Kuvavuoto: joko tässä on vihdoin tuleva edullisempi iPhone?

iPhone mini, värit

Verkossa leviää sarja kiinnostavia kuvia, joissa arvellaan esiintyvän tulevan iPhone-mallin rungon. Ei, kyseessä ei ole seuraaja iPhone 5:lle, vaan pitkään huhuttu hieman edullisemman hintatason malli. Se mahdollistaisi Applelle paremman kasvun tulevaisuudessa, sillä nykyinen yhden mallin strategia alkaa myyntiluvuista päätellen olla hiljalleen huipussaan.

Kuvien aitoudesta ei ole varsinaisia todisteita, mutta muodot ja materiaalit ovat linjassa aikaisempien huhujen kanssa. Itse asiassa runko vaikuttaisi täsmäävän täydellisesti huhtikuussa verkkoon levinneen kuvan kanssa, jossa väritys oli valkoinen. Kameran sijainti, muodot ja logot ovat tismalleen samat. Onkin hyvin mahdollista, että Applen tulevan uutuuden olemus on nyt paljastunut.

Varsinaista halpapuhelinta Applelta lienee turha odottaa, mutta kahdella mallilla portfolioon saataisiin tuoreutta. Nykyisinkin yhtiöllä on tarjolla uusimman version lisäksi kaksi aiempaa sukupolvea. Tässä käytännössä ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että edullisin malli on jo useamman vuoden vanha. Niinpä täysin uusi versio voisi houkuttaa kuluttajia nykyistä käytäntöä paremmin ostoksille.

iPhone_mini_varit_2

Lähde: Mac Rumors

25 kommenttia

 1. Omituinen näyttö kuitenkin. Aikaisemmin iPhonessa oli sileä näyttö. Mutta, odotetaan ja ostetaan.

 2. Jostain syystä nuo värit ei vakuuta.

  Halpamallin ostaja ei halua että puhelin näyttää halvalta. Applen perus valkoinen myy varmasti parhaiten eikä nuo.

 3. Edullinen ja Apple ei sovi samaan lauseeseen.

 4. mutt (hiukka) edullisempi kyllä sopii… Vaikkei muuta ko satasen-pari edullisempi, niin mahdollisuus hankintaan avautuisi jo monelle 🙂

 5. Design tuo mieleen n200 euron puhelimen (l620 hintaluokka), mutta en uskoisi että apple tällaista julkaisee.

 6. Olen varma että mammatykästyy tuohon pinkkiin, vaikka ei ikinä ole applea omistanutkaan. Väri on hänelle puhelimen tärkein ominaisuus ja sgs2:n dna pinkki on viimiesin, mikä on kelvannut, eli tuo tulisi hyvään aikaan.

  Väri olisi kelvannut myös Nokian Lumioista, mutta suoraansanottuna vihasi sitä kokeiltuaan, vaikka yritinkin sitä hänelle myydä. No sukujuuret Salossa, niin saattaa hieman sekin vaikuttaa negatiivisesti..:)

  Kun vain eivät rampauttaisi liikaa tuota, en tosin usko, sillä haluavat varmasti välttää fragmentoitumista kaikin keinoin.

 7. Ihmetyttää tuo muotoilu vähän , koska eihän tuo tulisi sopimaan nykyisiin telakoihin yms..?

  1. Sopiiko Lumia 920 samaan telakkaan kun 620?

   Sitähän minäkin…

   1. No nokialla ei ikinä ole mikään sopinut mihinkään toisten mallien kansaa, ikäväkyllä. Applella taas on ollut jonkinlaiata yhteensopivuutta havaittavissa. Toki sekin uudistuu, mutta outoa jos nyt jo vaihtavat ja mitenköhän uusi lippulaiva, sopiiko nykyisiin telakoihin vai tuo halppismallin kanssa..
    Apple on aina ollut tehokas ekosysteemien luomisessa, outoa jos sotkevat tuota kuvioa, sillä onhan lisälaitteiden yhteensopivuus ehdottomasti osa sitä.

    Esimerkiksi monissa soittimissa on telakka iphonelle ja sitä ei saa vaihdettua kuin soitinta vaihtamalla.

