Kyllä, Nokia EOS:ssa on 41 megapikselin kamera

Nokia

Nokia EOS -koodinimellä tunnetun kamerapuhelimen megapikselimäärä on vihdoin saanut vahvistuksen. Hienoisena kysymysmerkkinä pysynyt asia on nyt käytännössä vahvistettu Nokian puolelta. Yhtiön julkaisema kuva, joka nähdään yllä, kertoo kaiken oleellisen tulevan kamerapuhelimen tekniikasta. Enää mietityttää ainoastaan optinen kuvanvakain. Onko Nokia saanut yhdistettyä sen 41 megapikselin kennoon? Se selviää viimeistään 11. heinäkuuta.

Suomalaisvalmistajan järjestämää tilaisuutta New Yorkissa on mahdollista seurata verkossa. Lähetykseen ilmestyy linkki aikanaan Nokia Conversations -blogiin.

Lähde: Nokia Conversations

25 kommenttia

 1. Hienoa että tuli ”kokonaisena” toi kamera. Saa nähä miten ottaa tuulta allensa…

 2. Tämähän esiteltiin jo puolitoista vuotta sitten?! Vanhan lämmityksen makua siis.

  Ei vaineskaan, hieno kamera! Hyvä Nokia. Nokian HW osaaminen on huippua.
  (Harmi vaan että Microsoftin mobiiliosaamisesta ei voi sanoa samaa.)

 3. Todella hieno juttu! 🙂

  Nyt tuli viimestään varmistus sille, että tämä luuri menee aikanaan ostoon. Optinen kuvanvakain olisi mukava lisä, mutta eiköhä ilman sitäkin pärjäisi.

  Tulossa on markkinoiden ylivoimaisesti paras puhelin!!! 🙂

  1. Megapikselimäärä julkistettu… joten automaattisesti tiedät että siitä tulee paras puhelin? Miten kameramoduulin megapikselimäärä mitenkään vaikuttaa puhelimen laatuun?

   1. Eihän ”Eemeli” sanonukaan että kameramoduulin pikselimäärä vaikuttaisi puhelimen laatuun, mutta eikö ole aika selvää että tässä on markkinoiden ykköspuhelin.
    Huippukamera, joka on saatu hyvällä toteutuksella fiksun näköisesti puhelimeen vain vahvistaa käsitystä parhaasta puhelimesta. Kilpailijoilla ei ole tarjota mitään vastaavaa. Kyllä tuleva EOS tulee olemaan julkaistaessaan ehdottomasti puhelinmaailman kärkilaite!
    Enkä halua nostaa esiin sitä että WP tekisi siitä välttämättä parhaan. Käyttöjärjestelmä-kysymykset ovat mielipideasioita, mutta omasta mielestäni Nokia ja WP tekevät laitteesta hyvän ja tähän kun lisää tuon tason kameran, ei parempaa vaihtoehtoa ole.

    1. ”…mutta eikö ole aika selvää että tässä on markkinoiden ykköspuhelin.”

     Ei. Niiden tietojen perusteella mitä luurista tiedetään, ei todellakaan ole selvää.
     Fanipojille ehkä, ei muille.

    2. Nite samaa mieltä. Fanipojat saavat vain toivoa. Se riippuu niin paljon brändistä ja käyttöliittymästä. Jos uusi iPhone olisi tällainen, se myisi, mutta ei Nokia. Karusti sanottuna Nokia on out, Samsung ja Apple on in.

    3. On se kumma kun ”Niten” mielestä kenelläkään ei saa olla omia mielipiteitä. Kuten olen sanonut en todellakaan fanita Nokiaa, WP:tä tai Microsoftia. Minulle on ihan sama minkä merkkinen laite on tai minkä niminen käyttis siinä on kunhan se itseäni mielyttää. Eikös se ole se tärkein asia? Jos sinä pidät Android luureista, niin se on ihan ok minulle. Miksi joka kommenttiin täytyy tulla sössöttämään jostain ”fanituksesta” ja kertomaan että vain ”fanit” voivat pitää Nokian laitteista.

     EOS:stä tiedetään melko vähän, mutta odotukset ovat korkealla. Vaikka tietoja on vasta vähän julki, voidaan sanoa että huippulaite tuo tulee olemaan. Mikään ei viittaa siihen että laite tulisi olemaan jotakin Nokian tai minkään muunkaan valmistajan aikaisempaa lippulaivaa huonompi millään tasolla. Jo se kertoo minkä tason laite tämä tulee olemaan.
     Ja ihan turha ”Android-Niten” tulla taas jankuttamaan vastaan. Tämä on MINUN mielipiteeni ja sinun täytyy se hyväksyä ja pystyä elämään sen kanssa.
     Sinun mielipiteesi voi olla erilainen, mutta sinun täytyy hyväksyä että myös muita mielipiteitä on.

