Samsung Galaxy S4 zoom: digipokkari ja älypuhelin yhdistyvät

Samsung Galaxy S4 Zoom

Pitkään huhuttu Galaxy S4 zoom on vihdoin virallistettu Samsungin toimesta. Nykyaikaista digipokkaria ulkoisesti vahvasti muistuttava uutuus on aito älypuhelin, joka pyrkii yhdistämään yhteen kokonaisuuteen kaksi erillistä tuotetta. Galaxy S4 zoom on älypuhelimen ja digipokkarin yhdistelmä, joka saapuu Suomessa myyntiin elokuun lopulla. Laitteen suositushinta on 549 (3G) tai 599 (4G) euroa.

Takaa löytyvässä kamerassa on 16 megapikseliä ja se perustuu BSI CMOS -kennoon. Mukana on Xenon-salama, optinen kuvanvakain ja 10-kertainen optinen zoomi. kameran polttoväli on 24 – 240 millimetriä, aukkosuhde f3.1-f6.3 ja ISO-taso 100-3200. Etupaneelista löytyy toinen kamera, joka on tarkkuudeltaan 1,9 megapikseliä.

Galaxy S4 zoom perustuu Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimeen ja 1,5 gigatavuun RAM-käyttömuistia. Kyseessä on selvästi perusälypuhelinta kookkaampi laite, sillä virallisilta mitoiltaan se on 125,5 x 63,5 x 15,4 millimetriä. Painoakin on päässyt kertymään 208 grammaa.

Käyttöliittymänä on tuttu TouchWiz, jota on kohennettu uudella Zoom Ring -toiminnalla. Se tuo keskeisimmät ominaisuudet helposti käyttäjän ulottuville ja mahdollistaa muun muassa kameralla kuvaamisen puhelun aikana.

Kosketusnäytöllä on Galaxy S4 zoomissa kokoa 4,3 tuumaa ja tarkkuutta 960 x 540 pikseliä. Siitä on saatavilla myös LTE-verkkoyhteyksiä tukeva versio. Muita laitteen ominaisuuksia ovat kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, WiFi, NFC, Bluetooth 4.0, A-GPS, GLONASS ja 2330 milliampeeritunnin akku.

Samsung_Galaxy_S4_zoom_press-2

Samsung_Galaxy_S4_zoom_press-3

91 kommenttia

 1. Ei voi olla todellista. Tuohan on kuin suoraan jostakin aprillipilasta! 😀
  Kuka kehtaa kantaa tuollaista taskussa ja ilmoittaa, että ”tässä mun kännykkä”?

  Painoa yli 200 gramma ja paksuutta yli 15mm.
  Missä on nyt ne Androidfanaatikot, jotka haukkuivat Lumia 920, EOS:in ja 808 PureViewin liian paksuiksi ja painaviksi? 😉

  En näe tuossa laitteessa mitään järkeä. Tuo on vain kamera, jossa on puhelintoiminto mukana.

  1. Haloo? Ei tuo paini missään puhelinsarjassa. Toisin kuin pureview kötöstykset.
   Tuo on kamera, jossa puhelin. Ei tuota ole pakko ostaa, mutta saa jos tarvitsee/haluaa.
   Pureviewit on liian paksuja ja painavia puhelimia.

   1. Paroni, kyllä tuo ainakin Samsungin ajatuksissa painii puhelinsarjassa ja nimen omaan lippulaivoissa. Laitettu Galaxy mallistoon S4 mallinimen alle, eli Galaxy S4 huippu kameralla. Verrattavissa Nokian tulevaan EOS:ään. Molemmat lippulaivoja huippukameroilla.
    Tämä on täysin Samsungin epäonnistunut vastaus Pureviewelle.
    Tuleva EOS on tehty todella kompaktiksi siihen nähden kuinka hyvä kamera laitteessa tulee olemaan. Kyllä tämä on liian paksu ja painava PUHELIMEKSI. Kameraksi olisi ihan kompakti, mutta tämä on puhelin.
    Jos haluaa kunnon kameran niin kyllä sitten kannattaa siihen myös panostaa ja ostaa kunnon kamera.

    1. No ehkä mallimerkinnän puolesta painisi, mutta näkeehän sokea kepilläänki ettei tuo mikään lippulaiva yritä olla. Kehno näyttö, keskinkertainen suoritin, vähän muistia..
     En minäkään tuota ostaisi. Mutta painotankin eri asioita puhelimeltani.

    2. Ei tuo missään lippulaivoissa paini:)

     Galaxy s4 sarjan alle mahtuu ja tulee vielä lisääkin vaikka minkä laista luuria.

     Minusta samsungilla on tuo nimeänminen todella surkeaa, mutta seuraavalla kaavalla siihen saa jotain järkeä:

     Näyttäisi tuo s4 (kuten myös s3) tarkoittavan samana vuonna julkaistuja luureja, jotka ovat saman henkisiä. Pelkkä S4 on lippulaiva, sitten tulee active menevämpää menoon, Zoom kuvaus painoitteisena, mini pienempänä ja halvempana.

  2. Eniten minuakin tässä naurattaa se että Android-fanit eivät yksinkertaisesti voi kehua tuota, sen jälkeen kun ensiksi järjestäen lyttäävät mainitsemasi Nokian mallit ”paksuiksi ja painaviksi” 😀 Tuleekohan tuossa kameralaukku mukana kuljetusta varten? Taskuun ei ainakaan mahdu. 😀
   Miksei Samsung kehittänyt rauhassa kunnollista huippukameralla valmistettua S4:ää? Toteutus voisi olla saman kaltainen Nokian EOS:n kanssa, ja silloin huomattavasti järkevämpi.
   Itselleni tämä kehitelmä menisi täydestä aprillipilana 😀

   1. Mä en yleensä ole Nokian puolella, vaan Samsungin, mutta herranjumala jos tuota katsoo niin kyllä Pureview voittaa xD aivan karmea tuo kapula. Sitä paitsi puhelimista tietämättömät katsovat megapikseleitä. Eli kumpikohan voittaa? Todella ruma puhelin jossa on todella ruma paksu mötikkä takana, 16 megapikselin kamera, vaiko 41 megapikselin hienosti muotoiltu kamerapuhelin? 😀

    1. Eivät ole minusta samassa sarjassa. Toinen on kamera puhelimella ja toinen on puhelin kameralla.

     Lassille vielä, että s4:ssä on huippukamera! Ja laitappa tietoja tuosta hehkuttamastasi EOSista, sillä minulla ei ole vielä tullut tuotetta vastaan missään virallisessa lähteessä vaan vuodettuja kuvia, joista ei löydy yhtään tietoa kamerasta.

    2. Eye of the Beholder ja niin edelleen. Minusta tuo on n. viisibiljardiatuhatta kertaa paremman näköinen kuin 808 tai yksikään Lumia koskaan. Lisäksi Symbian ja WP eivät kumpikaan oikein kolahda, joten pelkkä Androidin mukanaolo jo pelkästään kääntäsi minut tämän puoleen. Toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä, mutta minusta yksikään Nokian laite ei ole koskaan ollut ”nätti” tai ”kaunis”. Funktionaalinen ehkä, mutta ei hyvän näköinen. Lumiat sitten vielä erikseen ovat kaikenlisäksi vielä siinäkin (taas, minun mielestäni) typeriä, että niisäs on terävät kulmat(800-920 mallit, uudet pyöreäkulmaiset eivät kuulu tämän kritiikin piikkiin), mitä en millään voi hyväksyä taskussa pidettävältä laitteelta.

