdollista nopeasti kytkeä päälle ja pois muun muassa eri yhteyksiä.

Moniajo on kokenut ulkoisten muutoksien lisäksi myös sisäisiä parannuksia. Applen mukaan iOS 7 osaa priorisoida eri sovelluksien taustapäivitykset käyttötottumuksien mukaan.

Safari

Safari ei ole kokenut ominaisuuksien osalta suuria mullistuksia, mutta käyttöliittymämuutoksien myötä se ei muistuta juurikaan edeltäjiään. Esimerkiksi välilehdet esitetään nyt tyylikkäässä 3D-näkymässä, jossa sivuja voi lajitella reaaliajassa.

iOS_7_Moment

Kamerasovellukseen Apple on lisännyt valmiita suodattimia. Uudistunut galleria helpottaa kuvien lajittelua Moments-ominaisuuden myötä. Se kasaa kuvat automaattisesti ryhmiin muun muassa paikkatietoja hyödyntäen.

Applen ääniopas, Siri, on kaiken muun tavoin saanut uuden ilmeen. Lisäksi sen ominaisuuksia on kehitetty ja Sirille on annettu uusi ääni.

App Store -ohjelmistokauppa mahdollistaa iOS 7:ssä sovelluksien etsimisen oman sijainnin perusteella. Näin esimerkiksi omalla alueella kehitetyt ohjelmat ja pelit on helppo löytää. Päivitykset uudistunut kauppa osaa asentaa täysin automaattisesti.

Musiikkiominaisuuksia iOS 7 täydentää iTunes Radio -palvelulla. Se on soittimeen sisäänrakennettu suoratoistopalvelu, joka rahoitetaan mainoksilla ja on näin loppukäyttäjälle ilmainen. Palvelun saatavuus rajoittuu alussa Yhdysvaltoihin.

Applen uusi mobiilialusta saapuu käyttäjille syksyn aikana. Se tukee puhelimia iPhone 4:stä eteenpäin, tabletteja iPad 2 -versiosta alkaen, iPad miniä ja viidennen sukupolven iPod Touchia.

50 kommenttia

 1. Control Center on mahtava ominaisuus, hyvä, että Apple on saanut sen mukaan!

  1. kopioitu androidista… mutta silti uudistuksena lähes pakollinen.

   1. Tuollainenhan oli saatavilla jo ensimmäiselle iPhonelle jailbreikkaamalla.

 2. Nopeastk katsottuna en tykkää tosta. Xd

  Juurikun pidin vanhastaa… Pitäisikö nyt ostaa se ipad mini vai surface rt..
  Haluaisin kovasti Surfacen, mutta haluan myös pelejä.
  Jos Surfaceen saisi Subway Surfersin niin ottasin 100% sen.

  Tietääkö joku keinoja millä saada Androidpelejä tai yksittäisiä pelejä Rt:lle?

  1. Mielestäni WP ja Windows menivät tuon julistusken jälkeen kerta heitolla ohi iOS:ista ja Os X:stä. Paljon tyylikkäämpiä käyttiksiä

   1. Joo se on ihana jos saisin siihen subway surfersin…

    1. Mielipidekysymys. Mielestäni tuo on paljon paljon tyylikkäämpi…

   1. Onko toi nyt siellä kaupassa? Eihän siihen netistä tota pitäny saada?

    Saako rt:lle kikkiä tai whatsappia?

 3. Onks tää 7 päivitys saatavana myös 4s:ään?

 4. vau, Applen suurin päivitys kuuteen vuoteen.

 5. Hirvee kohu, eikä mitään uutta tullutkaan. Voin sanoa entisenä iphonen ja ipadin omistajana, että vanhempi oli parempaa ja apple on tosiaan jäänyt pahasti jälkeen ios:sänsä kanssa wp8:sta ja androidista. Kilpailijat johtavat nyt tekniikkaa, nokia, samsung etc, apple on tippunut pahasti kelkasta.