    4. Itse olen Lassin kanssa aivan samaa mieltä. Noinhan se menee. 🙂

    5. Mitä todellista veetä, ”Lassi”?? Sekoitatko minut nyt johonkin muuhun, vai menenkö vain halpaan trolliin? Veikkaan sekoittamista.

     ”On se kumma kun ”Niten” mielestä kenelläkään ei saa olla omia mielipiteitä.”

     Häh. NIMENOMAAN kaikilla on mielipiteensä, lähes kaikki mitä puhelimiin liittyy, on kiinni mielipiteistä, sitähän minä tässä kokoajan yritän sanoa. Jos luet hiukankaan enemmän minun juttujani täältä, huomaat että omistan sekä Android-laitteita, iPhonen JA (yllätys yllätys) Nokian WP-puhelimen. Nimenomaan sen takia, että koska niin suuri osa on mielipideasioita ja minun mielestäni EI voi esittää vakuuttavaa mielipidettä tuotteesta jota ei ole oikeasti käyttänyt. En voisi arvostella WP:tä jokapäiväisenä käyttöjärjestelmänä millään järkevällä perusteella, jos en omistaisi itse ko. järjestelmään perustuvaa laitetta.

     ” Jos sinä pidät Android luureista, niin se on ihan ok minulle. Miksi joka kommenttiin täytyy tulla sössöttämään jostain ”fanituksesta” ja kertomaan että vain ”fanit” voivat pitää Nokian laitteista.”

     Tästä veikkaukseni sekoittamiseen. En tietoisesti ole juurikaan käyttänyt ”fanipoika” tms. termiä tällä, enkä muullakaan sivustolla paitsi äärimmäisissä tapauksissa. Seison tosin sanojeni takana, mutta ”Nokian” voi tuossa korvata millä tahansa firmalla. ”vain ”fanit” voivat pitää ____ laitteista.” – mutta lisäisin tähän vitaalin tiedon – ennekuin laitteesta tiedetään tarpeeksi. Kuka tahansa joka julistaa laitteen X olevan ylintä ja parasta kaikesta, ennekuin koko laitetta on edes julkistettu on oikeutettu leimaan fanipoika. Millä muulla, kuin ”merkkilojaalisuudella” tai ”fanittamisella” muuten voisi selittää sen, että ylistetään asiaa jota ei oikeasti ole vielä olemassa.

     En sano, ettenkö pitäsi Androidista. Voit lukea sen täältä useaan otteeseen, olen varmasti pariinkin kertaan kirjoittanut vertailuni omasta näkökulmastani. Android on paras minulle, tällä hetkellä. Suurimmaksi osaksi johtuen siitä, että siitä saan ”oman näköiseni”, mikä ei muilla järjestelmillä onnistu (iPhonella vähiten). Olen esimerkiksi 100% varmasti kehunut WP:n sulavuutta Lumian hankkimisesta lähtien (sitä ennen en tiennyt). Ja se pitää vieläkin paikkansa. WP on ehdottomasti sulavin ja ”nopein” (siis ei lagi ja tahmaa) järjestelmä, vaikka rauta ei ehdotonta huippua olisikaan, edes iPhone ei kykene tähän. Minä en vain pidä siitä miltä WP näyttää, miten se toimii ja mitä sille on saatavissa. Kaikille tämä ei ole mikään ongelma, ehkä jopa päinvastoin.

     ”Ja ihan turha ”Android-Niten” tulla taas jankuttamaan vastaan. Tämä on MINUN mielipiteeni ja sinun täytyy se hyväksyä ja pystyä elämään sen kanssa.
     Sinun mielipiteesi voi olla erilainen, mutta sinun täytyy hyväksyä että myös muita mielipiteitä on.”

     Android -Niten, joka ei erityisemmin pidä (enää) Samsungista, ja jonka mielestä yksi parhaista tableteista tällä hetkellä on iPad? Niimpä 🙂 Annan anteeksi jos ihan oikeasti sotkin minut johonkin muuhun, tällä sivustolla kommenttien seuraaminen ei ole ihan niin selkeää kuin tahtoisin. Voi kun tämä oliskin forumi, niin voisin linkata tähän muutamia juttujani, josta omasta mielestäni ainakin saa selville, että puhun aina omasta mielipiteestäni, enkä KOSKAAN kyseenalaista sitä, että mielipiteitä ei saisi olla.

     Itse asiassa, jos jonkin firman ”fanittamisesta” minua voisi sakottaa, se olisi Apple, muutama vuosi sitten. Olin (tai olisinkin vieläkin, jos rahaa olisi) innokas Mac-koneiden käyttäjä ja olen vieläkin sitä mieltä, että jos jotain oikeasti pitää saada aikaiseksi, niin Mac se on oltava. Apple vain yrityksenä on vajonnut tuosta ajasta niiiiiiin alas, että enää ei kohta kehtaa edes pitävänsä heidän tuotteistaan. Google kyllä kilahti Jobsin päähän niin lujaa, ettei siitä sen jälkeen enää mitään tullut.

