Nokia Glance Screen tuo kellonajan Lumian lukitusruudulle

Nokia Glance Screen

Lumia 925 on saapunut myyntiin ensimmäisille markkinoille. Samalla Nokia on vihdoin virallisesti kertonut laitteen uusista ohjelmisto-ominaisuuksista, joista yksi on Nokia Glance Screen. Olemme saaneet ihastella ominaisuuden toimintaa jo lyhyellä videolla, mutta nyt kuulemme siitä virallisesti valmistajalta.

Nokia Glance Screen on puhelimen valmiustilassa toimiva kello. Se siis esittää kellonajan laitteen ruudulla, kun sitä ei käytetä. Samalla se osaa kertoa tyhjenevästä akusta sekä käytettävästä ääniprofiilista. Kokonaisuuteen kuuluu myös Nokia N9:stä tuttu ruudun herättäminen tuplakosketuksella. Yötila mahdollistaa puolestaan kirkkauden himmentämisen häiritsevien heijasteluiden poistamiseksi.

Tällä hetkellä Nokia Glance Screen on testivaiheessa, jota on pääsee kokeilemaan vain Lumia 925:llä. Valmistuttuaan se tulee olemaan saatavilla useimmille Windows Phone 8 -pohjaisille Lumioille yhdessä Nokia Amber -päivityksen kanssa.

Lähde: Nokia Conversations

16 kommenttia

 1. Onko tietoa näkyykö myös tulleet puhelut, viestit jne ikoneina kellon vieressä kuten n9:ssä?

 2. ”Valmistuttuaan se tulee olemaan saatavilla useimmille Windows Phone 8 -pohjaisille Lumileoil yhdessä Nokia Amber -päivityksen kanssa.” vai että Lumileoil :D:D

 3. Tekniikan kehitys huimaa jo päätä. Seuraavaksi tulee varmaan erilliset voimakkuussäädöt puhelimelle ja musiikille. Tai jotain muuta yhtä scifiä.

  1. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu.
   Lumiat sen kuin paranevat entisestään. Hyvä Nokia!

   Pitäs ehkä vielä ostaa osakkeita kun ovat halpoja, edellisen nousun aikaan isäukko teki aika mukavan tilin. Sama nousu on huulilla, tosin hinta ei tule olemaan sama. Maailma muuttuu, muuttukaa tekin mukana.

 4. Toimiiko tuo LCD:ssä? Siinä kun joutuu laittamaan koko taustavalon päälle, mikä kuluttaa akkua. Olenko oikeassa?

  1. Mun tekniikan tietämyksellä ei tule toimimaan. En ainakaan ymmärrä miten.

   1. Paronin tekniikan tietämys vaikuttaa vajavaiselta

   2. Eipä omasikaan ole tässä aikojen saatossa häikäissyt 🙂
    Mutta: Olin väärässä. No, onnea akunkulutukselle.

  2. LCD:tä voi käyttää ilman taustavaloakin. En sitten tiedä näkyykö siitä yhtään mitään, mutta siten ainakin virrankulutus olisi minimaalinen… Uutisten mukaan tulee kaikille Lumioille, joten?

 5. luulen, että nokia glance screen ominaisuudet tulevat lumioihin microsoftin painostuksesta!

  nokia on kyllä yleensä toiminut niin, että se ensin kysyy käyttäjien mielipidettä ja toimii sitten päinvastoin.
  muutama vuosi sitten nokia teki tosi laajan kyselytutkimuksen asiakkaiden mieltymyksistä puhelimen kokoon, paksuuteen, näyttöön yms liittyen.
  no, sitten nokia alkoi suunnitella ja valmistaa juuri päinvastaisia luureja.

  onneksi asiakkaat löysivät toisia valmistajia, jotka toteuttivat heidän toiveitaan.

  t. osakkeenomistaja

  1. Onneksi olet löytänyt itseäsi miellyttävän valmistajan. Ehkä voitkin siirtyä kommentoimaan lempparisi artikkeleita sen sijaan että tulet joka kerta marmattamaan tuota samaa tuubaa.

  2. Niin no Microsoft ei tähän päivitykseen liity mitenkään, etkä sinä ”osakkeenomistajakaan” saa tätä mitenkään Microsoftin painostukseksi vaikka kuinka kovasti yrität, sori!

   Totta kai Nokia kyselee asiakkaiden mielipiteitä. Asiakkaat varmasti haluavat niin ohuita laitteita kuin vain mahdollista on valmistaa, mutta ei se tarkoita että Nokia automaattisesti sellaisia voi toteuttaa. Ei Nokiakaan ihmeisiin pysty. Kyllä minäkin haluaisin vain parin millin paksuisen Lumian, mutta ei se tarkoita että sellaisia välttämättä voi edes toteuttaa. Älä viitsi jankuttaa ”osakkeenomistaja”!

   Hyvä että Nokia tuo aikasemmissa laitteissa hyväksi havaitun ominaisuuden myös uusiin laitteisiin.

  3. Tämä ”täydellinen puhelin” muistutti lähes täydelisesti nokia e7:mää, jonka ulkomuodon nokia suunnitteli mainitsemasi kyselyn pohjalta. Nykyiset lumiat muistuttavat tätä puhelinta suuresti joten olet aikalailla väärässä.

   T: OSAKKEENOMISTAJANOSAKKEIDENOMISTAJA

  4. Voisit kai mainita muillekin, että mikä oli kyselyn lopputulos ja miten Nokia teki päin vastoin. Muistaakseni N9:stä alkanut nykyinen muotoilulinja on kerännyt lähes pelkästään kehuja ja palkintoja. Ole katkera, mutta pidä se itselläsi! 😉

   Mitä tulee uusiin ominaisuuksiin, niin aivan sama vaikka olisi kuinka MS:n painostamia tms. Mitä sitten? Kunhan tuotteet paranee, niin ei pitäisi olla keneltäkään pois. Jostain syystä sinusta tuntuu toisin… Ihmettelen!

 6. Onko tietoa näkyykö myös tulleet puhelut, viestit jne ikoneina kellon vieressä kuten n9:ssä?

Kommentointi on suljettu!