 8. Noh, sitten pitää vain ostaa uusi telakka. Ei Applea ole aikaisemminkaan moiset kiinnostanut 😀

 9. Ei nuo halpaluokkaan tule vaan keskihintaluokkaan.

 10. Jos tuo ei ole ”varsinainen halpapuhelin” niin ainakin se näyttää siltä.

 11. Se on yksi usa:n määrittämä vakoilupuhelin lisää markkinoille. Onneksi siirryin iphonesta ja wp:stä takaisin suomalaiseen symbianiin. Näin kun muutkin tekisi, niin eiköhän jenkit olisi kusessa. Siis et kaikki siirtyisi takaisin symbianin, meegon sekä peruspuhelinten käyttäjäksi. Näin voitaisiin estää jenkkien vakoilu ainakin osittain. Sähköpostikin kannattaa vaihtaa luukkuun tai mbnettiin, niin ei tiedot valu jenkkiservereille. Ja fb:stä kannattaa myös poistua. Ite en meinaa enään ostaa yhtäkään puhelinta jossa on jenkkikäyttis, sama tietokoneissa. Enkä kyllä mitään muitakaan jenkkituotteita aio enään ostaa.

  1. Oikeesti. Ei ketään jenkkiä kiinnosta sun tekemiset. Ellet ole pahakin rikollinen.

   1. Ei yksilönä, mutta massana ne voi saada todella mielenkiintoista statistiikkaa, jota voi muunmuassa hyödyntää ostotottumusten ennustamisessa ja näin ollen todella epäreilun kilpailuedun saamisessa esim. eurooppalaisiin kilpaileviin tuotteisiin nähden.

  2. Olisit nyt edes tarjonnut suomalaisen käyttiksen nimellä Jollan Sailfishiä, ni olisi edes joku voinu uskoa 😀 Symbian ja Meego nyt ei kuitenkaan niitä ihan suomalaisimpia keksintöjä olleet 😛

   Sit olisit maininnut, että kannattaa kääntää kaikki DNS palvelut pois päältä, koska niitä hallinnoi jenkit (ICANN) ja kirjoittaisi vain suomalaisten palvelujen IP-osoitteet. Tosin koko WWW-sydeemin on keksinyt jenkki, joten ehkä olisi parempi vain siirtyä vanhoihin kirjeihin, joita kuljettaa vain Suomen Posti… oops.

   1. Joo, mutta vaikka jolla on suomalainen, on se sitä vain nimellisesti ja saillfish ja jolla on kiinalaisia suurimmaksi osaksi, joten kiinan tiedustelupalvelu pääsee saillfishiin käsiksi. Symppari on paras älypuhelin käyttis vaihtoehto, sillä sen käyttäjiä on nyt vähän, eikä tiedustelupalveluiden, hakkereiden ja virusten kiinnostuskohteena.

 12. No jos joku haluaisi maailmalla välttämättä ostaa simppelin suljetun järjestelmän puhelimen, jolle saa hyvin ohjelmia ja jonka hinta on max 400e niin kyllähän tälläinen ”halpa” iPhone on silloin ainut järkevä vaihtoehto. Tuskin tuo yli 400 maksaa.

 13. Edelleenkään tätä ei tule iknä.
  Ps: oiskohan tämä jo kahdeskymmenes mobiiliblogin juttu halvemman luokan iphonesta.

  1. Kyllä mä luulen, että se taitaa tänävuonna tulla.

   Tai olisi syytä jos Apple jatkossa haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan, android on liian suuri ja wp kasvattaa myös osissa maita markkinaosuuksia koko ajan ja varmasti syynä on enimmäkseen halvat luurit joilla on helppo kerätä markkinaosuutta. kyllä Applenkin sellanen täytyy tehdä jos mielii olla täysillä mukana kilpailussa eikä antaa yliotetta muille, ei apple vaan pärjää enää yhdellä luurilla vuodessa jos mittarina on että haluaisi markkinaosuuksien kasvavan, tällä hetkellä se menee alaspäin monessa maassa.

 14. Ettei kyseessä nyt olisi vain iPhone 5:n vaihdettavat värikuoret.

Kommentointi on suljettu!