 6. Kyllä oli mielenkiintoinen julkistus.

  Itse en tykkää yhtään uusista aloitusnäytön ikoneista. Mielestäni ne ovat aivan hirveät. Jokainen on erivärinen ja värit ovat jotain kirkkaita neonvärejä. Hyi, että!!! Mielestäni nykyiset ovat paljon paremmat. Näistä uusista tulee mieleen jotkut lasten leikkipuhelimien ikonit tai vastaavat.

  Mielestäni taas esimerkiksi uusi moniajo on paljon parempi, kuin nykyinen, jossa näkee vain sovelluksien ikonit ilman mitään muuta lisäinformaatiota.

  Oikeastaan iOS:issa muuttui nykyiseen verrattuna vain ulkoasu ja joitakin toimintoja tuotiin vain lisää tai hiukan muutettiin. Esimerkiksi kuvat-sovellus näytti todella sekavalle. Samoin nettiselain ja kamerasovellus.

  Uusi iTunes Radio on täysin varastettu idealtaan ja toiminnaltaan Nokian Mix Radiosta. Soittolistat, kauppa ja artistipohjaiset soittolistat ovat kuin suoraan Mix Radiosta. Paitsi, että Mix Radiossa toiminnot on toetutettu huomattavasti tyylikkäämmin.

  Oikeastaan Control Center on ainoa juttu, joka vaikuttaa hiukan mielenkiintoiselta.
  Sirikään ei taida osata suomea vielä?

  Tämä julkistus ei tuonut oikeastaan mitään uutta eikä mielenkiintoista, joka veisi iOS:ia eteenpäin.
  Tässä taidettiin mennä ainakin ulkoasun puolesta taaksepäin ja reilusti.

 7. Nyt veti flopin.. taitaa olla innovaatiot lopussa jokaisella suunnalla.

  Tuossa ei käytännössä ollut mitään uutta ikonien lisäksi. Taas hieman parannettu entisestä, mutta ei mielestäni tarpeeksi.

  Kun tuo tulee uuteen iphoneen niin onpa vaikea kuvitella, että se voisi tuoda oikeastaan mitään uutta, varmaan värikkäät kuoret on se uus juttu.

  Eli edelleenkään ei ole tullut vielä tämän vuodennpuolella mitään uutta mikä tuntuisi kiinnostavalta, tuleva iphonekaan tuskin kiinnostaa, kun tämähän siinäkin pyörii.

  No jospa tuleva nexus olisi jotain uutta.. muuten mennään varmaan ensi kevääseen nykyisellä.

  1. ”Tuossa ei käytännössä ollut mitään uutta ikonien lisäksi. Taas hieman parannettu entisestä, mutta ei mielestäni tarpeeksi.”

   Ikonien? öö siis kaikkien sovellusten ym tyyli muuttu. Siis koko käyttiksen grafiikat pistettiin uusiksi. Joka ymmärtääkseni oli se asia mikä on suurimman osan mielestä ollu pielessä. Nyt Ui näyttää erittäin hyvältä ja aikuisemmalta.

   Kyllä siinä tuli paljonkin uutta. Tuli monia niitä asioita mistä on valitettu mitkä on ollut toisissa paremmin kun iOSissa.

   Jälleen on vähemmän syitä valita muita kuin iOS.

   Tässä koko uutisessa tai itse en ainakaan huomannu mainittu edes airdrop ominaisuutta joka tulee varmasti olemaan todella suosittu ja niitä hittiominaisuuksia. Eli voi jakaa todella kätevästi ja helposti kuvia ym. toisille iOS käyttäjille.

   Eikä tarvi tönästä omalla luurilla toisen luuria kuten keynotessa kuitattiinkin samsungin ym muiden suuntaan 🙂

   1. niin juuri.. Tuossa on fiilattu ikonit ja värit uusiksi, fontti vaihtoon ja heitetty muutamia marginaaleja sinne tänne, mutta ei tuossa nyt mistään mullistuksesta voida kyllä puhua, ei edes kovalla uskolla. Ja tuo räikeys näyttää todella kauhealta esim tuossa alhaalta vedettävässä palkissa, siis todella laimealta, vähän niinkuin paperinpala olisi jäänyt mynthonin ja jellykaramellin kanssa taskuun ennen pesukoneessa käyntiä..

