Applen iOS 7 tukee peliohjaimia

iOS 7, gamepads, MFi

Applen kehittäjädokumenteista löytyneet kuvat antavat vihiä tulevasta.

Apple iPhonelle suunnattuja peliohjaimia on ollut markkinoilla jo vuosia. Niiden ongelmaksi on kuitenkin muodostunut heikko pelituki, jonka vuoksi ohjaimet ovat jääneet lähinnä innokkaimpien harrastelijoiden vimpaimiksi. Tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen, sillä iOS 7 pyrkii alustavien tietojen mukaan luomaan yhtenäisen ympäristön erilaisille peliohjaimille.

WWDC 2013 -kehittäjäkonferenssin keynote-esityksen aikana yhtiön kalvossa vilahti tieto MFi-ohjelman laajentamisesta peliohjaimille. Se on Applen virallinen kokonaisuus, johon lisävarusteiden valmistajat voivat liittyä mukaan. Jos kaikki ehdot täyttyvät, saavat valmistajat käyttää tuotteissaan ”Made for iPhone” -logoa.

Tarkkoja yksityiskohtia Applen suunnitelmille ei vielä ole, mutta ilmeisesti ajatuksena on rakentaa rajapinta, joka helpottaisi pelaamiseen suunnattujen lisävarusteiden hyödyntämistä. Samalla peliohjaimille luodaan selkeä standardi, jotta kehittäjien ei tarvitse kirjoittaa tukea jokaiselle laitteelle erikseen, kuten tähän asti on jouduttu toimimaan.

Lähde: The Verge

2 kommenttia

  1. Tämä ja apple tv, apple on napannut ja käsikonsolin paikan haltuun aikaa sitten ja kohta mennään rytinällä telkkareihin.

    Tässä uutisessahan ei mainittu että logitech on ilmeisesti yksi varmistaja joka ainakin alkaa yhdessä applen kanssa tekemään peliohjainta.

Kommentointi on suljettu!