Kuvina: näin Apple iOS 7 vertautuu edeltäjäänsä

Home

Hiljattain julkistettu iOS 7 aloittaa uuden aikakauden Applen mobiilialustan osalta. Vuonna 2007 esitelty iOS sai vihdoin odotetun päivityksen käyttöliittymäänsä, joka on pysynyt lähes muuttumattomana kaikki nämä vuodet. Kuinka suuresta muutoksesta on lopulta kysymys? Se selviää katsastamalla alta löytyvä kuvasarja, jossa vertaamme syksyllä käyttäjille saapuvaa iOS 7:ää nykyiseen iOS 6 -versioon. Miltä muutos vaikuttaa?

Moniajo

Moniajo

Sähköposti

Mail

Viestit

Viestit

Safari

Safari

Kuvat

Kuvat

Sää

Sää

19 kommenttia

 1. Aika hirveä tuo uusi versio. Valkoisella tai vaalealla pohjalla olevasta tekstistä ei meinaa saada mitään selvää. Ja aika epäselvän oloiseksi tehty. Kaipa tohon kuitenkin parin viikon sisäänajolla tottuisi, verrattuna vanhaan ios:sään.

 2. Diggaan vanhasta pääosin enemmän. Tuossa uudessa ei ole persoonallisuutta, tulee mieleen Android. Vanhassa iOS:ssa tykkäsin materiaalien käytöstä UI elementteinä (lasi, paperi, metalli, puu), nyt kaikki on vain valkoista tasaista ja samalla sekavampaa kuin ennen. Tärkeät UI elementit ei nouse esiin- esim selaimessa ja kuvasovelluksessa. Sää ja maili näyttää hyvältä, poisluettuna ikonit.

  1. Olen täysin samaa mieltä. Itsekin tykkäsin puu- yms kuvioista

 3. Vanha näyttää paljon tyylikkäämmälle ja elegantimmalle mielestäni.

 4. Mukavan minimalistinen ja siisti tuo uusi, eipä ole tullut ennen tätä vertailua edes mieleen kuinka ruma vanha ios oli.

 5. Vanhassa tyylissä on isommat kontrastit joka selkeyttää näkymää. Uusi tyyli muistuttaa tosiaan liikaa androidia. Eipä silti. Itsekin olen tässä koittanut pärjäillä kuuden tuuman neliydin droidilla viime viikot. Ihan syystä jotta Applen luurien näytöt on niin pieniä. Kumma kyllä tässä huomaa kaipaavansa monenlaista Applen ekosysteemin tuomaa etua. Liian monet googlen palvelut on joko vajaita tai eivät toimi suomessa ollenkaan. Seuraava luuri taitaa olla taas omppu.

 6. @Jopi tuo valkoinen näyttää tässä tietokoneen näytöllä aika pahalta mutta nytkun muutaman päivän olen tuota iOS7 betaa käyttänyt ja alkuihmettelyt on ohi niin ei tämä ainakaan epäselkeä ole ja valkoset pohjat tajuaa puhelimen näytöllä paremmin.

  Silti kaipaan vanhaa näppäimistöä takaisin. (tällä hetkellä vanhoissa softissa on käytössä vanha näppäimistö ja applen omissa tuo uusi ) Ja oikeastaan alkuun vieroiksuin eniten nimenomaa sähköpostia.

 7. Taidan olla vähemmistössä, mutta minä tykkään tästä muutoksesta paljonkin. Minusta tuo minimalistinen ”uusi look” on huomattavasti tyylikkäämpi kuin vanha ns. ”karkki”.

  Minusta se ei ole mikään ”totaalinen muutos aiempaan”, kuten aika moni tahtoo sanoa, itse kutsuisin sitä ”graafisen ilmeen päivittämiseksi”, mutta oli nimi mikä tahansa, minä pidän siitä.

  @speksel: sanos joko tuo uusi näppis osaa sen, että kirjaimet muuttuvat isoiksi ja pieniksi dynaamisesti niin, että näppäimestä tulee aina se merkki mikä siinä näytetään? (kuten esim Android ja WP (ellen ihan väärin muista myös WP osaan tuon) tekevät.)

  1. Joo, minulla vähän sama. Pidän tuosta uudesta päivityksestä, koska se on värikkäämpi eikä niin raskaan näköinen. Ainoa asia, mikä minua hieman häiritsee, on tuo kuvagalleria. Näyttää jotenkin epäselvälle, koska on niin monta kansiota, nappulaa ja vierityssuuntaa. Tosin, en ole koskaan omistanut Applen kännykkää niin paha mennä sanomaan 😀

 8. Applikaatiot näyttävät pääosin ihan kivalta, mutta päänäkymä ja nuo ikonit… Ei missään linjassa applikaatioiden pelkistyneisyyden ja jopa kylmyyden kanssa.

  Silmään osui myös, että operaattoria ei enää näytetä. WP:tä seurattu tässä kohtaa.

 9. Ei edelleenkään muutu näppäimet pieniksi. Itseäni ei häiritse mutta monet tutut joilla on android sitä ovat ihmetelleet.

 10. Kyllä minulla lukee edelleen Sonera 3G, Sonera Gprs jne…

 11. Juu edelleen on isot kirjaimet pelkästään näppäimistössä.. Ei vaihdu pieneksi

 12. Kaikki muu uudessa toimii hienosti paitsi ikonit, jotka tämän päivän uutisten valossa ovat vielä ilmeisesti muuttumassa (hyvä niin)

  Tuollaista todella minimalististahan tämän päivän graafinen tyyli on, ei mitään turhaa. Nettisivujen ulkoasut ym menee vaan yksinkertaisempaan suuntaan ja kaikki vähänkin ylimääräinen otetaan pois.

  Ohan se moderni ja tyylikäs, varsinkin kun katsoo esim tuota viestit sovellusta niin tuo uusi versio näyttää todella pirteältä ja yhtäkkiä vanha näyttää tylsältä ja lattealta vaikka vanhassa enemmän efektiä olikin, uudessa on vaan pirteämmät värit ja freshimpi tyyli.

 13. Upea tuo uusi ios 7. Todellakin hieno uusi ulkoasu. Paljon parempi kuin vanha.

Kommentointi on suljettu!