    Itsekin tuota odotin, kun ei kukaan muukaan ole tänävuonna julkaissut mitään kiinnostavaa. Omalla listalla suurimmat odotukset oli widgettien suuntaan sekä ominaisuuksien lokalisaatioon, sillä esim siri on ihan käyttökelvoton meillä.

    Tottakai tuo myy, se on varmaa, mutta voi jessus sentää, suurin mullistus sitten iPhonen julkaisun.. On siinä graafikko näprännyt kynnet verissä..

    Minusta on hölmöä Applelta tuoda ominaisuuksia, joita voi käyttää vain heidän tuotteidensa kanssa, sillä niitä tuotteita on kuitenkin aika harvalla, eikä koskaan tiedä kenellä. Toki voi mussukan kanssa jakaa jotakin, mutta miksi ihmeessä siihen pitää olla joku oma softa, kun korvaaviakin on olemassa ja jo käytössä olevia? Sama pätee FaceTimeen, en ole koskana nähnyt tai kuullut, että kukaan olisi sitä testauksen lisäksi käyttänyt?

    Minusta tämä ei kyllä ollut eteenpäin menemistä, tuon radion nyt olisi voinut tuoda vaikka entiseenkin ulkoasuun. Tosin minusta sekin on turha, meillä on hyvät ihmiset Spotify, josta kuuluu just sitä musiikkia kuin haluat kuulla tai jos on oikein rebel olo niin voi laitta vaikka jonkun samanhenkisen kamun soittolistan pyörimään..

    Pistääpä tällaiset laimeat julkkarit olon negatiiviseksi. No Katsotaan tuoko tuleva Android/nexus jotain ostamisen arvoista, tuskin. Seuraava odotuksen aihe on Note3 ja sittenpä voikin suosiolla siirtää puhelimen vaihdon seuraavalle keväälle, mikäli sekin pettää. Toki siinä välissä voi tulla yllättäjä (odotukset ei ole kovinkaan suuret minkään seuraavan kohdalla vielä, ehkä tulevaisuudessa sitten) jos ms saisi tänävuonna ulos seuraavan version, Jolla saisi luurin valmiiksi, Firofox tai Ubuntu tekisi yllärin.. No aika näyttää.

   2. Onhan tuossa muutama ihan nätin näköinenkin kohta (eli kääntyvät kuvakkeet, näppäimistö ja viestiketju) kun tarkkaan tiiraa, mutta paljon rumaakin.

    Miksihän tuota radiohässäkkää verrataan Spotifyyn, tai siis mielletään sen kilpailijaksi vaikka ovat ihan erityylisiä palveluita, vai olenko käsittänyt tuon jotenkin väärin? Se ei muuten ole edes tulossa suomeen heti vaan sitten joskus tulevaisuudessa.

    Applen julkkarissa oli kyllä yksi asia mikä sai veden kielelle.. Apple Mac Pro.. Näyttää hieman roskikselta, mutta todella tyylikkäältä sellaiselta:) Ja siellä oli myös sitä innovointia, mikä on puhelinrintamalta kadonnut kokonaan (ellei Jollan vaihtokuorien ideaa lasketa).

   3. Airdrop toimii vain iPhone5:lla (ei vanhemmilla), joten se siitä. Yhä harvemmalla älypuhelinkäyttäjällä on enää iPhonea tai ainakaan sitä uusinta.

  2. Eikä! Omena julkaisi uuden käyttiksen. Isoin mullistus sitte iPhonen. Öö… Ei oo hirveesti kyllä eroa mutta jos on tulossa uusi puhelin niin eihän siihen voi vanhaa käyttistä laittaa.

 8. Kyllä minun mielestä on paljon tyylikkäämpi ja selkeämpi kuin android tai win. Sen sekavampaa käyttistä en ole nähnytkään kuin Android ja winkkaristakaan ei ole kyllä positiivisia kokemuksia – saati sen ulkonäössä mitään innovatiivista tai hienoa… makuasioita mutta kyllä iOS 7 toimii mulle.