     Loppujenlopuksi ulkonäkö on VAIN ja AINOASTAAN mielipidekysymys ja minun kohdallani asia on niin, että tuo voittaa Nokian viritelmät vaikka pinkkinä.

    3. Jarissimo, S4:ssä on hyvä kamera puhelimenkameraksi. Sinä ehkä koet sen ”huippukameraksi”, mutta huippukamerasta ei missään tapauksessa voi puhua. Huippukameroista voidaan puhua kun tarkastellaan järjestelmäkameroita, joiden erosta puhelimen kameraan sinulla ilmeisesti kokemusta. Ja mm. pelkästään järjestelmäkameroissa on todella paljon eroja.
     Nokia ei ole vielä julkistanut ”EOS”-puhelimen tietoja joten varmaaa tietoa minulla ei ole. Nopeasti kun Googletin niin löysin lukuisista lähteistä huhuja, että tulevan EOS:n kamera ottaisi 35 megapikselin kuvia. Tämä on vain huhu, mutta varmasti suuntaa antava ja lähellä totuutta.

     ”Niten” kanssa olen eri mieltä. Ulkonäköasiat ovat toki täysin mielipidekysymyksiä, mutta tuollainen ”taskupokkari” kovinkaan tyylikäs ole. Ilmeisesti vain väität noin koska sinun pitää periaatteen ja Android-faniutesi vuoksi kehua Samsungia ja haukkua Nokiaa. Mielestäni Nokian Lumiat ovat hyvännäköisiä. Nokialla on hyvät värivaihtoehdot, puhelimet ovat tyylikkäitä ja elegantteja, sekä tuntuvat ja näyttävät oikeasti laadukkailta. Samaa en kokenut aikoinaan omistamieni Galaxy S 2:n ja 3:n kanssa. En minä Samsungia tai Androidia vihaa, toisin kuin monet väittävät. Kokemusteni perusteella Nokiat ja WP vain ovat parempia.

    4. ”Lassi”, lueppas vähän enemmän näitä postauksia täältä ja huomaat mikä se oikea tilanne on 🙂 Olen kyllä ”Android Fani” (toisaalta), mutta toisaalta myös en. Pidän laitteista niiden ominaisuuksien takia, en sen takia minkä nimisiä ne ovat. WP:n kohdalla vaan ei omaan käyttööni juuri ole mitään, mitä arvostan (mitä ei muualla ole) ja paljon sellaista mitä en todellakaan arvosta. (esimerkiksi minusta WP on vain ruma. )

     Ja.. ”Ulkonäköasiat ovat toki täysin mielipidekysymyksiä, mutta tuollainen ”taskupokkari” kovinkaan tyylikäs ole. ” …

     Kai edes huomasit itse, että puhuit itseäsi vastaan samassa lauseessa? ulkonäköasiat ovat täysin mielipidekysymyksiä, joten et todellakaan voi väittää että ”asia x” ei ole tyylikäs kenenkään mielestä. Minun mielestäni tuo on tyylikäs (siisti, pyöreäreunainen, tyylikäs, valkoinen, nätti), etkä sinä voi sille yhtikäs mitään. Eikä edes kuulu. Sinun mielestäsi Lumiat ovat tyylikkäitä ja elegantteja, enkä minä voi sille mitään, enkä edes halua – se on MIELIPIDE ja siihen on kaikilla lupa. En vihaa mitään käyttistä/laittetta – syyttä. Omistan (lähes) kaikkia laatuja ainakin yhden (iPhone5, iPad4, Lumia 710, etc…) ja pidän niistä kaikista omalla tavallaan. Lumia 710 on esim. mielestäni hyvinkin kivan muotoinen (siinä ei ole typeriä teräviä nurkkia kuten 800->) ja se on todella sulava. Minusta se WP käyttis ei vaan ole kaunis, eikä sitä voi muuttaa tarpeeksi ”oman näköiseksi”. iOS:ssä tämä on vielä pidemmällä vietyä, mikä onkin yksi suurin sen huonoista puolista. En myöskään pidä iPhonejen terävistä reunoista (mutta onneks kulmat sentään ovat pyöreät).

     Enkä todellakaan kehu Samsungia ellei ole *ihan* pakko. Omistan/omistin kolme kappaletta Samsungin Tabletteja ja olen vakaasti sitä mieltä, että Samsung on yksi p*skimmista firmoista IKINÄ mitä tulee tablet-käyttäjiin kohdistuneeseen toimintaan. (saamme odotella päivityksiä 1+ vuotta luvattujen päivämäärien jälkeen, vanhemmat puhelimet kyllä saavat päivityksiä ja kukaan ei ikinä vastaa tablet-kysymyksiin suoraan/valehtelematta). Minun puolestani ko. firma saisi saada näpeilleen oikeen kunnolla. Ikävä kyllä heidän markkinointinsa on niin kovaa, että ihmiset ostavat vaikka tuote olisi kuinka p*rseestä.

     Huom. Enkä väitä, että kaikki Androidissa ja/tai kaikki Android-pohjaiset laitteet olisivat jotenkin parempia/kauniimpia kuin muut. Androidista vaan *saa* kauniimman kuin muista, koska siihen on mahdollisuus, toisin kuin muissa käyttiksissä. Myöskin Android-laitteita löytyy sieltä rumasta kopasta ihan kiitettävä määrä.

     Seuraava laite minkä hankin onkin HTC:n One, mikä omasta mielestäni on hyvinkin tyylikäs.

    5. Olen samaa mieltä, että huippukamerasta pitäisi puhua vasta järkkäreiden kohdalla, mutta tämä uutinen kun nyt kuitenkin liittyy enemmän puhelimiin.. Enkä kyllä jaksa uskoa, että tuo mahdollinen EOS:kaan yltää noilla kriteereillä huippukameraksi:) Järkkäri on aina järkkäri, puhelinkamerat erikseen.

   2. Viittaukseni tuohon puhelimen ulkoasuun tarkoitti sitä että minun mielestäni puhelimen tulee näyttää puhelimelta (joo melko epämääräinen määritelmä). Okei, ei tuo pahan näköinen ole, jos se ei olisi nimen omaan puhelin, vaan kamera. Taskupokkariksi varsin normaalin näköinen, mutta miksi Samsung ei toteuta tuota laitetta samaan ”kyhmy tyyliin” kuin vaikka Nokia Purevieweä. Okei tuossa on optinen zoomi, mutta TÄYSIN turha sellainen, koska se pilaa kuvanlaadun ja 10x zoomi on täysin mitätön. Kävele 1 metri eteenpäin niin zoomaat saman verran…En usko että Samsungillakaan tuota pidetään vaikka tulevaa EOS:sää paremman näköisenä. Ei tuota voi kehua kuin Samsung-fani, siksi ”koska se on Samsung ja siinä on Android”.
    Tekee Nokia mitä tahansa niin se on aina ruma ja huono. Automaattisesti. Ja sama juttu käänteisenä. ”Kaikki Samsungit(tai mikä tahansa muu Android laite) on hienoja, koska niissä on Android”. Tuota periaatetta en vain ymmärrä. En väitä että sinä Zite tuota periaatetta välttämättä toteutat, mutta ainakin 90% täällä jatkuvasti Androidia kehuvat käyttävät.

