Samsung Galaxy NX: järjestelmäkamera Androidilla ja LTE:llä

Samsung Galaxy NX

Elokuussa markkinoille saapuu mielenkiintoinen kamera, jossa on Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmä, vaihdettavat objektiivit sekä WiFi- että LTE-yhteydet. Kyseessä on Samsung Galaxy NX ja sen suositushinta 18-55mm objektiivin kanssa on 1600 euroa.

Uutuuskamera on tehty liikkuvaan elämäntyyliin. Verkkoyhteyksien ansiosta käyttäjä voi julkaista kuvansa välittömästi esimerkiksi blogissaan tai sosiaalisissa palveluissa. Enää kuvien julkaisua ei tarvitse odottaa kotiin asti. Lisäksi Android-alustan laaja sovellusvalikoima mahdollistaa edistykselliset kuvankäsittelyominaisuudet suoraan laitteesta käsin.

Galaxy NX:n kamera rakentuu 20,3 megapikselin APS-C CMOS-kennosta. Siinä on nopea ja kehittynyt hybridi-automaattitarkennusjärjestelmä (vaihetarkennus + kontrasti). ISO-taso liikkuu välillä 100-25600 ja nopein mahdollinen valotusaika kameralla on 1/6000 sekuntia. Laitteella on mahdollista kuvat RAW-kuvia ja full hd -videokuvaa 25fps:n nopeudella.

Kameran sisällä hyrrää 1,6 gigahertsin neliydinsuoritin. RAM-käyttömuistia on kaksi gigatavua ja microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa 16 gigatavua. Lisäksi teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat Bluetooth 4.0, GPS ja GLONASS.

Näyttö Galaxy NX:ssä on kooltaan 4,8 tuumaa. Se on tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä.

Kooltaan uutuus on 136,5 x 101,2 x 25,7 (37,65) millimetriä ja se painaa 4360 milliampeeritunnin akun kanssa 495 grammaa.

Samsung Galaxy NX

33 kommenttia

 1. Voi elämä mikä turhuus.
  Yli tonni ylihinta.

  1. Minäkin mietin sitä, kuinka laadukas tuo on. Mutta en ajattele mitenkään negatiivisesti. Jos tuo on laadukas paketti, on 1600 euroa normaali hinta. Mutta jos taas ei, on siinä ylihintaa. Tulevaisuus näyttäköön 🙂

   1. Kyllä tästä varmasti tulee vielä vähän karsittu kuluttaja mallikin. Esim sähköinen etsin saisi olla lisävaruste.

   2. Mihin vertaat? 1600€ on minusta kyllä aika kohtuuttoman paljon, ellei kyseessä ole TODELLA kova laatu. Kuitenkin ”oikean” DSLR kameran, paremman linssin JA tabletin saa halvemmalla.

    JOS laatu on kohdallaan, niin sitten en valita hinnasta. Vähän vaan arveluttaa kun on NOIN paljon ja pelkällä kittilinssillä, mikä sekään ei ole kuin ”tavallinen” 18-55.

    1. Tarkoitinkin, että jos laatu on hyvä. En lähde vielä miettimään laatua, koska testeissähän se selviää 😀

    2. Tuolla hinnalla laatu kyllä saa olla jo uskomattoman hyvää.. Kameroiden hinnat ovat näköjään tulleet hieman alaspäin siitä mitä viimeksi olen katsonut.

