Suosittu CPU-Z saapui Androidille – kertoo yksityiskohtaisia tietoja laitteistosta

CPU-Z for Android

Tietokoneharrastajille tuttu CPUID:n kehittämä CPU-Z-sovellus on nyt saatavilla Android-laitteille. Sovellus on ollut jo vuosia ylikellottajien ja virittelijöiden suosiossa tietokonepuolella, sillä se jäsentää selkeästi ja yksityiskohtaisesti tietoja laitteistosta sekä sen tilasta. Nyt pitkälti samoja tietoja pääsee tarkastelemaan myös omasta mobiililaitteestaan.

CPU-Z osaa kertoa Android-laitteesta muun muassa piirisarjan merkin ja mallin, ytimien kellotaajuudet, prosessorin rasituksen, aktiivisen ja vapaan RAM-muistin määrän sekä yksityiskohtaisia tietoja eri sensoreista. Lisäksi sen avulla voi selvittää tietoja akusta, kuten sen kunnon ja lämpötilan.

Sovellus toimii Android 3.0 -versiosta eteenpäin. Se on vielä testivaiheessa, joten virheet ovat mahdollisia.

Lataa CPU-Z ilmaiseksi Android-laitteeseesi suoraan Google Play -kaupasta.