    Mielipiteensä kaikilla… 🙂

    ”Ziten” muokattavuuskommentiin täytyy vielä sanoa että WP on ainakin minulle tarpeeksi muokattavissa. Ei mainitsemassasi iOS:ssäkään kovin suuria muokkausmahdollisuuksia ole. Kuvakkeiden järjestys ja taustakuva. Muuta ei itselleni tule mieleen, vaikka varmasti muutakin on(?) WP:ssä voit muuttaa teemaa mustasta valkoiseen, kuvakkeiden väriä, kuvakkeiden kokoa ja järjestystä ja lukitusruudun taustakuvaa. Kuvakkeissa myös tapahtuu live toimintoja, toisin kuin iOS:ssä oikeastaan kalenteria ja kelloa lukuunottamatta.
    Androidista taas en pidä sen ”sekavuuden” takia. Missään ei oikein ole yhtenäistä linjaa sovellusten, loogisuuden tai ulkoasunkaan suhteen. Toki muokkaamalla saa ihmeitä aikaan, mutta onko silloin itse järjestelmä hyvä jos se ei mielytä ilman mitään muokkauksia? Mielestäni ei. Järjestelmä on hyvä silloin kun se toimii hyvin ja näyttää itsessään hyvältä, ilman muokkauksia.

    1. ”Ei mainitsemassasi iOS:ssäkään kovin suuria muokkausmahdollisuuksia ole. ”
     Ei, ei todellakaan. Kuten sanoinkin, iOS:ssä on vielä pidemmälle vietyä se ”muokkaamattomuus” ja jailbreakkaamatonta iLaitetta ei juuri sitten muokata kuin ikonien järjestyksellä ja taustakuvalla. (Mikä on itselleni aivan totaalisen riittämätöntä. Joka hemmetin iPhone näyttää ”samalta” sen iänikuisen icon-gridinsä kera. En tykkää.)

     WP:ssä on jo vähän, mutta ei siinäkään juuri muuta kuin neliöiden väriä ja niiden järjestystä ja kokoa. Neliöt ovat neliöitä vaikka mitä yrittäisi. LiveTilet ovat iOS:ssään verrattuna jo lähes maagisia, jossa aina vähänkään dynaaminen asia on kalenterin päivä, hurraa. Mutta neliöitä ne LiveTiletkin ovat. Ja Neliöt ovat siististi scrollattavissa ylhäältä alas, eikä tätäkään voi muuttaa.

     ”Toki muokkaamalla saa ihmeitä aikaan, mutta onko silloin itse järjestelmä hyvä jos se ei mielytä ilman mitään muokkauksia? Mielestäni ei. Järjestelmä on hyvä silloin kun se toimii hyvin ja näyttää itsessään hyvältä, ilman muokkauksia.”

     Tässä taas olemme täysin eri mieltä. Minusta järjestelmä on silloin hyvä kun se sallii ja mahdollistaa muokkasen käyttäjän mieleiseksi. Tämä siksi, että kaikkiahan ei voi koskaan miellyttää samalla asialla, joten on loogista että hyvä järjestelmä mukautuisi niin, että kukin voi tehdä siitä mieleisensä. Saahan autoissakin säätää penkkien, peilien, ratin ym. asentoa mukautumaan käyttäjää miellyttäväksi ja nimenomaan tätä pidetään hyvänä ominaisuutena. Jos hyväksi lasketaan vain ”puhdas” out-of-the-box kokemus, eikä mitään muokkauksia sallita, mennään jo rajoille missä kaikkien pitäisi tykätä asiasta X, koska herra A sanoo näin. Näin juuri toimii iOS, se on sitä mitä paketista annetaan ja screw you jos mitään haluat muuttaa. En tykkää.

  3. Lumia 920 ja 808 ovat yhä(EOS:stä ei ole edes julkaistu) liian paksuja ja painavia. Muut puhelimet eivät muuta sitä faktaa miksikään. 250 -kiloinen mies ei tee 200 -kiloista miestä laihaksi.

 2. No onpa järkäle. Ei siis minun käyttöön.

  Mutta tässä puhutaan nyt oikeasta pitkällä zoomilla olevasta pokkarista puhelintoiminnoilla. Eli on varmasti kätevä sellaiselle, joka kantaisi joka tapauksessa sekä puhelinta, että OIKEAA kameraa. Tämä nyt tietysti on spekulaatiota mutta voisin kuvitella tuon tarjoavan parempaa kuvanlaatua kuin yksikään aiempi kamerapuhelin.

  Tuon paino tuskin on ongelma kenellekään joka on jaksanut raahata esim 920 lumiaa, paino eroa ei ole kuin parikytä grammaa. Tuo kuitenkin sisältää oikean zoomin.

  Itse en viitsisi kantaa. No hyvä että vaihtoehtoja tulee, jos Nokialta tulee EOS niin on mielenkiintoista nähdä vertailuja.

  1. Hienoa, että joku tajusi. Kiitos.

   Ei myöskään ehkä ihan itselle, kannan mukanani kuitenkin järkkäriänikin 🙂 Mutta jos tosiaan kuvanlaatu on lähempänä OIKEITA kameroita, kuin kännykkäkameroita, niin tämä on toisille erittäin hyvä vaihtoehto.

   Kunhan ihmiset tajuaisivat, että tämä ei ole tarkoitettu niille, jotka ostaisivat ”muuten” Galaxy S4:n. Tai muun vastaavan huippupuhelimen. Tämä on tarkoitettu niille, jotka muuten kantavat mukanaan puhelin+pokkari yhdistelmää.

   (esim. siskoni luultavasti HYVIN mielellään vaihtaisi ZTE Blade + PowerShot A40 yhdistelmänsä tähän yhteen pieneen sievään ja näppärään laitteeseen tuohon yhdistelmään verrattuna.)

   1. Fiksu kirjoitus Niteltä ja olen suurimmaksi osaksi samaa mieltä, mutaa tuo ei ole kyllä erityisen ”pieni ja sievä” laite

    1. Riippuu siitä mihin vertaa 🙂

     Se on ERITTÄINKIN pieni ja sievä kun vetäset rinnalle wanhan digipokkarin (ajalta 2002 tai jotain) 🙂

  2. Kenellä on kamera AINA mukana? Puhelin kuitenkin on lähes jokaisella aina mukana. Et voi myöskään vakavalla naamalla mitenkään verrata tämän ja L920:n mobiliteettia.

   1. Voin verrata, sillä kumpikin on jokatapauksessa jättimäisiä ja molemmat rikkovat ainaskin oman kynnykseni kepeästi. On sama onko painoa 30 vai 50g liikaa, ei tämä lenkkeilyluuri ole, kuten ei ole 920 lumiakaan.

    Tiedän monia ihmisiä, jotka pitävät kokoajan mukana pokkaria, ei taskussa vaan laukussa. Toki niistä monille riittäisi ihan perus kamerakännykkä niihin räpsyihin, mutta jos halua raahaa , niin on pakko kantaa.. vai miten se meni.

 3. Järkyttävän näköinen! En todellakaan kehtaisi tuollaiseen vastata yleisellä paikalla. Vain Samsung voi olla noin tökerö. Epätoivoinen yritys vastata Nokian kameraherruuteen puhelimissa.

  1. Haha, tuossa on 10x optinen zoom. Nokialla pelkkä kiinteä muovimokkula, eli Samsung voittaa Nokian kymmenkertaisesti!!! Nokialla tosin on ehkä 41 megapikselin kenno (voi olla myös 20M) ja tuossa vain 16 megapikselin eli Nokia voittaa tuossa 2,5 kertaisesti.
   Mutta kokonaisuutena Samsung on kuitenkin täysin ylivoimainen, koska ero kuvauksen kannalta tärkeässä zoomissa on niin valtava! Yrittäkääpä myydä nykyaikana kameraa jossa ei ole zoomia.