     [”Eemeli” tosin ei erikseen sanonut, että se on vain oma mielipitede ja oletin (Ehkä väärin, anteeksi) että kuten niin moni tällä sivustolla, julisti sitä Yhtenä ja Ainoana Totuutena(tm), eikä ”vain” omana mielipiteenä (joka itseasiassa on paljon parempi kuin tuo toinen vaihtoehto). ]

    6. Siis oma mielipide todellakin kyseessä. Ja tuo tulee olemaan markkinoiden paras puhelin minulle (jos huhut pitävät paikkansa). 🙂
     Kaikille tuo luuri ei varmasti sovellu

     Anteeksi sekaannuksesta. 🙂

 4. Joo, varmasti hyvä kamera muttei se tee puhelimesta parasta….

  1. Paras puhelin on vähän mahdoton konsepti. Kaikilla on omat mieltymyksensä.

 5. Tämähän on erimielenkiintoista. Mitenkähän ovat saaneet kierrettyä ms rajoitukset tekniikan osalta? Toivottavasti siitä ei seuraa muita ongelmia esim päivitysten suhteen. No aika näyttää..

  Hyvältä vaikuttaa, mutta historian tuntien skeptikko asuu päässä. Toivottavasti eivät pilaa tätä millään älyttömyyksillä, kuten on ollut tapana.

 6. Ei nyt suoranaisesti liity tuohon uutiseen, mutta huolestuttavaa tämä on. Eihän tämä nyt liity siihen läheisempään yhteistyöhön minkä hedelmiä saamme kohta maistella.. vai miten noksu sen ilmaisi..

  m.europe.wsj.com/articles/a/SB10001424127887323393804578555783340654630?mg=reno64-wsj

 7. Joo kyllä 925 tai eos menee ostoon, kunhan jompikumpi tulisi Kauppoihin….Odottavan aika on pitkä.

  1. Ite vielä odottelen tuota eos:ssää, mutta olen tässä siirtymässä takaisin 808:siin lumia 920:sestä. Näin pidän huolen ettei jenkit ja britit pääse vakoilemaan puhelimeni käyttöä, samalla olen siirtynyt suomalaiseen sähköpostiin. Olen alkanut karttamaan applea, ms ja google kuin ruttoa, samoin kaikkea muuta jenkkeihin ja britteihin liittyvää. Lumia 920 olen ollut todella tyytyväinen, mutta noiden vakoiluhommeleiden takia on ollut pakko siirtyä takaisin symbianiin ja peruspuhelimiin. Netin käytönkin olen vähentänyt minimiin, niin tietokoneella kuin puhelimellakin, sekä poistanut tilini pilvipalveluista. Samalla olen myös luopunut k ja s kauppojen etukorteista.

   1. Mulla on pari rullaa joutsenmerkillä merkattua alumiinifoliota, voin myydä sen halvalla ni voit taitella siitä hatun.

    1. En tarvitse, kiitos vaan. Ei vaan kiinnosta luovuttaa jenkeille henkilökohtaisia tietoja kuten kuvia, videoita,pdf ja word tiedostoja. Niitähän ei saa luurista ulos noin vaan, mutta jenkkien tiedustelupalveluhan pääsee käsiksi jokaiseen wp, ios ja androidpuhelimeen ja niiden tileihin, sekä pilvipalveluihin. Jos puhelin pöllitään, niin saan nuo tiedot poistettua heti, mutta kaikki tiedot kuten office, pdf, puhelinluettelo, valokuvat, sovellukset jne jää pilveen. Ja pilveen voi hakkeroitua ja näin ollen tiedostot voi kopioida sieltä. Tästä en pidä, joten hankkiudun moisesta tietoturvaongelmasta eroon.

    2. Musta kuule jopi tuntuu, että USA ei ole pätkääkään kiinnostunut siitä mitä teet. 🙂

     Ellei puhelimellasi ole sitten huomattavan paljon rikollista sisältöä yms.

 8. Kellään mitään hajua millon tän sais ostettua Suomessa (tai ylipäätään missään)? Lomamatkalle lähtö heinäkuun lopulla ja sitä ennen pakko joku uus puhelin ostaa, että saa kunnon kuvia. Nykyisellä ei onnistu ja erillistä kameraa en ikinä jaksa raahata.

  1. Eiköhän tuo tule myyntiin joskus elo-syyskuussa, kait. Jos haluat ostaa hyvän kameran omaavan luurin ennen tota, niin osta 808 tai lumia 920. Kumpiakin saa nyt suhteellisen halvalla uutena ja käytettynä todella halvalla.

Kommentointi on suljettu!