 9. Ne jotka on siirtynyt iphonesta lumioihin tai esim samsungin s4:seen ovat tehneet fiksun päätöksen. Tuo applen trendi on laskeva, eikä apple ole enään innovoinut tai osannut enään kopioida muita oikein. Applella on nyt ollut liki muuttumattomana tuo ios jo yli 6 vuotta, eikä iphonet ja ipadit juuri edes ulkoisestikkaan saatikka toiminnoiltaan eroa edes toisistaan. On oikea päätös siirtyä applen tuotteista kilpailijoihin tai että ei osta enään applen tuotteita. Apple on jäänyt nyt pahasti jälkeen ja luulempa että jolla voi ohittaa applen ios:ssän kolmantena käyttöjärjestelmänä. Jollan tuotteet ovat myöskin paljon kiinnostavempia kuin applen paikalleen jääneet tuotteet.

  1. Aina sama kitinä 😀 aina…

   Vai että jolla nousee Applen ohi 😀 tää oli kyl paras.

   Voin vaan kuvitella millanen nousu Applella tästä iOS7:sta lähtee, ihan kuten kaikki Applella ennenkin on olleet floppeja mutta kuitenkin aina ne vaan myy enemmän kun mikään muu 🙂

   1. No ainakin minun kaverini joka on applefani repi pelihousunsa ja sano että iphone5, macbook air ja ipad2 tulee olemaan hänen viimeiset applen laitteet ja nekin hän meinaa pistää myyntiin. Sen verran otti häntä koville tuo applen julkistu. Ei tullut kuulemma mitään uutta ja kiinnostavaa, eikä mitään kunnollista parannusta ios:sään.

  2. Itse olen aikalailla samaa mieltä jopin kanssa. Jos tuo iOS7 ei käytössä miellytä, niin taidan laittaa iPadin myyntiin ja ostaa Surfacen.

   1. Ihan hyvältähän nuo uudistukset näyttävät, ikonit hieman liian räikeät, mutta muuten hyvältä näyttää. Odotitteko jotain täydellistä myllerrystä? Inkrementaaliset muutokset on paljon parempi tapa hoitaa asia.

    Ja onnea sen Surfacen kanssa. Meinasitko ostaa sen kilon painoisen tuulettimilla varustetun version, jossa akunkesto kolme tuntia, vai RT:n jolle ei saa yhtään softaa?

  3. Plus iTunes Radiokin on ominaisuuksiltaan täysin kopioitu Nokian Mix Radiosta!

   1. Eemeli se katsoo aina kaikkea Wp/Nokia lasien läpi. Itellä Lumia 800 ja Iphone 5.
    Tuo Wp on aivan sieltä. Pysyy tuo puhelin ainoastaan siksi, ett navigaattori on paras, mitä löytyy. Wp on aivan surkee…

 10. Selkeästi parempi kuin edellinen. Kyllähän tuo avulla kauppa taas käy.
  Android-iPhone duopoli siis pysyy ja paranee lähivuosina.

 11. Todellinen floppi! Itse odotin että Apple vihdoin uudistaisi toden teolla käyttöliittymää, mutta tuloksena on jälleen vain pieniä viilauksia ulkoasuun ja muutamat sinänsä turhat lisäominaisuudet. Itselläni ei enään ole uskoa Applen uusiutumiskykyyn. Apple on jäämässä käyttöjärjestelmänsä osalta pahasti kelkasta.
  Totta kai tämäkin myy hyvin, koska Applen brändi on vahva ja käyttäjät ovat uskollisia. Itse odotin jotakin räväyttävää ja ”mullistavaa”, mutta en kyllä näe mitään syytä miksi edes harkitsisin Applea tämän julkistuksen jälkeen.
  Jälleen täysin mitäänsanomaton päivitys yli 6-vuotta vanhaan järjestelmään ja lähinnä sen ulkoasuun.

  1. On ilmeisen vaikea suhtautua johonkin toiseen alustaa mitä ei käytä. Näin iOS käyttäjänä näen ainakin monella tapaa tämän tekevän jo loistavasta tuotteesta entistä paremman ja taas vähemmän syitä miksi edes harkitsisi mitään muuta.