   Lisäksi on syytä mainita, että ainut todellinen mittari ovat myyntimäärät, koska asiakas on kingi, siitä emme tingi.

   1. No ei sinne päinkään. Numerot taitaa riivata päätäsi pahemman kerran (selkeästi olet android käyttäjä). Koska pikseleitä on 2,5 x enemmän ei tarkoita yhtään mitään, kuvanlaatu on se mikä merkitsee.
    Tod näk tuossa samsungin luurissa kuvanlaatu on sitä itseään varsinkin zoomattaessa, pienikin hämärä saa kuvat rakeiseksi.
    Nokiassa on panostettu kuvanlaatuun, hämäräkuvaukseen ja zoomikin löytyy älypuhelimeen järkevästi toteutettuna. Ei tosin ole 10x mutta en ole tuollaista pokkarissakaan ikinä kaivannut. Minulla oli kerran zoomikamera (hyvin vähän aikaa). Sillä tekee jotain lähinnä lintukuvaaja tai stalkkeri. Myin kameran pian koska kuvanlaatu oli kuraa, ja hyödyt ei todellakaan korvannut haittoja. Huom kyseessä oli canonin lippulaiva zoomikamera. Tod näk tämä on vielä paljon huonompi.
    Ja sellainen pikkujuttu, että älypuhelimen pitäisi mahtua taskuun…

   2. Eikös EOS puhelimessa ole kolminkertainen häviötön zoomi?
    Saattaa olla vaikeaa myös myydä puhelinta johon on yhdistetty kamerapokkari. Mutta pitäähän vannoutuneen SGS4 fanin tuo ostaa. Onhan siinä kunnon kamera ja se on maailman ohuin ja kevein puhelinkamera? Luulisin?

 4. järkyttävä viritelmä!

  paksuus ohuimmasta kohdasta yli 15 mm… paksuimmasta kohdasta varmasti lähemmäs 30 mm.

  jos välttämättä haluaa sampan kameran niin mieluummin vaikka samsung galaxy camera, jossa on 21- kertainen optinen zoomi, kunnon näyttö ja 3g- ja wi-fi-yhteys.

  t. osakkeenomistaja

  1. PLUS vielä puhelin tuohon… Homman nimihän on se, että EI tarvitsisi kantaa mukanaan montaa laitetta.

   ps. Galaxy Cameran kuvanlaatu ei ihan lunastanut lupauksiaan, joten tässä kohtaa ehkä vähän huono esimerkki varsinkaan kun sillä ei edes voi soittaa, mikä taas tämän laitteen avulla kyllä onnistuu.

   Ei kukaan sano, että tyhmä ostaa Traktori kun Ferrarilla pääsee kovempaa…

    1. Se on totta, että jos on valmis ”kantamaan” tätä niin älykännyn ja pokkarin kantaminen ei ole todennäköisesti ongelma. Tätä kannetaan todnäk laukussa. SGS zoom on siis osoitettu aika pienelle nichelle, joka on valmis kantamaan tätä mötikkää laukussaan, mutta laukusta ei löydy tilaa mid range älypuhelimelle (mikä tämä muuten on).

    2. jake, miksi sitä pitäisi laukussa kantaa? Tuohan nyt menee lähes mihin tahansa taskuun ja varsinkin takin taskuihin ihan heittämällä, noista mitoista päätellen. Ota huomioon, että ”laukusta ei löydy tilaa mid range älypuhelimelle *ja pokkarikameralle*” Tämän ei ole tarkoitus korvata puhelinta. Tämän tarkoitus on korvata kamera+puhelin *yhdistelmä* (jossa kamera on se pääasia) vain yhdellä laitteella (jolloin kokonaisuus on pienempi ja helpommin kuljetettavissa).

 5. Toisi kyllä viihdearvoa rutkastki lisää näihin keskusteluihin jos nimimerkin alla näkyisi käytössä oleva puhelin. Vaikka kyllä nää keskustelut naurattaa siltikin 😀

  En keksi yhtää hyvää selitystä miksi tollainen kannattaisi hommata. Vai onko jollain heittää jotain?

 6. Tuli tässä mieleen että miten tuota pidetään kädessä normaalissa käytössä ei siis kuvatessa? Tuo alareunan kädensija tekee sen täysin mahdottomaksi.

  1. Mietin vähän samaa. Ei tuo kädessä kovin paljon paremmalle varmaan Nitestäkään tunnu, kuin Lumiat! 😉

   1. Pitää muuten paikkansa… paitsi ”normaali käyttö” tälle laitteelle on juurikin kuvaaminen, jolloin siitä on oikein hyvä pitää kiinni. Koittakaahan nyt ymmärtää, että vaikka Samsung (idiootit) markkinoikin tätä S4-brändinsä alla, tämä ei todellakaan ole ensisijaisesti puhelin.

    Tästä on ihan yhtä ”hyvä” pitää kiinni silloin kun sillä puhuu, kuin iPhonesta silloin kun sillä ottaa kuvaa – eli just välttävästi tai ihan hanurista. (Omasta mielestä iPhonen kameranlinssi on ihan väärässä paikassa, sormet AINA sen edessä kun yrittää ottaa kuvaa…)

    Vielä kerran: tämän ”normaali käyttö” on kuvaaminen – jolloin sen ergonomia vastaa hyvinkin sen tarkoitusta. Laitteella puhuttaessa ergonomia on varmaan kaukana, mutta se onkin vain satunnainen käyttötarkoitus.

 7. En kyllä tohon koskisi. Kokemusta on samsungin s1030 pokkarista, joka oli ihan susi. Siinä käytettiin pattereita/akkupattereita, eikä se toiminut ku korkeintaan 4h per patteri tai akkupatterisetti. Kokemusta löytyy myös samsung b2700 iskun kestävästä puhelimesta, jossa akku kesti vaan 8h per lataus ja äänettömässä tilassa siinä ei esim herätyskello herättänyt laisinkaan. Ei enään noita sampan virityksiä, kun eivät osaa mitään tehdä edes kunnolla.

  1. Mulla Nokian kumisaappaat alko vuotamaan jo heti ensimmäisenä kesänä. Siis jyrkkä ei Lumioille.

   1. XDDDDD Oot mahtikaveri Paroni 😀 Haha, rispektit.

   2. Totuus on nokian kumisaappaista se että ne on huonompia kuin kilpailijoidensa, sillä ovat ohuempia ja taittuessaan niihin tulee reikä, tai jos karahka osuu niihin metsässä, niin niihin tulee reikä. Mutta nokian jalkinetehtaalla ja nokia:lla ei ole ollut aikoihin keskenään mitään tekoa, kun ovat eri firmat.

   3. Ja mulla kulu Hakkapeliitta H:t kesässä lamelleille, joten myyntimies pitää olla tännekin jos meinaa Lumian myydä. En halua puhelinta joka kuluu kesässä puhki.

    1. Nokia ei valmista saappait/kenkiä. Ja ainakaan omalla kokemuksella voin sanoa ettei lumia kulu puhki tai hajoa millään. Ei ainakaan ole kulunut tai hajonnut myymäni lumia 710 ja 800, eikä nyt jäljellä oleva ja käytössä oleva lumia 920:nenkään. Hyvin siis toimii, huolimatta tippumisista, kostumisista jne. Ja hyvin on toiminut viimeinen symbian puhelimeni e90 hajoamatta, vaikka ikää on jo 6 vuotta.