     Oletetaan että tuo Android + kamera yhdistelmä kiinnostaa ominaisuuksien, ei sen takia, että ne olisi yhdessä laitteessa. Eli pienehkö tabletti + kamera + Eye-Fi kortti ajaisi käytännössä saman asian. Galaxy Tab 2 7.0 maksaa dna:lla 199€, Eye-Fi kortin saa 50-100€. Eli ”kamera-osuudelle jää” 1300-1350€. Tuo on nykyhinnoilla jo aivan älyttömästi. Tässä muutamia esimerkkejä mitä tuolla saisi:

     1299€ – Nikon D7100 + 18-105/3,5-5,6 VR
     1190€ – Nikon D7000 + 18-105 VR
     1009€ – Canon EOS 700D + EF-S 18–135mm f/3,5–5,6 IS STM
     949€ – Pentax K-30 18-135 WR
     1249€ – Pentax K-5 II 18-55mm WR + 50-200mm WR Kit
     1021€ – Panasonic Lumix DMC-G5 + 14-42/3,5-5,6 OIS + 45-150/4,0-5,6 OIS
     999€ – Olympus OM-D E-M5 Musta 12-50mm Kit
     1199€ – Samsung NX20 WiFi Kit (18-200mm OIS)

     Siinä on meinaan kilpailtavaa hiukan. Joten tän selailun jälkeen nyt epäilyttää, että tuosta olisi 1600€ kilpailijaksi millään ilveellä. Ei 20MPix APS-C sensorista ikinä saa niin paljon irti, että tuolla olisi mitään sanottavaa tuolla kittilinssillä joillekkin noista vaihtoehdoista (K-5 II + 50-200mm WR? 700D + 18-135mm IS STM?)

     Jos tuon hinta putoaa (roimasti), niin uskoisin että kiinnostusta löytyisi enemmänkin, nyt vaikuttaa lähinnä liian kovaksi hinnoitellulta niche-tuotteelta. (en taas osaa suomea tänään, sori.) Jos kittilinssinä taas olisi tuo 18-200mm, oltaisiin edes askeleen lähempänä (isonkin, ehkä) vertailua.

     Nyt… en tiedä.

 2. Tämäkin sopisi aprillipilaksi. Sen verran hölmö laite.

  1. Niin mutta jos kameran kyljessä lukisikin samsungin tilaan Nokia, taitaisi vähän kommentin tunnelma muuttua.

  2. No, ei sen huonompi pila kuin erään valmistajan koko tuoteperhe :):)

 3. Ei mikään turhuus. Nythän ei ole kyse puhelimesta vaan järkkäristä. Sitä en tiedä onko hyvä järkkäri, mutta sen näyttää testit. Tekniset tiedot ainaskin näyttää hyvältä.

  Ajatuksena hyvä, että jonkinlaista kuvankäsittelyä voi tehdä kamerassa ja otoksia voi jakaa sekä tärkeämpänä, lähettää varmuuskopiot vaikka dropboxiin automaattisesti.

  Yli hinnan määrä riippuu laitteesta, ei tuo ole edes paha hinta jos on laadukas objektiivi ja runko. Tosin yleensä laadukkaat rungot myydään ilman objektiivia, joten kuulostaa enemmän kuluttajalaitteelta ja silloin on vähintään 500 liikaa hintalapussa.

  1. Uskallan väittää, että tuo kittiobjektiivi ei pääse laadussa niin liki, että hinta olisi edes etäisesti sopiva verrattuna saman hintaluokan kameroihin. Rungon on oltava TODELLA laadukas, että tuosta on kilpailijaksi esim. Pentaxin K-5 II:lle tai Nikonin D7100:lle..

 4. Ihan kiinnostavia nämä Android-kamerat. Jos en keväällä olisi uutta kameraa hankkinut, voisin jotain tällaista harkita. Tällä on tosin omalle budjetille liikaa hintaa…

  Omasta mielestä Android istuu näihin kameroihin aika luontevasti. On paljon joustavampi ja monipuolisempi kuin valmistajien omat järjestelmät. Jollekin vakavalle kuvabloggaajalle varmasti aika unelma: voi suorittaa pienet viilailut helposti kamerassa ja jakaa kuvat suoraan paikan päältä blogiin. Ja helpottaan tuo WiFi jo pelkästään kotona, kun on kuvat heti koneella ilman johtojen kanssa sähläämistä. Kyllä näissä on varmsti tulevaisuus ainakin kuluttajapuolella…

  1. Nimenomaan! Käyttis näissä nykyjärkkäreissä kuitenkin on, joten sama vaikka on sitten sellainen johon saa softat ja jonka käyttö on tuttua. Lisäksi, edelleen jos kunnolla aikoo kuvata tarvitaan kunnon järkkäriä. Älypuhelimet ei riitä. Henkilökohtaisesti olen Canon miehiä järkkäripuolella (objektiiveja pino) ja toivoisinkin Canonilta Android-runkoa.

