Samsung Ativ Q: Windows ja Android yhdistyvät tabletin ja läppärin hybridissä

Ativ Q

Korealainen elektroniikkajätti Samsung esitteli maailmalle viime viikolla hyvin mielenkiintoisen laitteen, jonka voisi kuvitella kiinnostavan useimpia niin kutsuttuja tehokäyttäjiä. Ativ Q -nimeä kantava kokonaisuus pyrkii yhdistelemään eri maailmojen parhaan puolet: se toimii tablettina sekä läppärinä ja tarjoaa mahdollisuuden ajaa Windows 8– ja Android-käyttöjärjestelmiä. Valmistaja kehuu sen yhdistävän neljä laitetta samaan pakettiin.

Samsung Ativ Q on täysiverinen tietokone. Sen kiinnostavin tekninen yksityiskohta on kosketusnäyttö. Miksi? Koska paneeli on kooltaan 13,3 tuumaa ja tarkkuudeltaan huikeat 3200 x 1800 pikseliä. Tämä tarkoittaa 275 pikseliä tuumaa kohden.

Näytön ohella huomiota herättää rakenne, joka mahdollistaa laitteen käyttämisen useilla eri tavoilla. Se toimii tablettina, läppärinä, näyttö näppäimistön päällä ”kelluen” ja pystyasennossa. Kooltaan Ativ Q on 327 x 217,8 x 13,9 millimetriä ja se painaa 1,29 kiloa.

Ativ Q

Ativ Q:n pääasiallisena käyttöjärjestelmänä toimii Windows 8. Käyttäjä voi kuitenkin vaihtaa sen ja Android 4.2.2 Jelly Bean -alustan välillä nopeasti ilman uudelleen käynnistystä. Lisäksi eri järjestelmät osaavat jakaa olennaiset tiedostot keskenään, joka helpottaa työskentelyä.

Hybridin sisältä löytyy Intelin Haswell-sarjan Core i5 -suoritin, Intel Graphics 4400 -grafiikkapiiri, neljä gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavun SSD-levy. Mukana ovat myös USB 3.0 -portti, microSD-paikka ja 720p-tason kamera.

Samsung Ativ Q nähdään markkinoilla heinä-syyskuussa. Sen verollinen suositushinta on 1700 euroa.

16 kommenttia

 1. Aika suolanen hinta ja HDMI-liitintä jäin kaipaamaan.

  1. No on. Samalla hinnalla kun saa jo macbook airin ja iPadin – ja ilman omppulogoa jää rahaa rutkasti ylikin.

 2. Se toinen julkaistu ativ on mielestäni vielä kiinnostavampi, koska on erittäin kompakti ja tarjoaa myös täyden winukan.

  1. Huono resoluutio ja Atom. No thanx. Ativ Q:ssa hyvä resoluutio (+rauta,ja huikee hinta, kuten Smart PC sarjassa) mutta missä ne Samsungin kohtuuhintaiset 10″ väh. Full HD vehkeet luuraa?

   1. Huono resoluutio kuulostaa lähinnä vitsiltä, kyse on 10″ vehkeestä.. Atomista en sano mitään ennen testejä.. Rautahan tuossa tabissa on kaikinpuolin kunnossa, kuten myös hinta (ilman näppistä 700 ja näppäimistön kanssa 800).

    Ja täysiverinen Windows 550g painavassa laitteessa on minusta aika huikea suoritus ja vielä paineen tunnistavalla kynällä.

    1. Atomit ei ole, eikä tule vastaamaan mitenkään esim noiden oikeiden Core i5 jne tehoja. Ja muistiakin huimat 2 gigaa, ei oikein meikää imartele kun käyttiksenä on oikea Win8.. Androidilla toi rauta vielä menisikin.

 3. Todella kiehtova laite, erityisenä plussana uskomaton näyttö, varmasti tuon kokoluokan paras 🙂 mutta tämä hinta sitten… On aika paha 😀

 4. Ihan kiinnostava laite. Henkikökohtaisesti omistan kuitenkin tabletin ja läppärin erillisinä laitteina. Käyttö eri laitteilla on kuitenkin niin erilaista. Tabletti lähinnä vapaa-ajalla ja läppäri työkäytössä.
  Hintakin on melko suolainen. Tonnilla saa helposti ok läppärin ja 700 eurolla hyvän tabletin.

 5. Eka Samsungi joka OIKEASTI teki vaikutuksen.
  Toi on hyvä kyl.
  Hinta vaan on tonnin liian kallis mulle. XD

Kommentointi on suljettu!