    2. mahtavaa, kiitos hyvistä nauruista :D:DD

   4. @Paroni, Miten tämä uutinen taas liittyy kumisaappaisiin?!? Voitaisiin näitä kommenttejä siivota ja pysyä aiheessa… Mutta jos vastataan kommenttiin nii kyllä tämä minun Samsung:kin nitisee ja natisee.

   5. Paroni eli siis sinusta samsungin kameralla ja puhelimella ei ole mitään tekemistä samsungin kamerapuhelimen kanssa. Sehän on vähän sama kuin puhelin ja kumisaappaat?

    1. Ihan pienesti pipo kiristää eräässä leirissä, camoon löysätkää.
     Kumisaappailla on ihan yhtäpaljon tekemistä kuin 5-6 vuotta vanhoilla pokkareilla ja perusluureilla Samsungin uuden S4 Zoomin kanssa.
     En minkään enää jaksa kitistä 5800XM:n viallisten kuulokkeiden, N97 linssinsuojusten ym lukuisten vikojen kanssa.. Ei niillä ole tämän päivän kanssa mitään tekemistä.

    2. Nojoo totta olisin voinut jättää kommenttini tekemättä. Ihan hauska läppä kyllä 😀

 8. Perusajatushan on yhdistää kaksi laitetta yhdeksi kompaktiksi kokonaisuudeksi, kuten Nokian tekee Pureview puhelimilla. Mutta kantaako nyt mukana Galaxy S4 zoom:a vai puhelinta ja pokkaria erikseen, yks lysti. Painoa ja kokoa kertyy saman verran. Ainoa ryhmä, jolle voisin edes teoriassa keksiä käyttöä tuolle on uutis ja lehtitoimittajat.

 9. Tämä on paikassaan loistava laite, jos kuvanlaatu tosiaan on pokkareiden EIKÄ kamerapuhelimien luokkaa. Samsung teki tässä dinosauruksen kokoisen mokan nimetessään tämän S4-brandinsä alle. Galaxy Camera Phone:kin olisi ollut parempi. Kyseessä kuitenkin on (ainakin minun mielestäni) selkeästi pokkari-Android, jossa lisäominaisuutena on puhe, eikä missään nimessä päinvastoin.

  Henkilölle, joka JOKATAPAUKSESSA kuljettaa mukanaa pokkarikameraa joka paikkaan ja tykkää myös pelata(casual)/surffata/lukea sähköpostit ym. kevyttä käyttöä, mutta kenelle puhelimen mukana pitäminen on lähinnä velvollisuus/pakko tämä laite on omiaan. MUTTA, vain siinä tapauksessa että kuvanlaatu tosiaan ei ole kamerapuhelimen luokkaa (koska duh, muutenhan vain rahtaisi mukanaan pelkkää älypuhelinta…)

  Laitteen suurin moka on ehdottomasti minun mielestäni sen nimi/brändäys. Pelkästään sillä saadaan jo liian paljon vääriä mielikuvia ja jopa väärä kohdeyleisö.

  1. No nyt tuli Niteltä asiaa! 😉
   On totta että tämä helpottaa niitä joille pelkkä ”normaali” puhelimen kamera ei riitä ja kuljettaa aina tai usein pokkaria mukana. Kevyeen käyttöön pokkarit juuri ja juuri riittävät jos kuvanlaadun ei tarvitse olla priimaa. Itse pokkaraita vihaan, koska mielestäni kuvanlaatu niissä on järjestäen huonoa eikä pokkarilla otettuja kuvia kehtaa edes katsoa. Toisille ”pokkarikuvat” sen sijaan riittävät. Ero pokkarin ja ”oikean kameran” eli järkkärin välillä on kuin yöllä ja päivällä. Tätä monet eivät ymmärrä/osaa arvostaa.
   Samaa mieltä olen myös siitä että tämä on lanseerattu täysin väärän malliston alle. Itselleni S4 on tarkoittanut lippulaivaa, mutta S4 on muuttunut melko laajaksi käsitteeksi, jopa kokonaiseksi mallistoksi. Mielestäni se ei ole hyvä juttu S4 nimen, uskottavuuden ja brändin kannalta.
   Epäselvää onkin se, että onko tämä Samsungin vastaus Nokian EOS:lle? S4 merkintä kuitenkin viittaa siihen että tämä on ”lippulaiva huippukameralla”, vaikkei tämä varsinainen lippulaiva laite olekaan. Mielestäni on melko suuri moka nimetä tämä S4:ksi. Pelkkä Galaxy Zoom riittäisi nimeksi. Toki jo pelkkä S4 nimi kasvattaa myyntiä.

 10. Tuo on pokkarikamera, jossa on lisänä älypuhelin. Täysin uudenlainen tuote.
  Kyllähän tavalliset Galaxyt ovat mielestäni sopivampia normaali-käyttöön. Järkkäri sitten oikeaan kuvaukseen.

  1. Piti vielä sanoa, että koska tuo on ensisijaisesti pokkari, hinnan pitäisi olla silloin pokkariluokkaa. Esim. Canonin ixus mallit zoomilla on paljon halvempia.
   En vaan henkilökohtaisesti keksi tulla hinnalla hyvää markkinarakoa.
   Ehkä Aasiassa on ihmisillä erilaiset fixsaatiot ja Samsung myy tuota siellä hurjana…

  2. Samsung mainostaa tuota älypuhelimena jossa on helekutin kokonen kamera.

 11. Näytä tämä tavalliselle tallaajalle kadulla, niin mitä se sanoo? ”Onpa sun pokkarissa iso näyttö” tai jotain vastaavaa. Puhelintoiminto onkin vain pieni kiva ekstra conversation piece. Ei kai kukaan tuota tosissaan ostaisi ”pää” puhelimeksi?

  1. Öh. Vaimoni pokkarissa on ollut lähes vastaavan kokoinen (kosketus-näyttö) jo pari vuotta, mikä ihme siinä on? Ja laitteen pointti nimenomaan onkin, että puhelintoiminto on ”extra” kameran lisäksi. Jos puhelinkäyttösi on luokkaa 2h/vuosi, niin miksi ihmeessä tämä ei kelpaisi ”pää” puhelimeksi? Kaikki eivät todellakaan käytä puhelinta suurimmaksi osaksi puhumiseen, vaan muuhunkin toimintaan. Jos pääasianasi on ottaa snapshotteja esim. perhe-elämästä tai vaan muuten turistifotoja matkoilta/kävelyreissuilta ja ”puhelin” on mukana lähes ainoastaan hätätilanteita varten, niin mikä tekee tästä laitteesta huonon?

   Eikai kukaan osta jotain S4:sta ”pää” kameraksikaan? Jos on tarkoitus puhua paljon – silloin ostetaan laite minkä päätarkoitus on puhelin ja muut ominaisuudet ovat extraa. Jos on tarkoitus ottaa kuvia, niin silloin ostetaan laite jonka päätarkoitus on kamera – ja muut extraa.

  1. Eihä tossa ollut edes nokia 808:sia ja teksti oli venäjäksi. Lähinnä tossa oli kuvassa verrattuna iphone4 vs tuo sampan kamera-älypuhelin kokonsa puolesta.

   1. Kyllä se vertailu löytyy sieltä kun jaksat katsoa uudestaan huolellisemmin.

    Vinkki: Слева Nokia 808 PureView / справа Samsung Galaxy S4 Zoom

  2. Ihan kiva, mutta MB:n lukijoista vain varmaan prosentti osaa hyvin venäjää.

   1. Venäjää ei tarvitse osata sanaakaan kun puhutaan kuvavertailusta.

    1. Kiitos linkistä joha.
     Artikkeilssa oli conclusion englanniksi jos ei jaksa pixelpeepata.

    2. Tuon artikkelin kuvien perusteella 808 PureViewissä on paljon parempi kuvanlaatu ja zoomi, kuin Samsungissa.

     Todella paljon rakeisuutta Samsungin kuvissa zoomatessa.

