Videolla: Apple iOS 7

iPhone 5, iOS 7

Applen uusi iOS 7 -mobiilijärjestelmä puhuttaa paljon. Kuten yleensä massiivisten uudistusten kohdalla, on vastaanotto hyvin jakautunutta. Yksi tykkää ja toinen ei. Näin on myös iOS 7:n kohdalla, joka ei ole ihme, sillä juurikaan mitään vanhaa ei ole enää jäljellä. Kokonaisuus on toisesta maailmasta, jonka tarkastelu videon muodossa kiinnostaa varmasti monia.

Applen tuotteisiin erikoistunut macmixing on julkaissut hyvän videokatsauksen iOS 7:n beta-versioon, jonka jakelun Apple on käynnistänyt kehittäjille. Videolla käydään pikaisesti läpi käyttöliittymän keskeisiä osa-alueita ja sovelluksia. Sen kautta pääsee syventymään hieman tarkemmin uuden alustan ominaisuuksiin.

Uusi käyttöjärjestelmä julkaistaan kuluttajille syksyllä. Se tukee iPhone 4-, iPhone 4S-, iPhone 5-, iPad 2-, kolmannen ja neljännen sukupolven iPad-, iPad mini- ja viidennen sukupolven iPod Touch -laitteita.

Lähde: macmixing

13 kommenttia

 1. Nyt on pakko ihmetellä heti, vaikken katsonut kuin 40s ko. videota. ”completely different”, ”nothing same”, ”everything has changed” ja kuten tässäkin sanottiin ”…juurikaan mitään vanhaa ei ole enää jäljellä. Kokonaisuus on toisesta maailmasta…”

  Onko mun silmissä jotain vikaa, vai onko tämä tosiaan Apple-käyttäjien (huom, omistan itsekin iPhone5:n) mielestä ”totaalinen muutos”? Erilaiset ikonit.. eh, yay? NEKÄÄN eivät ole kokonaan erilaiset, eivät edes eri värisiä kaikki, hitto soikoon. App Storen ikoni on lähes sama, kello, messages, facetime, etc. Ikoni näyttävät lähes samalta kuin aikaisemminkin!

  Onko tämä tosiaan ”Totaalinen muutos, missä ei ole mitään vanhaa jäljellä” iOS-käyttäjien keskuudessa?

  En sano, etteikö mitään olisi muutettu (paljoakin) ja suurimmasta osasta muutoksista tykkään erityisen paljon, mutta että tämä olisi jotain suurta ja uutta ja hienoa mikä muuttaa kaiken ja mitä ei ole ennen nähty…? Yhdistetäänhän sanat ”bull” ja ”sh*t”…

  Hieno päivitys, kosmeettiset muutokset ovat hyviä – mutta älkäähän kutsuko sitä miksikään missä mitään vanhaa ei ole jäljellä…

  1. Totta. Viittasin juurikin kosmeettisiin muutoksiin. Ominaisuudethan ovat pitkälti tuttuja ja niitä ei todellakaan ole muuteltu.

  2. Ei veetu, ei pysty katsomaan. Messages: ”Look, we have a brand new layout, everything looks completely different from iOS6″…. ja softa on LÄHES saman näköinen kuin aiemminkin. Siinä ne puhekuplat on samassa järjestyksessä kuin ennenkin, näppis alhaalla, lähetetyt ja vastaanotetut viestit samoilla puolilla kuin ennenkin…

   Apple-käyttäjät: Jos iOS6 -> iOS7 on ”totaalinen muutos”, niin miten sitten ilmaistaan kun joku OIKEASTI muuttuu ”täysin” (esim. MacOS9 -> Mac OS X)?

   Ei, nyt on pakko lopettaa ennenkuin menee liian pitkälle, mutta videota en kyllä pysty katsomaan, ainakaan äänien kanssa.

  3. Pahinta on se, että jopa Applen esittelyn katsoneet hokevat ”isoin muutos sitten iPhonen julkistuksen” mantraa. No ehkä se on, mutta aika baby steps on menty tähän asti. Kyseessä on enemmänkin uusi teema kuin mitään muuta. Kai se on kuitenkin hyvä, että jotain pientä muutosta ulkonäköön saavat edes kerran kuudessa vuodessa.

   Paljon hyvää, mutta paljon huonoakin:
   https://medium.com/i-m-h-o/275a56688510

 2. Samaa mieltä yllä olevien kanssa. Näyttää tismalleen samalta kuin ennenkin vain uudet ikonit. Muutos ios –> wp olisi ”ei mitään samaa”.

  Muutenkin tuo amazing ja impressing jargon hiukka ärsyttää. Mutta eiköhän tuo ios7 silti ihan käytettävä ole, vaikkei nyt suuri mullistus olekaan. Kieltämättä nämä ios6 ja osx:n nahka ja puu jäljitelmät ovat hiukan korneja.

 3. Toimivalta ja selkeältähän tuo vaikuttaa. Muutosta vanhaan kuitenkin ylikorostetaan. Uusi visuaalinen ilme ei ihmeitä tee, eikä pelkistetympi ja ehkä jopa hieman ”lelumainen” ilme itseäni nappaa. Pettymys tämä päivitys ainakin minulle oli. En tiedä jaanko saman fiiliksen muiden kanssa, mutta kyllä 6-vuotta vanha käyttöliittymä kaipaisi jo jotakin oikeasti uutta. Kuvakkeiden ja sovellusten uusi visuaalinen ilme ei vain ole tarpeeksi. Toiminnoiltaan ne ovat kuitenkin käytännössä ennallaan.

 4. Vähän sama kuin Symbian^3 Anna -> Belle.

  Tuli tuota tommosta dragmenua ja uudet ikonit ja valikot jne.. aika samantapanen päivitys. Hyvä että ios:kin kehittyy

 5. Jos Lumia oli härski niin mikä toi pano -tila kamerassa oikeen on?

  1. Katsoin samaa. Toivottavasti suomennos on jotain muuta, vaikka ihan vaan panoraama. 🙂

 6. Apple on liian iso laiva joka kääntyy liian hitaasti pikaisissa kurssin muutoksissa eli apple ei enään pysty pysymään tekniikan ja kuluttajien perässä.

 7. Ei taaskaan juuri mitään uutta ja innovatiivista. Surkeaa Apple.

 8. mulla tulee edelleenkin mieleen noista uusista ikoneista tuosta symbian belle! 😀

 9. Ehkä uutinen on se että apple on vaihtanut ios:ssänsä symbian-meego-android-sekasikiöksi. Eli kerännyt kasaan kaikkien apple-fanien haukkumat kilpailevien käyttöjärjestelmien ominaisuudet. Aikaisemmin apple-fanit oli sitä mieltä, että ei noi ole mitään. Kummasti vaan takki taas on kääntynyt kun apple lisäs noi ios:ssäänsä. Ei voi enään kun nauraa apple-faneille. 😉

Kommentointi on suljettu!