Sonyltä uusi älykello Android-puhelimen kumppaniksi: SmartWatch 2

Sony SmartWatch 2

Uuden Xperia Z Ultran yhteydessä Sony esitteli markkinoille myös uudistetun version älykellostaan. Japanilaisvalmistaja on jo muutaman vuoden ollut mukana älykellomarkkinoilla, josta odotetaan kasvavaa trendiä älypuhelinvalmistajien keskuudessa. Uusi malli päivittää älykellon muotoilun samaan linjaan valmistajan puhelimien kanssa ja lisää mukaan muun muassa suojan vesiroiskeita vastaan.

SmartWatch 2 toimii itsenäisenä kellona tai älypuhelimen kumppanina. Se yhdistyy puhelimeen Bluetooth-teknologialla ja mahdollistaan parinmuodostamisen NFC:llä. Mitoiltaan kello on 42 x 41 x 9 millimetriä ja se painaa 122,5 grammaa.

Kellon kautta käyttäjä pystyy hallitsemaan useita älyluurinsa toimintoja. Sillä pääsee käsiksi muun muassa sosiaalisiin palveluihin, viesteihin ja musiikkisoittimeen. Ominaisuuksia voi laajentaa Google Play -kaupasta löytyvillä kolmansien osapuolien sovelluksilla, joita aikaisemmille sukupolville on julkaistu yli 200 kappaletta.

SmartWatch 2:n näyttö on kooltaan 1,6 tuumaa ja tarkkuudeltaan 220 x 176 pikseliä. Materiaaleina ovat metalli ja laadukas muovi. Sony lupaa kellon akun jaksavan yhdellä latauksella normaalissa käytössä noin neljä päivää.

Kello on yhteensopiva Android 4.0 -pohjaisten ja sitä uudemmilla versioilla varustettujen älypuhelimien kanssa. Saatavuus- ja hintatiedot valmistaja jätti vielä omaan tietoonsa.

16 kommenttia

 1. Ensimmäinen älykello mitä kehtaisi pitää ranteessa, mutta en kyllä vieläkään keksi mitään järkevää käyttötarkoitusta moiselle.

 2. Eikös tämä ole ensisijaisesti integroitu Sonyn älypuhelimien kanssa?
  Voi olla varsinkin Xperian omistajille erinomainen ostos. Ihan tyylikäs kellonakin.

 3. No, tullaan taas tähän samaan kysymykseen kuin nykyisin jokaisen luurin kohdalla. Eikö tuota olisi millään saatua normaalin kellon painoiseksi? En oikein käsitä miksi tuo painaa enemmän kuin iso älypuhelin vaikka tuossa ei edes ole puhelinta saatikka suurta näyttöä..

  Onko tuossa kuuloke ja mikki, eli toimiiko handsfreenä?

 4. ”Eikös tämä ole ensisijaisesti integroitu Sonyn älypuhelimien kanssa?”

  Eiköhän tuo toimi ihan yhtälailla kaikissa puhelimissa joissa bluetooth.

 5. Jaa hävytöntä! Miksei Windows Phonien tai iOS-laitteiden kanssa, vaikka niissä olisi bluetooth? Ja jos tämä tuki päätettiin jättää vain Androidille, olisi sitä saanut laajentaa Android 2.3 ( Gingerbread) versioon asti, koska se on yleisin käyttöjärjestelmäversio 😀 Voi voi, jäi paljon potenttiaalisia asiakkaita Sonylta sivuun 😉

  1. Gingerbread on yleisin yksittäinen versio, mutta leijonan osa laitteista on 4.0:ssa tai uudemassa. Lisäksi tämä tulee alustavasti saataville vasta Syyskuussa, johon mennessä ”vanhojen” versioiden suhteellinen osuus pienenee vähintäänkin useamman prosenttiyksikön 🙂

   Muiden käyttisten ja Gingerbreadin tuen pois jättämisen vois muutenkin kuvitella johtuvan jostain teknisestä seikasta, mutta mene ja tiedä.

