Lumia 1020 on Nokian tuleva 41 megapikselin kamerapuhelin?

Nokia Lumia 1020

Nokia hyppää nelinumeroisiin lukuihin Lumia-tuotemallistossaan? Näin väittää ainakin Twitter-persoona @evleaks, jonka mukaan Nokia EOS -työnimellä tähän asti tunnettu laite on lopulliselta mallinimeltään Lumia 1020. Lähde on tunnettu varsin luotettavana, joten vihjeessä voi olla perää. Joka tapauksessa Lumia 1020 kuulostaa hieman yllättävältä valinnalta, jos Nokia siihen lopulta päätyy.

Lumia 1020 on varustettu 41 megapikselin kameralla ja Xenon-salamalla. Puhelimessa on oletettavasti 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja 32 gigatavua tallennustilaa.

Laitteen lopullinen mallinimi ja tekniset yksityiskohdat selviävät 11. heinäkuuta, jolloin uutuus esitellään maailmalle New Yorkistä käsin.

Lähde: evleaks

25 kommenttia

 1. Kohta saadaan varmaan myös legendaariset 2110 ja 5110 takaisin Lumia lisänimellä 🙂

 2. Oikeasti kunpa ei mentäisi tuhatlukuihin. Näyttää todella hölmöltä. Ja kuulostaa. Olisipa mallinimi vaikka Lumia PureView tai Lumia 929, mutta ei 1020.

  1. Miettiköhän Nokia nimeämisen loppuun asti? Toisaalta jos vain se kaikkein high endein ilmaistaan tuhatluvuin, se jää massasta paremmin mieleen. Nimeämistä vaikeuttaa varmaan myös Microsoft, kun Nokia ei voi tarkasti tietää mihin alusta taipuu. Voi olla että 100-400 on vielä tämän takia käyttämättä.

   Joka tapauksessa odottelen innolla EOS luuria.

  2. Nokia 2110, 5110 ja 6110 olivat aikoinaan hittejä ja just noi numerosarjat autto erottamaan ne tusina luureista. Samoin 9110 ja 8110.

 3. Entäpä ashat 303, 501 yms, eiköhän kymmenyksillä merkityt ole lumioita noissa halvemmissa, 520, 620 yms, tosin onhan lumia 505 myös julkaistu, että tiädä sitten.

 4. Kun näin tän evleaksin twiitin itse kun selasin twitteriä, olin 99% varma että täällä on heti uutinen. Kyllä ylläpitäjän lempi puhelinvalmistajan huomaa :>> (odotellen Eemilin ja Oipen WP-fanipoika ragevastauksia)

  1. Taitaa olla Teemulla omenaa ja androidia käytössä, WP jutuilla saa enemmän lukijoita Suomessa 🙂

  2. Lue Vaan Samsung uutisia,niin helpottaa itkupotku.

 5. Mulla menee kohta hermot näihin ”lempi puhelinvalmistaja” juttuihin. Välillä lähinnä vain naurattavat nämä kommentit. Jotkut tietyt henkilöt voisivat miettiä mitä kirjoittavat.
  Tuntuu että välillä täällä on vain pelkät kakarat kommentoimassa/tappelemassa. Asiallisuutta kehiin. Jos tykkää jostain aiheesta niin kai sitä nyt saa kommentoida.

  Eikös ylläpitäjä omista Iphonen…

 6. Eipä sillä mallimerkinnällä niin väliä, kunhan tulee markkinoille ja pian!

 7. Mallimerkinnällä niin väliä, mutta saattaa tuo ”Nokia” kannessa pian vaihtua ”Microsoft” lätkään. Pitäisi oikeastaan ostaa nyt niin saisi vielä tälläisen keräilyharvinaisuuden…

 8. lumia 1020:ssä on luultavasti 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö, 1,5 gigan tuplaydinsuoritin… SÄÄLITTÄVÄÄ!

  lumia 1020 on varustettu 41 megapikselin kameralla ja xenon-salamalla. jos käyttis olisi android ja luurin koko n. 5″ sekä muotoilu muutenkin kohdallaan… menestys olisi taattu.

  microsoftin windows 8 jarruttaa nokian kapuloita vielä pitkään. hd-tarkkuudet olisi tällaisessa luurissa välttämättömyys.

  toivotaan, että nokian käteiskassa riittää siihen asti kun microsoft saa käyttiksensä muiden valmistajien tasolle ja ehkä joskus tulevaisuudessa niiden edellekin.

  t. osakkeenomistaja

  1. Mikkiksen pitäisi kyllä ottaa itseään palleista kiinni ja saada alusta tuossa suhteessa kilpailijoiden tasolle. Todella harmi Nokian puolesta.

 9. Joku 922 olisi ollut sopivampi ottaen huomioon muutokset edellisiin malleihin, se tosin olisi saattanut aiheuttaa Elopille ylitsepääsemättömiä vaikeuksia esittelytilaisuudessa (kuten on nähty).
  Mutta niin kyllä saattaa aiheuttaa neljä numeroakin…

 10. Oli mallin numero mikä tahansa, niin hankintaan EOS menee.. Niin helppokäyttöisiä Lumia luurit ovat käytössä olleet..

 11. Kyllähän tämä kuulostaa järkevältä, kunhan tuon 1000 yli ei mene kuin erikoispuhelimet, ja seuraavan sukupolven tuoteperhe nimettäin Lumia 530, 630, 730 jne. Koska alle 500-malliset puhelimet on käsittääkseni varattu ashoille.

 12. Nokialla oli ”sekava” mallien nimeämiskäytäntö numeroilla -> siirrytään yksinkertaisempaan kirjain&numero-malliin (C5,E7,N8). Sitten jostain syystä WP:hen siirryttäessä siirrytään jälleen numeromalliin, mutta tässä on vielä vähemmän järkeä kuin alkuperäisessä.

  Nykyinen ”suurempi on parempi”-käytäntö ei segmentoi asiakasryhmiä mitenkään. Vanhassa numeroinnissakin oli selkeähkö ero esim. 6000 (bisnes) ja 3000 (perus) -sarjojen välillä. Nykyään speksit parenee hieman numeroiden mukana, mutta muuten laite on sama. Ei ole ”perusvaihtoehtoa” tai ”bisnesvaihtoehtoa” vaan ”kaikille kaikkea”.

 13. 1020 kuulostaa vähän jo kankealta ja hölmöltä, mutta toisaalta erottuu selkeästi muista Lumioista. 1000-1099 varattu kamerapuhelimien kaltaisille erikoisuuksille ja 1100+ tableteille?

  Ehkä parempi käytäntö olisi luoda oma nimi brändi näille. Nokia Pureview 1, Nokia Pure 20, Nokia Lumia Pureview 20 yms.

 14. Lopettakaa toi lässytys noista numeroista,ostakaa v…u Omppu 2,3,4tai 5 niin teidän järjenkäyttö riittää ymmärtämään noi luvut!

  1. Kauppalehti.fi on teitä appleomistajia varten, joten painu sinne kommentoimaan

Kommentointi on suljettu!