Ohut Windows 8 -tabletti: Samsung Ativ Tab 3

Ativ Tab 3

Uusien Android-tablettien rinnalle Samsung tuo kolmannen vuosineljänneksen aikana myyntiin Windows 8 -pohjaisen Ativ Tab 3 -taulutietokoneen. Se on valmistajan mukaan luokassaan maailman ohuin tabletti, sillä paksuutta Samsungin uutuudella on ainoastaan 8,2 millimetriä. Laitteen sanoma onkin hyvin selvä: täysivaltainen tietokone mahdollisimman kompaktissa paketissa.

Kokonaisen Windows 8 -käyttöjärjestelmän ansiosta Ativ Tab 3 ajaa tarvittaessa kaikkia Windows-sovelluksia tablet-optimoitujen nimikkeiden lisäksi. Pakettia pyörittävät Intel Atom Z2760 -suoritin ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. MicroSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa löytyy 64 gigatavua.

Muotoilullisesti Samsungin nykylinjaa kunnioittava Ativ Tab 3 painaa 550 grammaa. Sen kosketusnäyttö on kooltaan 10,1 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1366 x 768 pikseliä. Mukaan on integroitu S Pen -kynä, joka nopeuttaa piirtämistä ja muistiinpanojen laatimista. Akkukestoksi valmistaja lupaa yhdellä latauksella kiitettävät kymmenen tuntia.

Samsung Ativ Tab 3:n suositushinta on 700 euroa. Jos mukaan haluaa näppäimistön, kohoaa hinta 800 euroon.

10 kommenttia

 1. Itekkin pidän Surface Prosta enemmän. Tyylikkäämpi, laadukkaampi olemus ja MS:n oma tuote.

  1. Melkein tuplat paksumpi ja painavampi. Ja huimalla 4h akkukestolla. Ei kovin ihanteellinen soffatabletti. Hintaakin vain tonni. Tosin on siinä rauta eri tasolla.

 2. Nonni, nyt jos Samsung saisi noin tyylikkään muotoilun myös galaxy tabeihin niin.. Vola!

 3. Tämmöinen pitää kyllä hommata. Juuri tuo täysi winukka paineentunnistavalla kynällä on se mitä tarvitsenkin. Muistin määrä hieman epäilyttää työ käytössä, mutta eihän tämä ykköskoneeksi ole tulossakaan.

  1. Paineentunnistava kynä on kyllä kiva juttu tabletissa taiteilun kannalta, ei tarvi raahaata bamboota tms mukana.

 4. Tässä paino ja hinta on paremmassa janassa kun Surface Prossa.

 5. Valitettavasti Atom suoritin ei sovellu sitten yhtään mihinkään hyödylliseen työkäytössä, Eikä tuolla 2gb muistillakaan juhlita täysverisessä windowsissa. (hyvä että kyseinen kokoonpano jaksaa pyörittää internet exploreriakaan parilla-kolmella välilehdelle ja laskin taustalla auki 😀 )

  Kyllä fakta on se että kannattaa suosiolla katella sellasta versiota missä on i3 ja 4gb vähintään jos tuolla oikeasti jotaa hyödyllistä haluaa tehdä. (vaikka tulisi vaan kakkoskoneeksi hmnn.. saatikka kolmoskoneeksi)

  ps. pitää muistaa myös että täysi verinen windows vaatii myös ne täysiveriset tietoturvaohjelmat jotka haukkaa myös osan tehosta.

 6. Osaako joku sanoa, eroaako kauheasti Samsung Ativ Smart PC XE500T1C:istä?

Kommentointi on suljettu!