Nokian seuraava PureView-lippulaivakamerapuhelin julki 11. heinäkuuta

Nokia kutsu, EOS

Allekirjoittaneen syntymäpäivästä on muodostumassa mielenkiintoinen päivä matkapuhelinmarkkinoilla. Nokia nimittäin järjestää 11. heinäkuuta julkistustilaisuuden New Yorkissa. Päivänvalonsa tuolloin näkee alkuvuodesta huhuissa pyörinyt Nokia EOS. Tätä voidaan pitää varmana, sillä Nokian kutsu antaa selvän vihjeen tulevasta.

Tilaisuuden päätähti tulee siis olemaan Nokia EOS -työnimellä tunnettava laite. Lopullisesta mallinimestä ei ole vielä varmuutta, mutta se voisi olla esimerkiksi Lumia 930 tai Lumia 950. Joka tapauksessa tulossa on todellinen seuraaja noin vuosi sitten kauppoihin saapuneelle Nokia 808 PureView -laitteelle.

Uutuudelta odotetaan ainakin seuraavia asioita:

 • 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö
 • 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin
 • 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
 • 41 megapikselin kamera
 • Häviötön zoomi
 • Optinen kuvanvakain
 • Mahdollisuus tallentaa 35 ja viiden megapikselin kuvat yhdellä kertaa
 • Aktiivinen linssinsuojus.
 • Xenon-salama

Nokia EOS. Tämän Nokian odotetaan esittelevän maailmalle 11. heinäkuuta.

Ulkoisesti Nokia EOS on kuin ilmetty Lumia 920. Näin useat vuodot ovat osoittaneet. Laitteet erottaa toisistaan takaosaa katsomalla, sillä EOS:in kameramoduuli on selvästi kohollaan. Puhelin on tulossa ainakin mustana, keltaisena ja punaisena, tai näissä väreissä se on esiintynyt vuotokuvissa.

Julkistustilaisuuden paikka viittaa siihen, että uutuuden maailman valloitus käynnistyy rapakon takaa. Toivottavasti sitä ei jouduta kuitenkaan odottelemaan kovin pitkään esimerkiksi Suomen markkinoille.

Lähde: Engadget

11 kommenttia

 1. Alkaa tämä houkutteleen jo todella paljon! Seuraavaksi olisi hankinnassa Lumia 925, tosin riippuu millon tämä tulee… Lumiat ovat erinomaisia puhelimia ja kamera on aivan mahtava!!

  1. Lumia menettelee, mutta aika kovat on odotukset ja hypetykset, taas. Näinköhän pitää kuvavuodot kutinsa, muilla sivustoilla olevien kuvien perusteella on partiopoikaryhmä askarrellut kuoret ”vuotoon”.

 2. Todella kiinnostava julkistus.

  ”Zoom. Reinvented”-iskulause viittaa siihen, että tuossa zoomissa olisi vielä jotakin uutta verrattuna 808:aan. Oyse kuitenkin epäilen, että sama periaate, kuin 808:ssa.

  Mielenkiintoista nähdä tuleeko tähän optista kuvanvakainta. Jos tulee niin kyseessä on ominaisuuksiltaa ehdottomasti matkapuhelinmaailman kärkikamera!

  Nyt Nokia voi sössiä tämän vain yhdellä tapaa: Että se julkaisee puhelimen ”vain” esim. 20mp kameralla, ilman optista kuvanvakainta.
  Jos kuvanvakain on mukana, niin silloin juurikin esim 20mp on ymmärrettävää tilanviennin vuoksi.

  Nyt joka tapauksessa odotetaan ja toivotaan parasta! Toivottavasti sitä saadaan! 🙂

 3. Eikös 41 megapixelin kameran kuvat täytä muistin kamalan nopeasti, kun kerran kuvassa on 41 miljoonaa tehollista pixeliä.

  1. Nojooo, mutta eikös 808 ottanut ainakin ”vain” 38 megaisia kuvia? Ja olihan siinäkin ties mitä säätö mahdollisuutta kuvan koon suhteen.

  2. Täyttää, mutta kun ideana ei olekaan, että kuvia otetaan täydellä tarkkuudella, vaan käytetään esim 8mp:tä, jolloin saadaan aikaan muista pikseleistä häviötön zoomi, ns. ”ylinäytteistys”.

 4. Jos EOS julkaistaan heinäkuussa, se tullee markkinoille syksyllä, eikö?
  Tuleeko se siis WP8 Blue päivityksen kera? Toivottavasti, jolloin Blue päivitys tulisi kesän jälkeen kaikille muillekin WP8-luureille, siis Lumioille. 😉

 5. Kyllä minusta näyttää vedätykseltä koko kuvat.

 6. Jollain sivustolla taisi olla ”sisäpiirin” tietoa, että tulossa olisi todellinen pureview. Tiedä sitten kuinka luotettava tuo lähde on, mutta joka tapauksessa innolla odotan tuota päivää.

Kommentointi on suljettu!