   Ei mun mielestä androidiinkaan tai windows phoneen ole tullut mitään järkevää aikoihin tai syytä miksi niihin vaihtaisin. Näinhän se menee. Eiköhän nämä käyttöjärjestelmien tarkotus ole ensisijaisesti miellyttää NYKYISIÄ käyttäjiä ja tehdä heidän laitteista entistä parempia Applella niitä käyttäjiä on 600 miljoonaa 🙂

   Apple ei taaskaan lähtenyt rönsyilemään vaan teki tutusta ja turvallisesta entistä paremmin niin, että se tuntuu edelleen tutulta ja se on helppo omaksua.

   ”Totta kai tämäkin myy hyvin, koska Applen brändi on vahva ja käyttäjät ovat uskollisia”

   ja tuotteet ja ekosysteemi on hyviä, sehän se ensisijainen syy on. Uskollisuus tulee juuri siitä kun tuote on niin hyvä, että ei tule fiilistä että pitäisi vaihtaa johonkin toiseen. Eikä tämän jälkeen kyllä taas syitä juurikaan ole 🙂

   1. jep….tyypillistä iUskovaisen puhetta. miten tuote voi olla älyttömän hyvä jos ei ole edes vertailukohtaa kuten viestin alussa toteat? 🙂

    1. ”miten tuote voi olla älyttömän hyvä jos ei ole edes vertailukohtaa kuten viestin alussa toteat?”

     Sanoitko tämän ihan tosissasi? Eikai tuotteen älyttömän hyväksi toteamiseen tarvita mitään vertailukohtaa. On mun samsungin telkkarikin todella hyvä vaikka en ole muita 46″ telkkareita käyttänyt. Samoin mun canonin järkkäri jne. Kyllähän sen ny tuntee kun tuote miellyttää ja sen käytöstä tulee hyvä fiilis.

     En minä kai missään vaiheessa sanonut, että joku toinen tuote ei myös voisi olla hyvä?

     Yleensä silloin jos tuotteessa on jotain vikaa siitä halutaan vaihtaa toiseen? Ei ole tullut moista fiilistä iOS laitteista, eikö silloin voi sanoa, että tuote on tosi hyvä?

     Ja minähän puhuin yleisellä tasolla siitä, että tuote on niin hyvä ettei siitä haluta vaihtaa muihin alustoihin.

   2. Joo kyllähän tämä toki uudistaa iOS:sää, hieman, mutta ajatukseni olikin se että iOS 7 on JÄLLEEN aivan liian samanlainen kuin edeltäjänsä. Uudistukset ovat JÄLLEEN pinnallisia. Tämän uuden iOS:n on nimen omaan tarkoitus mielyttää NYKYISIÄ käyttäjiä. Apple ei joko kykyne tai uskalla muuttaa liikaa hyväksi todettua järjestelmää siinä pelossa että menettäisi nykyisiä käyttäjiä. Uusia käyttäjiä ei noin pienillä muutoksilla houkutella.
    Kyllä itse iPhonen joskus omistaneena tiedän millainen iOS on ja helppo minun on siihen suhtautua.
    Menee fiilis noihin Applen päivityksiin. Odotukset on aina kovat mutta lopputuloksena aina samanlainen floppi. Kyllä kuuden vuoden muuttumattomuuden jälkeen olisi jo aika kokeilla jotakin uutta.

 12. Ruma ku rullatuoli!!!!!! Kopioitu iha liikaa androidista ja windows phonesta..

 13. Odotin minäkin muokattavuutta ja esim apletteja/widgettejä mahdolliseksi työpöydän muokkaamiseksi enempi ’oman näköiseksi’. Mutt tutustutaan ensin ja sulatellaan nyt hetki.
  Raikkaampi (positiivisempi) tää käyttöliittymä nyt ainakin on. Ja käyttöjärjestelmään tuli joitain varsin hyviä muutoksia/parannuksia, kuten moniajoon ja tallenteiden jakoon muiden kanssa.
  Eli kokeillaan ensin ja tutkaillaan ennen uuden luurin valintaa syksyllä kun asia tullee ajankohtaiseksi.

 14. Tuleeko konellekkään uusista ikoneista mieleen Symbianin Belle? Lisäksi nuo eleet näytön siirtoon ja swipeen ovat Windows Phone/Jolla?

