Huawei Ascend P6: maailman ohuin älypuhelin

Huawe Ascend P6

Kiinalainen Huawei esitteli tänään Lontoossa maailmalle Ascend P6:n. Se on toistaiseksi maailman ohuin älypuhelin. Paksuutta laitteella on vaatimattomat 6,18 millimetriä. Uutuus saapuu Euroopan markkinoille heinäkuussa.

Laitteen solakka olemus ei ole estänyt Huaweita varustamasta puhelintaan edistyksellisellä tekniikalla. Laite perustuu Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmään ja 1,5 gigahertsin neliydinsuorittimeen. Puhelimessa on 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin näyttö, joka vastaa kosketukseen muun muassa sormikkaat kädessä. Akussa on kapasiteettia 2000 milliampeerituntia. MicroSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa puhelin sisältää kahdeksan gigatavua.

Ascend P6:n etukamera on huippuluokkaa. Siinä megapikseleitä on peräti viisi. Takaa löytyy kahdeksan megapikselin BSI-kamera, jonka aukkosuhde on F2.0.

Käyttöjärjestelmän päällä lepää kiinalaisvalmistajan oma Emotion UI -käyttöliittymä. Uusin versio sisältää muun muassa kuvaamiseen liittyviä parannuksia, kuten kasvojentunnistusta hyödyntäviä ominaisuuksia. Kokonaisuutta täydentävät Huawein akkukestoon liittyvät optimoinnit, jotka parantavat toiminta-aikoja muihin saman kokoluokan akulla varustettuihin puhelimiin nähden 30 prosentilla.

Huawei Ascend P6 tulee saataville mustana, valkoisena ja pinkkinä.

16 kommenttia

 1. no jos Huawein mielestä aina vaan ohuempi on aina vaan parempi ni mikäs siinä. Hieman offtopikkia, mutta oman ergonomiatoplistan kärjessä on edelleen Lumia 710. Vaatimaton luuri, mutta persule kun istu hyvin kouraan !

 2. Mites näissä Androideissa nyt menee toi suomenkielentuki? Eli valikot jne… onko suomeksi? Mitä toi emotion ui nyt sitten meinaa, disabloiko se jotenkin suomenkielentuen tuosta koska eikös blankkoandroidissa ole suomi kuitenkin?

  1. Kyllä suomenkieli Androideista löytyy, eikä Emotion UI kaiken järjen mukaan suomenkieltä ”disabloi”. Mistä näin päättelit?

 3. Hyvä Huawei, hyvä Helsinki, hyvä Suomi!
  UI on magee.

 4. On kyllä ihan mitään sanomattoman näkönen vehje. Ei paljon muotoilupointseja heru ainakaan tältä suunnalta.

  1. Makuasioitahan nämä on, mutta ainakin omasta mielestäni tämän hetken parhaan näkönen luuri HTC Onen ohella. Vähän pienehkö näyttö omaan makuun, muuten voisi mennä jopa ostoslistalle.

 5. Financial Times: Huawei harkitsee Nokian ostoa.
  Noihin luureihin vain Nokia logo päälle ja menestys on taattu 😉

  1. Käy, jo pelkästään senkin takia että Nokialta tulisi sitten muutakin ulos kuin pelkkää WP:tä. Lisäksi NSN:n saaminen sopisi myös Huaweille. Jopa kiinalainen isäntä olisi parempi kuin Ballis.

 6. Eipä ole maailman ohuin ei pärjää UMeox X5:lle 5,6 millimetriä paksu.

 7. huawei ascend p6 on hinta-/laatusuhteeltaan loistava luuri.

  mitat, paino ja muotoilu ovat kohdallaan. saunalahti myy luuria n. 350 euron hintaan, ei paha!

  ps. toivottavasti huawei ostaa nokian ennenkuin se menee konkkaan!!!

  t. osakkeenomistaja

  1. Huaweilla vissiin on olemassa myös jotain WP-puhelimia. Näiden firmojen yhteenliittymä olisi kyllä kova. Nokialta Windows Phone puhelimet ja Huaweilta Androidin. Kilpailijat tirauttaisivat itkut heti alkuunsa.
   Huaweilla muuten on myös erinomaiseksi arvioitu Ascend Y300 malli 150e hintaluokassa, joten alkaisi olla tuoteportfoliot kunnossa.

 8. No ei Huawei mitään Nokiaa osta. Pikku tekijä Nokian rinnalla ja aika harvassa ovat ne firmat jotka Nokian voisivat ostaa. On Nokia kuitenkin sen verran suuri ja kallis. Microsoft olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta ei siitä mitään tullut.

Kommentointi on suljettu!