  2. Nyt on kyllä pakko sanoa, että on pitkästä aikaa laite, josta ei oikein ole mielipidettä.. tai oikeastaan on kaksi vastakkaista. Tuon omasta mielestäni yhtäaikaa sekä yllättävän hyvä idea mutta myöskin kohtalaisen hölmö yhdistelmä.

   Pokkarin ollessa kyseessä sen yhdistäminen puhelimeen – oli laitteen käyttis mikä tahansa – on vain looginen jatko (S4 Zoom, ”EOS”, etc.) ja mielestäni erittäin hyvä idea.

   Järkkäri taas… En tiedä. Toisaalta olen sellainen teknonörtti, että kaikkien näiden ominaisuuksien kasaaminen yhteen laitteeseen kuulostaa lähinnä märältä unelta, toisaalta taas.. suurin osa omasta järkkäri-tavarastani on manuaali-aikaista Pentax lasia ja manuaalisia salamoita.. En ihan oikeasti tiedä.

   Sen tiedän, että tälle saralle lähdettäessä ei paljon Android-ominaisuudet paina, ellei kamerapuolelta OIKEASTI löydy laatua. Se on ihan turha tulla naputtamaan mistään 3G yhteyksistä tai App Storeista jos suljinviive on luokkaa 1s tai linssit sitä luokkaa että purppuraa on joka reunassa. Tai että ISO 3200 on jo niin suttuista ettei sitä voi käyttää. En sano, että tässä olisi niin, mutta jos on, niin siihen jäi se.

   Varsinkin tuolla hinnalla (hui saatana, kenen idea tuokin oli) tarvii varustautua jo todella kovaan kilpailuun. Pelkällä kittilinssillä yli puoltoista tonnia? 900€ saa jo Suomesta Pentax K-30 rungon JA 18-135mm *WR* kitin. Eye-Fi kortit ovat jo niin halpoja, että tuosta puolestatoista tonnista riittää jo varat sellaiseen JA johonkin tablettiin. Sillä yhdistelmällä hoituu jo kaikki mitä tuolla laitteella PLUS tabletissa on jo niin iso näyttö, että sitä voi jo johonkin käyttääkkin.

   JOS tuon laatu todella riittää taistelemaan tuon hintaluokan kameroiden kanssa ja JOS tuo kamerasofta tuossa sallii tarpeeksi kuvaajan omaa säätöä / asetusten tallentamista… laite voi olla ihan hyväkin valinta. Kuitenkin järkkäreiden kanssa ei ole mitään järkeä lähteä siihen pokkari+puhelin yhdistelmän kanssa käytettävään ”vain yksi laite – helpompi kuljettaa” argumenttiin, koska.. niin, kuka oikeasti kuljettaa VAIN järjestelmäkameraa mukanaan ilman laukkua? Siis ilman lisälinssejä, salamaa, lisäakkuja.. etc. Omaan (pikku)kameralaukkuuni mahtuu vaivatta omaan ohkaiseen taskuunsa myös iPadini joten se argumentti meni siinä 🙂

   Mielenkiintoista seurata, mitä tästä tulee.

 5. Hihi. Voiko tällä soittaa tahi lähettää txt?

 6. Unelma vehje, ainoo vaan että meikän harrastuksiin liian kallis.
  Jospa joku vaihtais Sonyn NEXin tohon päikseen 😉

 7. Hyvät kamerat pitää näköjään aina pilata androidilla. Esimerkkinä galaxy camera.

  1. Hyvä kuitenkin ettei sentään ole varustettuna Windows Phonella.
   Hahaaa, vVoin jo kuvitella kuinka on ottamassa vuoden valokuvaa kriittisellä hetkellä, niin ruudulle pomppaa ”Oletko varma, että haluat nyt ottaa valokuvan?” 🙂

   1. ”Oletko varma, että haluat nyt ottaa valokuvan?”
    Mistä sä ton vetäsit?