 6. Ihan hieno, olisi hienompi ilman noita android ikoneja. 4pv latauksella..
  En kyllä ostaisi. Ehkä joku keksii älykelloille järkevän tarkoituksen ja lisäarvon seuraavan parin vuoden aikana.

 7. Aina samat pessimistit kommentoimassa jokaista laitetta vastaan =)
  Ei vaan itesellä ei ole tullut kannettua rannekelloa sen jälkeen, kun ekan kännykän ostin -96 alkupuolella. Tuommoselle tahtoisin löytää käyttöä ja mikä ettei se tuommosen leluna tuossa sivussa meniski niin ei tarvis aina välttämättä olla puhelinta kaivamassa taskusta töissä, kun puhelin soi tai viestiä pukkaa.

  Ajattelen itse, että jos omistaa vielä gingerbread puhelimen tänään niin tuskin on varaa tai halua sijoittaa siihen kylkeen 200-300€ rannekelloa mistä näkee samat asiat, kun puhelimesta?

 8. Rannekello, jaksaa neljä päivää yhdellä latauksella. Mikä huima määrä. Kyllä kellon pitäisi yhdellä latauksella kauemmin kestää.

  Kun näiden älykellojen akunkesto on viikon luokkaa, niin sitten voi puhua kätännöllisestä ajasta.

 9. Rumannäköinen, liian nörttimäinen.

  Itse kyllä odotan ainoastaan applen älykelloa, jotenkin sellanen tunne, että jos applen huhuttu kello joskus tulee laittaa se käsityksen kellosta uusiksi. Esim mahtaakohan se näyttää edes siltä mitä käsitys ihmisillä on rannekellosta.

  Nythän nämä kaikki älykellot on juuri sen näköisiä kun odottaa, isoja rumia nörttikelloja joista ei kyllä tee mieli yhtäkään laittaa käteen.

  Mielenkiintoista on myös nähdä julkaiseeko samsung oman älykellonsa ennen applea vai odottavatko mitä apple esittelee ja palaavat tututtuun tapaan takaisin suunnittelupöydän ääreen.

  On myös erittäin vaikea myydä samaa kelloa massoille, kun kello on kuitenkin tietynlainen koru, ihmiset panostaa tänäpäivänä paljon siihen kellon ulkonäköön, koska se nyt on esillä aina, sen pitää näyttää laadukkaalta ja sellaiselta että se sopisi sekä naisille, että miehille.

  Toisinsanottuna tämän tuotteen läpimyynti vaatii todella paljon monella osa-alueella, tähän mennessä aihe herättää ainoastaan haukotusta, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo.

 10. En näe mitään käyttöä tällaiselle. Itsellä kelloa ei ole ollut kännykän hankinnan jälkeen.

  Pahin puute tässä kellossa on se, että se ei voi toimia itsenäisenä kännykkänä.

  1. se on kello, ei kännykkä… Aika möhkäle tulisi, jos sen pitäisi toimia vielä puhelimenakin =)

 11. Menee tiukaksi jäänkö odottamaan Samsungin omaa vai tuleeko hankittua tämä. Köytän puhelimena Note 10.1:stä, joten smart watchin ostan kyllä. Mutga onko se Sony ja Samsung? Samsung saisi pitää kiirettä omalla versiollaan. Aikaisempi Sonyn laitetuki oli melko rajallinen ja eittämättäkin tulee mieleen, että onko uudessakin versiossa ominaisuuksia, jotkai ei muissa merkeissä toimi.

  Mieluimmin vilkasen ranteeseen, kun tekstiviesti tai puhelu tulee kuin alan kaivaa laitettani laukusta. Monesti menee puhelut ohikin, kun en ole kuullut puhelimen soivan laukussa…

 12. Ihan hyvä on, mutta liian kallis. En taida olla hankinnassa älykelloa ennen kun hinta on luokkaa 20€.

Kommentointi on suljettu!