Kuvina: Nokia Lumia 520

Lumia 520

Windows Phone 8 -pohjaisen puhelimen saa pian itselleen entistäkin edullisemmin. Heinäkuun 11. päivä Suomessa myyntiin saapuva Lumia 520 sijoittuu edullisimmillaan alle 150 euron hintaluokkaan. Älypuhelimeksi se on siis hyvin huokea kokonaisuus.

Muotoilu on Lumia 520:ssä yleisesti onnistunutta. Sopusuhtaisten mittojensa myötä se istuu käteen hyvin ja on vaivattomasti käytettävissä myös ilman toisen käden apua. Puhelimessa on vaihdettavat värikuoret ja kuvissa näemmekin laitteen mustassa sekä punaisessa asussa. Molemmat kuoret ovat mattapintaisia.

Puhelimen kosketusnäyttö on kooltaan neljä tuumaa ja tarkkuutta sillä on 800 x 480 pikseliä. Sisältä löytyy gigahertsin tuplaydinsuoritin, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia, HSDPA, A-GPS, GLONASS, WiFi ja Bluetooth 3.0. Takana sijaitsee viiden megapikselin kamera ja microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa on tarjolla kahdeksan gigatavua.

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

Lumia 520

18 kommenttia

 1. Hyvän näköinen halppikseksi. Valitettavaa kuitenkin, että tämä on mielestäni ylivoimaisesti Lumia malliston mielenkiintoisin laite. Toki kalliimmat parempia, mutta eivät tarpeeksi oikeuttaakseen hintaansa.

  1. Tuo on totta, että hinnan oikeutus on vaikeaa. Minua kiinnostaa kovasti EOS ja 925, mutta jos hinnat ovat high end tasoa (iphone, sgs), en osta. Kyllä noista hinnoista pitää vuolla se parisataa ihan vain alustan rajoitusten takia. Toivottavasti Nokian kassa kestää.

   1. Kiinnostava kyllä. Harmi kun ne rampauttavat nämä halpikset tuolla 512 muistilla, sama vika android puolella. Wp toki toimii silläkin, mutta kaikki sovellukset ei.

 2. Tämä on kyllä todella edullinen. verkkokauppa.comin sivujen perusteella Android tarjonta alle 200E luokassa on todella aneemista.

  ~Samassa hintaluokassa ~samoilla spekseillä (lähinnä näytön resoluutio) löytyy kaksi Android laitetta:
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/26597/dmtgk/Samsung-Galaxy-Trend-S7560-valkoinen
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6444/dhsms/ZTE-Blade-III-Android-puhelin-valkoinen

  Molemmissa vain 4GB sisäistä muistia. vanha Android 4.0 (saattaa olla päivityksiä). Kevyemmät prosessorit.

 3. Todella hyvän näköinen laite, varsinkin tässä hintaluokassa.

 4. ihmettelen miksi kesti niin kauan tulla suomeen kun aasiassa jo 6kk myynnissa ja monesta paikasta loppu!! huonosti suuniteltu tyonjako tehtailla vai osien puute vaivaa ?????

 5. Mikä malli tuossa alimmassa kuvassa on rinnalla? 620?

 6. Todella tyylikäs. Paljon paremman näköinen kuin kilpailijat tuossa hintaluokassa. Päihittää sulavuudellaankin.

 7. Saisko koko ”rymäkuvan” koko lumia-tuoteperheestä niin vois verrata mikä ois itselle paras ja hinnat alle

 8. Kyllä on harmi! Olisin ostanut tämän mallin kummipojalle syntymäpäivälahjaksi, mutta kaveri tykkää kovasti pelata ”Age on Empires” peliä ja haluaa sen myös puhelimeen. Microsoft tuo sen Androidille (sekä iPhonelle) eikä WP:lle välttämättä ollenkaan, joten Android-malli lahjalaatikkoon on käärittävä.

  1. 512MB muistilla ei edes kaikki WP:lle julkaistut pelit toimi. No vissiin sentään Temple Runista tehtiin toimiva versio, mutta silti vähän sääli. On tämä silti onneksi parempi esitys kuin 610,, joka olikin sen luokan riman alitus että huh.

   1. kyllä se age of empires on tulossa myös WP:lle, mutta ei tosiaan varmaankaan toimi tuolla 512mb:n muistilla :/

    1. Kokemus on osoittanut, että kun Microsoft sanoo ”joskus myöhemmin”, niin ei kannata hengitystä pidättää..

 9. Kuvaus taitaa olla vähän hankalaa hämärissä ilman salamavaloa.

  1. Hämärässähän ei salamasta ole mitään iloa, vasta täydessä pimeydessä hyödyttää jotain ja silloinkin vääristää värejä. Omasta kamerasta salama on poiskytkettynä 99% ajasta. Puhelimen led-salamalla tekee kuvauskäytössä sitten vielä vähemmän. Taskulamppuna toki mukava olla olemassa, mutta hyvin harvoin sitäkään tulee käytettyä.

Kommentointi on suljettu!