 8. Ei tuo ole kamera vaan pelilaite jossa on Point&Pray kamera.

  Canon IXUSkin omaa enemmän kontrolleja kuin tuo.
  Akunkestokin lienee tarpeettoman huono kun resursseja tuhlataan kokonaisen käyttöjärjestelmän pyörittämiseen.

 9. Melko erikoinen veto Samsungilta. Todella hyviä järjestelmäkameroita saa oikeasti paljon edullisemminkin, enkä usko että tämä mikään ns. huipputason järjestelmäkamera on tai ainakaan lippulaiva-tason järkkäri. Uskallan väittää 1600 eurolla saa varmasti paremman KAMERAN kuin tämä Samsungin laite on.
  Kohderyhmä on mielestäni melko epäselvä. Kuka tällaisen oikeasti hankkii?
  Ns. harrastekuvaajalle tämä on melko kallis laite, ja tuskin verkkoyhteydet tekevät tästä niin huokuttelevaa että ihan kuka tahansa tätä laitetta pystyy hommaamaan.
  Toisaalta ammattikuvaajalle, joka arvostaa hyvää kameraa tämän laitteen kameran taso tuskin on tarpeeksi hyvä. Ei tämä mikään huippujärkkäri ole, ainakaan noiden specsien mukaan. Verkkoyhteydetkin ovat ns. ammattikuvaajille täysin turhat.
  600 euroa pois hinnasta niin voisi pärjätä kilpailussa ja olla oikeasti varteenotettava vaihtoehto.

  1. Niimpä. Lueppa tuosta ylempää, pohdiskelin samoja juttuja ja huomasin mitä kaikkea samalla rahalla saisi. verkkoyhteydet ovat kyllä ihan varteenotettava ominaisuus, mutta tosiaan Eye-Fi kortin saa 16Gb kokoisena satasella, 7″ tabletin kahdella, joten ei siitä kovasti kannata maksaa, että ne samassa laitteessa on. Nyt ei kuitenkaan puhuta taskuunmenevästä laitteesta, jolloin koko olisi valttia. Kuitenkin jos ”oikeasti” kuvailee ”oikealla” kameralla, niin hyvin luultavasti sille on myös laukku. Ja uskallan väittää, että 7″ tabletti mahtuu lähes mihin tahansa kameralaukkuun.

   Arveltaviin/veikattaviin spekseihin/laatuun verrattuna tämä kyllä vaikuttaa aivan liian kalliilta.

   En kyllä sanoisi, että verkkoyhteydet ovat ammattikuvaajille turhia (ehkä ”ns. ammattikuvaajille”), jos oikeasti teet sitä työksesi, se että kamera automaattisesti lähettää kuvan suoraan lapparillesi on oikeasti ihan hyvä ominaisuus, sinne ne kuitenkin ensin siirretään, ennekuin niitä eteenpäin pistetään. En ole vielä törmännyt ammattikuvaajaan joka lähettäisi täysin käsittelemättömiä kuvia eteenpäin.

   Ymmärrän alkuperäisen Galaxy Cameran kohdeyleisön paljon paremmin kuin tämän, siinä ne ”suoraan-webbiin” ominaisuudet ovat jopa suotavia ja muutenkin laite kuulostaa järkevämmältä.

 10. En ostaisi moista turhaketta sillä samsung ei osaa tehdä kunnon kameroita, kokemusta on ja noi sampan romut häviää 6-0 canonin järkkäreille ja pokkareille. Siksi toisekseen android on täysin turha kamerassa. Mitä niillä sovelluksilla kamerassa tekee?Ne vaan sekoittaa kameran käytön, eikä kuvaaminen ole enään nautittavaa ja helppoa.

