Sonyltä Android-puhelin 20 megapikselin kameralla?

Sony Honami

Japanilainen Sony on nousemassa mielenkiintoiseksi valmistajaksi mobiilimarkkinoilla, mitä tulee laitteiden ominaisuuksiin. Hiljattain julkistettu Xperia Z Ultra on monella osa-alueella yksi markkinoiden kovimmista laitteista. Siinä on 6,44 tuuman full hd -kosketusnäyttö ja 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -siru, mutta paksuutta kokonaisuudella on vain 6,5 millimetriä.

Huhujen mukaan Sonyn seuraava malli panostaa kameraan. Honami-koodinimellä tunnettavassa laitteessa on tietojen mukaan 20 megapikselin kamera. Itse kamerasensorin kokoon olisi myös panostettu pelkkien megapikseleiden sijaan, huhut kertovat. Lisäksi mukana olisi Nokian ja HTC:n lippulaivojen tavoin optinen kuvanvakain. Kaiken tämän päälle laitteen odotetaan kykenevän kuvaamaan 4000 x 2000 pikselin tarkkuudella videokuvaa. Kuulostaako hurjalta?

Kuvan puhelimen muita ominaisuuksia olisivat ainakin viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö, Android 4.2 -käyttöjärjestelmä, Xenon-salama sekä microSD-muistikorttipaikka.

Sony Honami

Lähteet: GSM Arena & Android Beat

8 kommenttia

 1. Onko missään videokamerassakaan noin suurta videotarkuutta??? Ja 4k näytötkin ovat vielä todella vähässä. Ja nekin maksavat yli 10 000€. Tulee markkinoille ehkä ensivuonna. Kuka tietää… Uskon että tuo 4k (tms.)videokuvaus-resoluutio tulee olemaan se huippupuhelimien standardi muutaman vuoden päästä ja halpa kategoriassa on video kuvaus FullHD. Näyttöjenkin resoluutiot vain jatkavat kasvamistaaan. Vaikka en tiedä onko siitä hyötyä paljonkaan ”3” HD 4″FullHD 5″ ja suuremmat 4K” tuo varmaan reilun viiden vuoden päästä voi olla resoluutioiden määritelmä. Kuulosta tuo ”Honami” mahtavalta!!!

  1. Ensi viiikon torstaina kuullaan löytyykö isompaa videotarkkuutta. Todennäköiseti 1080P/4 x zoom.

 2. Edes hyvät järkkärit eivät tarvitse moisia resoluutiota, joten toivon todella että noita pikseleitä hyödynnetään jotenkin järkevästi. Muuten saadaan ainoastaan muistit täyteen nopeammin suttuista kuvaa, joten kehitys on lähinnä negatiivista.
  Nyt kun on speksisota on pop, niin en usko että tästä mitään järkevää saadaan aikaan.

 3. pakkaamaton 4000 x 2000@24fps@12bit video vie tilaa noin 500MB/s. Vaikka pakkauksella päästäisiin reilusti alhaisempiin määriin niin mitään kovin pitkää rainaa ei nykymuisteille tallenneta tuolla resolla.

  Viidellä tonnilla näyttäisi verkkokauppa.comista saavan Sonyn 55″ KD-55X9005 4k television, että viiden vuoden päästä nämä ovat kyllä jo ihan marketti kamaa.

  1. Mutta tämä uutinenhan on järjettömän hyvä, mikäli Sony saa tämän honamin 4k-videokuvauksella varustetun puhelimen hinnan siihen 500€ tai halvemman paikkeille, kun halvimmat 4k-kameratkin on ulkomaillakin 1000-1500€ kieppeillä 😀 ja jos pakkaamaton vie noin paljon tilaa, niin tietystihän sen pitää pakata :3

 4. tuo on yksi mielenkiintoisimmista odoteltavista. Sony tulee vielä nousemaan, sanokaa minun sanoneen.

  Kun vielä pääsisivät vanhoista synneistä eroon ajatustasolla, niin hyvä tulee. Laadukkaan oloisia ja fiksusti rakennettuja luureja sieltä on tullut jo pari vuotta.

  Mpix kiima ei ole minuun tehnyt vaikutusta, mutta toivottavasti käyttäisivät niitä jotenkin järkevästi, kuten Nokia tekee.

 5. Hyvältä vaikuttaa! Minullekaan ei muu enää kelpaa puhelimissa, pitää olla Sony.

 6. ”Onko missään videokamerassakaan noin suurta videotarkuutta?”
  Ainakin GoPro Hero 3:ssa on.

Kommentointi on suljettu!