Sony tykittää: 6,44 tuuman full hd -näyttö ja 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -siru

Xperia Z Ultra

Japanilainen Sony on esittelemässä mobiilimarkkinoille huhujen mukaan melkoisen pakkauksen. Tulossa on puhelimen ja tabletin väliin sijoittuva laite, jossa on 6,44 tuuman kosketusnäyttö 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella. Uutuuden lopulliseksi nimeksi uskotaan muodostuvan Xperia Z Ultra tai Xperia ZU. Sen julkistus tapahtunee Pariisissa, jossa valmistaja järjestää tilaisuuden 4. heinäkuuta.

Tuleva Xperia Z -malliston jäsen lähestyy markkinoita ajatuksella: suuri on kaunista. Puhelin on pelkkiä lukuja tarkasteltaessa varsin vakuuttava. Suurta näyttöä täydentävät 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinsiru, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, kahdeksan megapikselin Exmor RS -kamera ja 3000 milliampeeritunnin akku. Tulossa on siis yksi markkinoiden tehokkaimmista Android-laitteista.

Laitteen kiinnostavuus ei pysähdy tähän. Huhut kertovat nimittäin, että uutuus täyttää IP55- ja IP58-suojaluokitukset. Toisin sanoen se kestää pölyä ja veteen upottamista.

Miltä kuulostaa?

Lähteet: Phone Arena & BGR

16 kommenttia

 1. Joo isoja numeroita taas kerran, mutta itse puhelinta en ymmärrä lainkaan. Perusongelma: liian iso puhelimeksi, liian pieni tabletiksi..

 2. Tykittää tykittää, mutta tykittääkö ihan turhaan. Vie varmaan akkua aika nopeasti. Vaikka toisaalta, lataanhan minäkin oman kännykkäni joka yö. Riittäneekö tuossa akkua edes iltaan asti?

  1. Jep, akun koko on kyllä aivan liian pieni tuolle luurille.

 3. En keksi ainuttakaan syytä miksi joku tuollaisen hirvityksen ostaisi..

 4. 3000 mAh akku ja 6.44″ 1080p näyttö? No, kyllä tuolla varmaan ehtii puolikkaan elokuvan katsoa altaan pohjassa, ennenkuin akku loppuu. Huomatkaa myös isot kehykset jo ennestään ison näytön ympärillä.

 5. Muistanko nyt väärin, että tuohon olisi tulossa myös paineen tunnistava kynä? Jos tulee niin sitten alkaa kiinnostamaan. Tosin tuo koko on minusta vähän väliinputoaja, koska nykyinen Note2 on minusta jo ihan siellä maksimikoossa, ellei jo vähän ylikin. SGS4:n koko olisi ihanteellinen, mutta kynä pitäisi olla.

  1. En oo vielä kertaakaan omaan s3:seen kynää kaivannut. Mitä sillä tekee?

   1. Kyllä sillä tekee jos sellaisen omistaa. Itellä käytössä Note I

 6. No nyt alkaa puhelimien näytöt liikkumaan asiallisissa kokoluokissa. Tuossa lienee tehoakin jo riittävästi. 🙂

 7. Kieltämättä vähän hankalan kokoinen… Mutta suorittimen puolesta eliittiä.

 8. Toivottavasti tulee kynällä. Taidan silti pysyä täällä Noten kokoluokassa jota voi vielä yhdellä kädellä käyttää… Käytössä siis Note 1

Kommentointi on suljettu!