 12. ompa sieva pieni laite tama hankitaan heti!!!!

 13. Paras kamera mitä on tarjolla mobiili-maailmassa liikkuvalle kuvaajalle!
  ( Nokian EOSia ei valitettavasti lasketa mukaan, koska niissä on WindowsPhone joka estää myynnin. Kun on vain 2% markkinaosuus, niin käytännössä on poissa markkinoilta.)

  1. C’moon Kimmo! 2% tarkoittaa myytyjä puhelimia. Se ei tarkoita että ”olisi poissa markkinoilta”. Kyllä niitä puhelimia markkinoilla on saatavilla, eli on markkinoilla.
   Tämä Samsung on ehkä tällä hetkellä paras ”paras kamera”, kuten sanoit. Samsung ei kuitenkaan nosta rimaa kovinkaan korkealle, sillä Nokian tuleva EOS tulee menemään heittämällä ohi ominaisuuksissa ja etenkin ulkonäössä. Mahdollisesti 35 megapikselin kamera ja paljon parempi ulkonäkö itsessään tekevät Nokiasta paremman. WP ei estä myyntiä, vaan kova kilpailu ja tarjonta. WP ei mitään rajoita, vaan on yksi vaihtoehto. Jos etsii puhelinta jossa on nimen omaan hyvä kamera niin ei siinä paljoa käyttöjärjestelmällä ole merkitystä, vaan nimen omaan kameralla. Jos ei oteta käyttiksiä ollenkaan huomioon niin kyllä Nokia oman ”huippukameralla” varustetun puhelimen on paremmin toteuttamassa. Käyttöjärjestelmistä voi väitellä vaikka maailman loppuun asti, mutta kameroissa numerot eli ominaisuudet merkitsevät.

   1. Tilanne on sama kuin jos menet ostamaan Linux-PC:tä kaupasta. Eioota myyvät vaikka kyllähän Linux on olemassa markkinoilla. Sama homma maailmalla Windows Phonen kanssa, ei ole myynnissä operaattoreilla ja jos jossain on, myyjät suosittelevat muuta.

    1. Juurikin tämä mainitsemasi markkinointi ja saatavuus tekevät markkiosuuksien ja myyntilukujen vertailusta täysin turhaa. Markkinaosuudet eivät kerro mitään yleisesti vertailtujen käyttöjärjestelmien paremmuudesta toisiinsa nähden. Itseäni suorastaan kuvottaa ”Android-fanien” perinteinen päätelmä: WP ei myy=paska käyttöjärjestelmä. Tuo on niin mustavalkoista ajattelua ja bisnestietämättömyyttä että huh huh! Puhelimia myyvät puhelinvalmistajat, ei käyttöjärjestelmät. Puhelimia myydään ennen kaikkea kovalla markkinoinnilla ja vahvalla brändillä. Näissä asioissa Apple ja Samsung ovat mm. Nokiaa edellä koska Samsung ja Apple ovat kansainvälisillä markkinoilla moninkertaisesti globaalisti melko pientä Nokiaa suurempia. Aasiassa Samsung ja muut Aasialaiset valmistajat ovat nykyään kova sana=Android myy Aasiassa. Amerikoissa suositaan perinteisesti amerikkalaista eli Applea ja Googlea= iOS ja Android myy. Euroopassa myy Apple, koska Applen brändi on todella vahva. Myös Samsung on vahva ja vahvistumassa edelleen Euroopassa.
     Suomalaisen Nokian on vaikea pärjätä muiden suurien puristuksessa ja rakentaa pohjaa ”kotimarkkinoilla” koska sellaisia ei käytännössä ei ole. Suomi on liian pieni.
     WP:n on vaikea kasvattaa suosiota koska WP tuli markkinoille vuosia iOS:ää ja Androidia myöhemmin eli myöhässä. Vaikea WP:n on ruveta Androidia ja iOS:ää kaatamaan kun nämä kaksi ovat jo valloittaneet markkinat ja puhelinvalmistajat, sekä lunastaneet kuluttajien luottamuksen. Nokian tilanne laajoineen ”WP yksinoikeuksineen” on sinänsä hyvä Nokialle, mutta harmi Microsoftille, koska suurista valmistajista Applella on iOS ja Samsung on valinnut Androidin. Ei Samsung voi ottaa rinnalle WP:tä ja miksi ottaakkaan koska Android myy. Suuret valmistajat ovat jo järjestelmänsä valinneet. ”Pohjalla” oleva Nokia vain on liian pieni kanava levittää WP:tä maailmalla. Jos WP oli tullut markkinoille samaan aikaan Androidin ja iOS:n kanssa voisi WP:n suosio olla täysin toinen. Tässä ei missään tapauksessa ole kyse jostakin WP:n huonoudesta muihin nähden. WP on pidetty käyttöjärjestelmä käyttäjien keskuudessa ja muutenkin. Myyminen ilman järjestelmän käyttäjiä eli pujelinvalmistajia on vaikeaa. Ei olisi yllätys että Microsoft tekisi oman puhelimen WP:n myynnin kiihdyttämiseksi. WP kaipaa lisää valmistajia. Ei ihme että WP:n markkinaosuus on pieni. Yksi keskeinen syy siihen miksi WP ei ole valmistajien suosiossa on se että WP ”on jo Nokian” eli uskoa siihen että kykyä vastata Nokian laajaan WP mallistoon ei ole. Nokiaa ei uskalleta haastaa WP kisassa.

     Tällainen avautuminen tällä kertaa 😀 voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka kirjan mutta sitä en tee… toivottavasti vähän selvensi kantaani kilpailuun ja myyntilukuihin 😀

    2. Tosin ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä Nokialle. Microsoft oli tehnyt mobiilikäyttiksiä jo oli 10 vuotta eivätkä ne koskaan myyneet erikoisesti. Kaikki valmistajat jotka ovat yrittäneet tehdä businestä Microsoftin mobiilikäyttisten varaan ovat ajautuneet pian selvityskuntoon. Ja sitten Nokia (markkinajohtaja) menee laittamaan kaikki munat samaan koriin ja hyppäämään pelkästään Windows Phonen varaan vaikka sen suosio markkinoilla oli sopimusta tehtäessä täysi nolla.
     Itseaiheutettu päänsärky.

    3. Helppo se on jälkikäteen jossitella. Aikaisemmat Microsoftin järjestelmä eivät myyneet, mutta WP oli täysin uusi alku myös Microsoftille.
     Ja huomioithan että Nokia OLI markkinajohtaja aikoinaan Symbianilla. Symbianin suosio rohmahti, Nokian markkinaosuus rohmahti ja Nokian oli pakko ruveta luopumaan Symbianista. Nokia valitsi uudeksi alustaksi WP:n.

     Totta kai WP:n osuus markkinoilla oli nolla, koska se oli uusi järjestelmä. Ja juurikin tässä Nokia varmasti näki myös tilaisuutensa. Esim. Androidilla Nokia tuskin nousisi, koska Android tarjonta on jo liian laajaa uusille valmistajille. Jos valitsisi Androidin, tarkottaisi se käytännössä Samsungin haastamista. En usko että Nokia pystyisi Androidilla Samsungia haastamaan koska Samsungilla on ollut Android jo pitkään myynnissä ja brändi, markkinointi ja asiakaskunta on laaja.

