Android 5.0 jatkaa alustan suorituskyvyn optimoimista?

Nexus 4

Huhuttu ja odotettu Android 5.0 Key Lime Pie julkaistaan tuoreimpien tietojen valossa lokakuussa. Asiasta kertoo VR-Zone, jonka lähde on lisäksi paljastanut muutamia tietoja maailman käytetyimmän älypuhelinalustan tulevaisuudesta. Kysymysmerkkinä pysyy se julkaistaanko välietappina 4.3 Jelly Bean -versio, josta aika ajoi on huhuiltu.

Sivuston saamien tietojen mukaan viitosversio jatkaisi Jelly Beanin viitoittamalla tiellä. Näin ainakin siinä suhteessa, että keskeisenä osana alustaa olisivat erilaiset suorituskykyyn liittyvät optimoinnit. Uuden Android-version halutaan toimivan sulavasti aikaisempaa kevyemmällä raudalla, joka puolestaan mahdollistaisi sen markkinoinnin edullisemman hintaluokan laitteissa. Tämä istuisi hyvin Googlen strategiaan, jonka tavoitteena on hakea Androidille tulevaisuudessa kasvua kehittyviltä markkinoilta edullisten älypuhelimien voimalla.

Lähteen mukaan tavoitteena olisi saada Android 5.0 pyörimään hyvin 512 MB:n RAM-muistilla varustetuissa laitteissa. Nykyisissä malleissa on pääsääntöisesti tuplamäärä käyttömuistia, lippulaivoja unohtamatta, joissa RAM:ia on jopa kaksi gigatavua.

Lähde: VR-Zone

18 kommenttia

 1. Uuden Android-version halutaan toimivan sulavasti aikaisempaa kevyemmällä raudalla, joka puolestaan mahdollistaisi sen markkinoinnin edullisemman hintaluokan laitteissa.
  Totta,mutta myöskin raudan palomuuri ym tietoturvallisuuden tasoon pitää tulla myöskin nykyistä parempaa optimointia,kehitystä!.

  1. Onneksi Samsung paikkaa tilanteen ja kohta ei riitä edes 2G muistia että työpöytä pysyis muistissa kokoajan.
   Oho, sanoinko tuon ääneen?

   1. Oho, Paroni sanoo jotain pahaa Samsugin Android virityksistä. 😮

    1. Paikkansa tuo pitää. Minkä Google korjaa, sen Samppa touchshitillään särkee.

 2. Mulla on roottaamattomalla note 2:lla normi opiskelu/duuni käytössä n. 750mb käytössä, joten tuskin tuo sulavuus vanillalla ja 512 mb:llä mikään erityisen haastava pyrkimys on.

 3. 4.1 JB oli oikein sulava, 4.2 myötä tuntui menevän raskaammaksi… En tiedä kuvittelenko vain. Puhelimena Galaxy Nexus. Eikös sitä OpenGL ES 3.0 rajapintaa huhuiltu seuraavalle versiolle?

 4. En tiesä, mutta auttasko jo pelkästään se, että taustalla ei jatkuvasta käynnistys miljoona pientä tausta prosessia vaikka niitä kuinka koittaa sulkea.

  1. Taitaa kyse olla vaan näiden Unix-johdannaisten käyttöjärjestelmien tavasta jakaa taskit pieniin osiin. Se ei tee järjestelmästä hidasta.

 5. En tiedä auttaako mikään muu kuin rauta kun kerran ohjelmat ovat Java-kikkareita.

 6. Eli kohta kolmevuotias SGS pärjää edelleen käytössä. Kyllä Sampan käyttiksistä pois siirtyminen oli onnenpotku, onneksi lopettivat tukensakin. Puhdas AOKP rulaa vielä kauan.

 7. Androidin parantamisessa on työtä: tietoturva paremmalle tolalle, huono käyttöliittymä uusittava, luovuttava dalvik-virtuaalikoneesta ja raskaista java-sovelluksista, optimoitava nopeutta ja virrankulutus aisoihin.

  1. Aika hyvä tiivistys.
   Itse kun arvostan designiä, toivoin enemmän HTC onen kaltaisia laitteita, jotka myös tuntuu hintansa väärtiltä. Lisäksi käyttis on aikas suttuinen sillisalaattimainen kokonaisuus, joku punainen lanka siihen pitäisi keksiä (visuaalisesti yhtenäinen käyttis).
   Ja panostusta kameraan, enkä meinaa mitään samsungin viimeaikaisia niche-ihmetyksiä vaan kännykkää jossa on laadukas kamera.

 8. Itellä on Zte Bladessa Android 4.0.4 ja toimii sulavasti, ainakin sulavammin kuin Gingerbread. Muistia on vapaana yleensä noin 150 megaa.

Kommentointi on suljettu!