Videolla: Nokia Lumia 925

Lumia 925

Nokian uusin ja hienoin Lumia-perheen jäsen, Lumia 925, saapui hiljattain myyntiin ensimmäisille markkinoille. Niinpä puhelin on päätynyt myös toimittajien ja bloggaajien testattavaksi. Esimerkiksi arvostettu The Verge pitää Nokian uutukaista markkinoiden parhaimpana Windows Phone 8 -puhelimena.

All About Windows Phone -sivuston Rafe Blandford on puolestaan kuvannut muutaman videon, joissa Lumia 925:n rakennetta ja ominaisuuksia käydään läpi. Alla paneudutaan pikaisesti myyntipakkauksen sisältöön, vertaillaan rakennetta Lumia 920:aan sekä tarkastellaan uutta Glance Screen -toimintoa käytännössä.

Lumia 925 saapuu aikanaan myös Suomeen, mutta tarkkaa ajankohtaa valmistaja ei ole ilmoittanut. Kyseessä on viilatumpi versio Lumia 920:sta, joka sai moitteita erityisesti raskaasta rakenteestaan. Uutuus onkin ainoastaan 8,5 millimetriä paksu ja painaa 139 grammaa. Siitä huolimatta mukaan on saatu tutut ominaisuudet: 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja 8,7 megapikselin PureView-kamera.

Lähde: All About Windows Phone

11 kommenttia

 1. Hyvältä vaikuttaa.
  Itse en pitänyt missään vaiheessa Lumia 920:aa paksuna, mutta noiden videoiden jälkeen se näyttää hiukan kun on verrattu Lumia 925:een.

 2. Todella hyvännäköinen laite!
  Jotenkin väkisin tulee semmoinen fiilis että mahtaakohan Lumia 925 jäädä hieman ”väliinputoaja” malliksi. Ehdottomasti houkutteleva laite, mutta kuinka moni lopulta päätyy odottamaan tulevaa EOS:ää? Itse ainakin odotan.
  Toki jos EOS:n kamera ei houkuta niin sitten tämä on huippuvaihtoehto. Ulkonäkökin tietysti parempi kuin EOS:ssä, ainakin minun mielestä.
  Specseiltään L925 ja EOS ovat varmasti lähellä toisiaan, mutta markkinoiden paras kamera tekee EOS:stä odottamisen arvoisen.

 3. Minusta 920 oli paksu, painava ja sen muotoilu jätti toivomisen varaa (en ymmärrä vieläkään niitä teräviä nurkkia…), mutta tämä; tämä näyttää itseasiassa ihan hyvältä. Jostain syystä nuo ohuet mustat raidat reunoissa, jotka erottavat metallinväriset osat toisistaan sopivat minun silmääni oikein hyvin. Tuskin se silti paremmin käteen istuu kuin Lumia 710 jonka muotoilusta pidän erityisen paljon. Mutta minun silmissäni tämä on Nokialle aika iso hyppäys tyylissä eteenpäin. Toivottavasti tuleva EOS on enemmän tämän, kuin 920:n oloinen.

 4. Itse odotan eos:ssää, mutta tuskin ostan sitä, varsinkaan, jos microsoft tai joku vastaava ostaa nokian. Itselläni on lumia 920 käytössä, mutta viimeisimpien vakoilulööppien ansiosta olen siirtymässä takaisin nokian 808:n käyttäjäksi, sillä se on turvallisempi kuin wp, ios tai android. Elikkä siis vastaiskuna usa:n vakoilulle pyrin siirtymään käyttöjärjestelmiin ja sähköposteihin, jotka eivät ole jenkkien omistuksessa, saatikka heidän vakoilunsa alaisena.

  1. Etköhän sä voi turvallisesti lähteä siitä että ”usa:n vakoilukoneisto” ei ole pätkääkään kiinnostunut siitä mitä sinä teet. Ei pätkääkään.

 5. jooo, lähes kelvollinen muotoilu mutta, mutta…

  edelleen nokian kapuloista heijastuu se, että ne ovat miesten muotoilemia, valitettavasti!

  ps. nokian muotoilu on vähän sellaista hakuammuntaa, roiskitaan jotain ulos ja toivotaan parasta. se jokin jää kuitenkin aina puuttumaan.

  ps. nokia voisi muotoilla yhden luurin, jonka suunnittelussa ei ole miehiä ollenkaan… siis ei yhtäkään äijää.

  t. osakkeenomistaja

  1. Noita naisten suunnittelemia nokian puhelimia on ollut ja paljon. Kannattaisi hieman tutustua nokian puhelimiin jotka ovat olleet suunnattu naisille, enkä nyt puhu lumioista tai n9:stä. Nekin kyllä ovat niin naisille kuin miehille suunnattu, sillä värinhän voi valita asiakas itse.

  2. Voi voi. Onneksi et käytä wp:a joten sulle kai ihan sama miten lumiat muotoillaan? Kyllähän noita sampan muovirimpuloita sais myös wp puolelta mutta jostain syystä ne myy aika vähän. Tehot on kuitenkin aika samat, joten onko se sitten toi sampan ylivertainen muotoilu, en tiedä.

 6. Hyvältä vaikuttaa. Koskahan on saatavana suomessa?

  1. Veikkaisin heinäkuun loppua-elokuuta. Itse kyllä hommaan tämän tahi EOS:in. Riippuu kumpi kiinnostaa ostohetkellä enemmän. Molemmissa kuitenkin loisto kamera.

Kommentointi on suljettu!