     WP ei ole Nokian päänsärky, vaan Microsoftin. Miten levittää WP:tä muillekin valmistajille, jotta suosio leviäisi? Ei ole helppoa lähteän nollasta liikkeella vuosia muita jäljessä. Android ja iOS olivat jo valloittaneet markkinat kun WP vasta tuli markkinoille. Toivottavasti Kimmo ymmärrät että se ei ole mikään helppo tehtävä, eikä varsinkaan Nokian ”päänsärky”.

    4. ”Symbianin suosio rohmahti, Nokian markkinaosuus rohmahti ja Nokian oli pakko ruveta luopumaan Symbianista. Nokia valitsi uudeksi alustaksi WP:n.”

     Pieni korjaus. Nokia myi 2010 enemmän Symbian puhelimia kuin koskaan ennen. Se teki taloudellisen ennätyksen ja oli äärimmäisen voitollinen. Nokian markkinaosuus pieneni loppuvuodesta, koska Nokia kasvoi hitaammin kuin markkinat keskimäärin, mutta myynti kasvoi kuitenkin. Mutta kun Nokia julkaisi ”Windows Phone only” strategian, myynti tippui loppui kerrasta kuin seinään ajaen. Nokian markkinaosuus tippui kahtena peräisenä vuonna yli 60% (2011&2012) verrattuna edelliseen vuoteen. Siirryttiin siis kasvun hidastumisesta totaaliseen lattian läpi romahtamiseen (kaksi kertaa peräkkäin). Vissi ero. Se siitä Windows Phone strategian hyvyydestä. Maailman ennätys! Koskaan teollisen tuotannon historiassa ei tämän kokoluokan markkinajohtaja ole menettänyt totaalista markkinajohtajuuttaan ja tuloksentekotaitoaan yhtä äkillisesti ja totaalisesti kuin Nokia.

     Ja kyllä Windows Phone on todellakin myös Nokian päänsärky, paha sellainen.
     Mikään muu vaihtoehto ei olisi ollut yhtä surkea Nokian kannalta. Se on selvä.
     Kannattaa muuten lukaista Nokian omat Form 20-F, jonka yhtiö toimitti pörssiin strategiamuutoksen yhteydessä. Kaikki Nokian itse listaamansa riskit strategiavaihdokseen toteutuivat täysimääräisesti. Ollila ja kumppanit pelasivat järjettömällä riskillä uhkapeliä, valitsivat väärän strategian ja Musta-Pekka jäi käteen. Sinänsä sama tässä vaiheessa, mutta vihaksihan tuo Suomen kannalta pistää. Microsoft ja sen osakkeenomistajat on ainut hyötyjä tästäkin tupeloinnista.

    5. Ei, kyllä Nokian tilanne oli menossa alaspäin kun WP strategiaa ruvettiin puuhaamaan. Oli päivän selvää että Symbian oli vanhanaikainen, eikä se ollut enään kilpailukykyinen eikä sen kehitystä kannattanut jatkaa. Kyllä Symbianeja myytiin paljon, mutta oli ollut jo pitkään selvää että Symbianista tullaan luopumaan ja vaihtoehtoja sille piti hakea.
     Nokia valitsi tietoisesti WP:n ja tiedosti myös riskit kun lähdetään täysin uudella alustalla ja nollaprosentista liikeelle. Ei ihme että myyntiluvut romahtivat. Ei tässä ole kyse siitä että Symbian olisi jotenkin parempi käyttöjärjestelmä kuin WP, koska se myi enemmän. Et varmaan edes sinä ”Kimmo” ole sitä mieltä. Symbian myi koska se oli aikoinaan hyvä ehkä ilmestyessään jopa paras. Androidille ja iOS:lle se ei kuitenkaan pärjännyt, joten oli luonnollista että siitä luovuttiin.

     ”Riskit” WP:n kanssa toteutuivat, mutta eikös se ollut odotettavissa. Selitin jo aikaisemmissa viesteissä miksi WP:n tilanne markkinoilla on hankala. Nokia yksin ei riitä WP:n suosion kasvuun.
     Ei WP ole Nokian kannalta huono ratkaisu, koska Nokia on ainoa oikeasti WP:tä suosiva valmistaja. WP oli ainoa oikea ratkaisu. Android kisaan ei olisi ollut mitään järkeä lähteä.
     Kimmo, kun sinun mielestäsi WP oli huono ratkaisu, niin kerroppa mikä olisi parempi? Symbianin kehittäminenkö? Android se ei varmastikaan ole. Android-kisassa Nokia ei Samsungille pärjäisi, ja tuskin haluaisi tyytyä LG:n HTC:n jne. muiden ”kakkos valmistajien rooliin”. WP oli rohkea päätös mutta samalla Nokia varmisti aseman ensimmäisenä suurena WP puhelinten valmistajana. WP oli tuore tuote ja tuli Nokian kannalta juuri oikeaan aikaan saataville ja Nokia tarttui mahdollisuuteen.
     On täysin Microsoftin päänsärky kuinka saada WP leviämään laajemmin. Nokia on oman osuutensa tehnyt kehittämällä upean WP malliston.

    6. Luitko ollenkaan mitä kirjoitin?
     Kyllä, vaikka Symbian edelleen myi hyvin, sille piti saada jatkaja. Ei kai kukaan ole muuta väittänyt?
     Kyse on siitä, että Nokian johto aiheutti Nokian totaalisen romahduksen tyrimällä siirtymävaiheen pahimmalla mahdollisella tavalla. Haukkui ja lopetti omat tuotteensa vaikka mitään korvaavaa tuotetta ei ollut tarjolla markkinoille pitkään aikaan. Entinen markkinaosuus ojennettiin käytännössä Samsungille hopealautasella. Valittiin AINOAKSI vaihtoehdoksi epäsuosittu järjestelmä, jolla ei ollut yhtään markkinaosuutta. Täysin vastuuton riskinotto Nokian kokoluokan yhtiöltä.

     Mitä tulee Androidiin, Nokia olisi koska tahansa myynyt Android-malleja paremmin kuin nyt on myynyt WP-malleja. Kakkos, kolmos, nelosvalmistajienkin rooli on ihan älyttömän paljon parempi kuin ns. ykkösvalmistajan rooli järjestelmässä, jota kukaan ei käytännössä halua.
     Ja kyllä sen Samsungin voi haastaa. Elopin logiikka vaan meni tätä rataa:
     Samsung on suuri -> ei tehdä mitään -> Samsung kasvoi tosi suureksi -> olimme oikeassa, sitä vastaan ei voi kilpailla

     Mitä hittoa, tuollainen kaveri johtaa Nokiaa. Nokiako ei muka omalla toiminnallaan voi vaikuttaa siihen miten markkinat kehittyvät? Sitä paitsi vuonna 2010 HTC oli suurempi kuin Samsung.