  1. Itellä ei oo Sampan kameroista kokemusta kuin yhestä pokkarista ja on vaan positiivista, mutta tämähän ei tosin kerro lähes mitään Sampan järkkäreistä. Canonin kamat on kyllä olleet ihan hyviä päältä ja sisältä, vähän ehkä tämä halvempi reuna on huonontunut laitteiden yleistyttyä.

   ”Android” on kamerassa yhtä turha kuin mikä tahansa käyttöjärjestelmä, mikäli sen tekee huonosti. ”Pelkkä” iOS tai WP olisivat yhtä turhat ilman mitään muutosta. Jos kameran päälle pistäminen johtaa käyttöjärjestelmän menemisen ”normaaliin” aloitusruutuun/lukitusruutuun (tai ohjelmavalikkoon, kuten kuvassa) niin siinä on isohko suunnitteluvirhe. Jos taas laite menee päälle suoraan kameraohjelmaan, niin asia on eri ja mikä käyttis takana onkaan menettää hieman merkitystään ja isommaksi osaksi nousee se tärkeämpi asia – kuinka hyvä se kamerasovellus oikeasti onkaan.

   Näinhän se ihan aikuisten oikeasti kaikissa ”oikeissakin kameroissa”, niissä ei vaan siihen ”normaaliin” käyttöjärjestelmään pääse käsiksi. (Canonin vanhemmat camerat pyörivät VxWorks-käyttiksellä ja nykyisellään taitavat kaikki pyörittää DryOS:ää?)

   ”oikeissa kameroissa” vaan on enemmän niitä ”manuaalisia” kontrollinappuloita/rullia, joten ohjelmakin ”saa” olla hankalampi, Galaxy NX:ssä se kamerasofta joutuu erityisen tarkastelun alle, koska manuaalisia kontrolleja ei juuri ole, kaiken pitää löytyä (helposti) kosketusruudulta. Tämä jää nähtäväksi.

 11. Tietääkö kukaan toimiiko näissä Samsungin Galaxy kameroissa esim.pelit tai Skype yms?

  1. Miksi ei toimisi? Skype on nimenomaan ainakin mainittu tämän laitteen kohdalla useampaankin otteeseen. Android se on ja tukee Play Storeakin, joten periaatteessa pitäisi toimia kaikki mitä sieltä saa, eikä vaadi ”phone” ominaisuutta.

   1. No en tiedä. Tuntuu vain jotenkin kovin oudolta ajatukselta ainakin omasta mielestä, että kameralla soittaa kaverille tai pelailee Angry Birdsiä.

 12. Tuollaisessa Android-kamerassa on huimat mahdollisuudet jatkossa. Lehtitalot, mainostoimistot, kiinteistöfirmat jne. jne. voivat räätälöidä oman softansa siihen helposti. Napin painallus vaan ja otettu kuva on yrityksen IT-järjestelmässä käytössä. Vain mielikuvitus asettaa rajat käytölle.

 13. Kyllä on outoon laitteeseen laitettu android-käyttis, eikä tolla voi pahemmin tehdä mitään. Nykykameroiden normiominaisuudet (Wlan, facebookjako, jne.) kameratoimintojen lisäksi, mutta käyttis on mielestäni turha tällaisessa laitteessa.

 14. Kukaan miettinyt kuinka helkkarin työlästä, sekä aikaa ja akkua vievää on siirtää JÄRKKÄRILLÄ otettuja kuvia koneelle? on nimittäin kuvilla ja videoilla muutama megapixeli kokoa ja kun ottaa huomioon 3g:n lähetysnopeuden. Aikaa esimerkiksi 50 kuvan siirtämiseen menisi päivä? kaksi?

 15. NX300:sella kuvannut ja odotan todella tätä kameraa. Lähteekö 5D mk iii kokonaan. Nuo Turkin kuvat NX300 kameralla.

Kommentointi on suljettu!