  1. tulee mieleen ja täysin samaa mieltä olen!

 15. Mikä on airdropin todelline merkitys.. itse lähetän kaikki tiedot whatsapilla ja hyvin toimii

 16. Settings -napit ovat identtiset Windows Phonen nappien kanssa… Suora kopio.

 17. Lunta tupaan Applelle: ”Uusi käyttöjärjestelmä on sekava”
  Iltalehti 11.6.2013 13:10

  Johtavat teknologiajulkaisut eivät syty Applen uudesta käyttöjärjestelmästä.

  Uusi iOS 7 -käyttöjärjestelmä on nyt avattu kehittäjien käyttöön.

  Uusi iOS 7 -käyttöjärjestelmä on nyt avattu kehittäjien käyttöön. (APPLE)

  Apple esitteli eilen illalla Suomen aikaan iOS 7 -käyttöjärjestelmän. Ennakkoon suurin mielenkiinto kohdistui käyttöliittymän ulkoasuun. Siihen tuotiin muutoksia, jotka eivät saaneet varauksetonta suosiota.

  Teknologiajulkaisu The Verge pitää uudistusta sekavana. Käyttöliittymässä häiritsee ikonien värikkyys. Verge pitää niitä jopa ”lähes lapsellisina”.

  Applella oli suuri tarve muuttaa käyttöliittymän ulkoasua, koska se on pysynyt samanlaisena ensimmäisen iPhonen julkaisusta vuonna 2007.

  Sen jälkeen kilpailijat ovat esitelleet kerta toisensa jälkeen päivitettyjä käyttöliittymiä.

  The Vergen mukaan uuden version ikonit eivät vie Applea oikeaan suuntaan. Sivusto perustelee tätä muun muassa sillä, että ikonien tyylit vaihtelevat suuresti eri sovellusten kesken. Yhtenäistä linjaa ei ole samalla tavalla kuin aikaisemmin. Abstrakti tyyli sekoittuu 3D-kuvioihin ja liukuväreihin.

  – Se näyttää yksinkertaiselta, ei elegantilta mutta lapselliselta, sivusto kirjoittaa.

  Staattisuus säilyi

  Osa ikoneista on reaaliaikaisia, osa ei. Kalenteri-ikoni näyttää tuttuun tapaan kyseisen päivämäärän ja kellon ikoni on muutettu näyttämään oikeaa aikaa. Sen sijaan sääsovelluksen ikoni ei ole reaaliaikainen.

  Kilpailijat, muun muassa Microsoft, on ottanut käyttöön ”elävät ikonit”, jotka näyttävät käyttäjälle tietoa ilman, että sovellusta tarvitsee avata. Tässä vertailussa Applen käyttöjärjestelmä näyttäytyy edelleen varsin staattisena.

  The Vergen mielestä ikonien suunnittelussa ei näy ammattimainen ote: ”Kotivalikon ikonit näyttävät ja tuntuvat vähemmän taitavan suunnittelijan työltä”.

  The Verge moittii myös sitä, ettei Apple ole keskittynyt parantamaan tehokasta työskentelyä puhelimella. Sivusto olisi toivonut muutoksia ilmoitukset-valikon toimintaan siten, ettei se häiritsisi käyttäjää tulemalla esiin näytön ylälaidasta.

  Hyvänä uudistuksena The Verge pitää uutta kirjasinta, joka on luettavampi ja selkeämpi kuin aikaisempi.

 18. No johan oli julkkari! Ensimmäinen tunne oli että mitä??! Kaikki Se mistä Applessa pidin oli heitetty romukoppaan… Hetken asiaa sulateltua tuntuikin,että ihan kelpo päivitys jos unohtaa hirveän ulkoasun. Ja nyt taas on tunne, että en tule päivittämään lähipiirin laitteita tähän (ehkä yhden kokeiluksi)

 19. Kilpailu mieltymysten voittamisesta omalle merkille on kovaa. Tottakai siinä kopioidaan muita, parhaat jutut vievät asiakkaat.

  Imo, vanhakin on hyvä, eipä tuolla julkistuksella suurta tarvetta ole ainakaan itselle.

Kommentointi on suljettu!