     Ja edelleen Windows Phone on ja varsin tällä hetkellä myös Nokian päänsärky, koska meni laittamaan tulevaisuutensa AINOASTAAN siihen koriin. Ihan kuin krapula kossupullon jälkeen muka ei olisi olisi oma vika vaan pelkästään Koskenkorvan valmistaneen yhtiön 🙂

    7. Ei, se ei ole millään tavalla vastuutonta, vaan tietoinen valinta. Joo Androidilla myyntiluvut varmasti olisi kovemmat, mutta Nokia päätti valita erottuvan taktiikan, eikä mennä ”massan mukana” automaattisen rahan perässä Android leiriin. Kyse on profiloitumisesta ja erotumisesta. Ei Nokia halua olla Samsung jälkeen ”kakkosvaihtoehto”.
     Ei aina kannata mennä sieltä mistä aita on matalin. Tässä ei ole kyse vain rahasta tai myyntiluvuista, vaan siitä mitä Nokia haluaa asiakkailleen tarjota. Eikä WP ole asiakkaan näkökulmasta ollenkaan Androidia huonompi vaihtoehto. Ehkä huonompi itse laitevalmistajalle, mutta ei asiakkaalle. Asiakas ennen kaikkea. Eikös se näin mene?
     Ei ole millään tavalla kyse ”Elopin strategiasta”, vaan profiloitumisesta.
     Ja on turha väittää että Nokia jotenkin ”jääräpäisesti laittaa kaiken yhden kortin varaan”. Samsung, LG, HTC, Huawei jne. luottavat käytännössä Androidiin ja Apple iOS:ään. Ei ole mitenkään poikkeavaa rakentaa tulevaa yhdelle järjestelmälle.
     Kuvitteleppa tilanne että Nokia päättäisi että tehdään lippulaivan, jokaiselle mahdolliselle alustalle niin on kaikille jokin vaihtoehto. Voin sanoa että on mahdoton yhtälö. Nokian päätös oli profiloitua älypuhelinten asalta WP järjestelmään, eikä se ole mitenkään jääräpäistä. Ei, se ei ole päänsärky, vaan tietoinen valinta. Samsungin päänsärky on Android ja Applen iOS? Pelkät myyntiluvut eivät kerro mitään itse järjestelmästä. On Microsoftin tehtävä kasvattaa WP:n suosiota. Nokia sitä ei nykyistä paremmin voi tehdä.

   2. Kyllä, kyse oli täysin vastuuttomasta ja ammattitaidottomasta riskinotosta. Jo perus talous- tai projektinhallinnan kurssilla opetetaan plan-b:n tärkeys, mutta nämä kaverit eivät siitä välittänet vaan pelasivat pokerin all-in taktiikkaa Nokian kohtalolla. Ja hävisivät. Huonosti johdettu yhtiö. Monoa vaan Elopille, Siilasmaalle ja isolle osalle hallitusta. Siirtymäaika meni ja strategia epäonnistui pahasti.

    Applella tietysti on oma käyttiksensä sekä mobiili-puolelle että tietokonepuolella. Samsungilla paljon omaa kehitystä, muilla myös vaihtoehtoja, mitä nyt Windows Phonen heivanneet pihalle kun huomasivat (taas kerran) ettei Microsoftin mobiilikäyttiksen varaan voi järkevää businestä rakentaa. 😀

 14. Huh huh mitä settiä kommenteissa. Paroni vähän anto trolli-siimaa ja jengi ottaa pikkusen liian vakavasti nää hommat. Tää on pojat viihde-elektroniikkaa parhaimmillaan.

  Itsellä aina mietityttää näissä kuvaukseen liittyvissä keskusteluissa järkkäri-hommat. Tuntuu kaikki olettavan että järkkäri on SE juttu ja ei ole oikea kuvaaja jos ei ole järkkäriä. Ei laitteisto tee valokuvaajaa. Minullakin on Canonin 40D ja parilla tonnilla linssejä ja kymmeniä(lähemmäs sata?) tuhansia kuvia takana, mutta rohkenen väittää että tuosta vain napsaistuna kaupasta hyvällä pokkarilla hyvä kuvaaja saa mielenkiintoisempia ja teknisesti parempia otoksia kuin minä.

  Itse laitteesta: en pidä. Ainut jolle voi sopia on nuorehko nainen joka ottaa paljon kuvia ja kantaa puhelinta laukussaan. Taskuun tuo ei kivasti sovi, ja harvemmalla miehellä on yleensä mukana mitään missä sitä sitten kantaa. Pl. suomi-leijona vyölaukkumiehet.

 15. Sony vois laittaa PS vitaan puhelinominaisuuden,olis sitte pelipuhelin.

  1. Kaikki älypuhelimet ovat jo pelipuhelimia.

   Ensimmäinen varsinainen pelipuhelin oli jo Nokian N-gage 10 vuotta sitten. Se tosin floppasi pahasti (vaikkakaan ei niin pahasti kuin Lumiat 😀 )

  1. Päivän naurut! 😀
   -”Kiikaritähtäin saumattomasti muotoiltuna puhelimeen” 😀
   -”Makkaravoileipä-käyttöjärjestelmä”
   😀

   1. Tämä oli kyllä ehkä vielä kommenttiketjun väittelyosastonkin juttuja kovempaa settiä! 😀

  1. Tuo S3/S4 alimallisekoilu on kyllä omastakin mielestä ihan perberistä. Syö lippulaivamallin uskottavuutta. Tosin sen hypellähän näitä karvalakki (mini) ja sitten muita eri genren laitteita sitten myydään.

 16. Huhhei. Kylläpäs oli hauskaa iltaviihdettä lukea tämän artikkelin kommenttien juupas-eipäs-jukoliste-ei oo-on se -väittelyä 😀 Kiitokset kaikille osallistuneille!

  Itse artikkelin asiaan tuon lyhykäisesti oman mielipiteeni: olen täysin mykistynyt siitä, että Samsungin kaltainen valmistaja tuo tällaisen laitteen oikeasti markkinoille. Ei paljon Sampan päätä huimaa, mutta samahan se on kokeilla kun kassan rahojakaan ei omistajille jaeta. Näin ne tuotekehityrahat kannattaa käyttää – not.

  Mielestäni tämä laite ei sovellu kunnolla oikein mihinkään käyttötarkoitukseen.

 17. Paljon kertoo jo tämän puhelimen aukko 3.1-6.3. 808 taitaa olla 2.4 ja se on koko zoom alueella. Eli roimasti lisää valoa etenkin zoomatessa. Pysyy automaattitarkennuskin paremmin mukana, kun aukkoa ei ole himmennetty.

  Itse haluan kantaa mukanani kännykkää jossa on vähintään digipokkarin kuvanlaatu enkä digipokkaria jossa on kännykkä.

 18. Voi hyvät hyssykät, mihin tämä Shamesungin ”kärkiluokan innovointi” on oikein menossa? Onko tämä oikeasti jokin sairas pila? 😀 Kyllä siellä tarjotaan taas hyvää viihdettä tekniikasta kiinnostuneille, kun saa aivan vedet silmissä nauraa noiden tekeleitä.

  Shamesung siis väittää virallisissa spekseissään tuon olevan paksuudeltaan 15,4 millimetriä! Tämä ehkä totta silloin, kun se paksuus mitataan siitä laitteen ohuimmasta kohdasta. 😀 Pienellä mittaustyöllä Photoshopissa saa oikeaksi paksuudeksi noin 27 – 28 mm (toleranssi olkoon vaikka yksi millimetri), kun referenssinä käytetään annettuja fyysisiä mittoja, joita sitten verrataan kuvassa oleviin korkeus- ja leveyssuunnan pikseleihin. Näistä molemmista saadaan keskiarvokerroin, jota voidaan sitten soveltaa tuon kalikan todellisen paksuuden laskemiseen.

  Eiköhän tässä jokainen, joka jotain tekniikasta ymmärtää, odottele oikeasti sitä Nokian EOS:ää. Se, jos mikä, sisältää aitoa kärkiluokan innovointia.

Kommentointi on suljettu!