Nokia 208: huokea peruspuhelin

Nokia 208

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on tänään esitellyt markkinoille uuden Nokia 208 -puhelimen. Samalla lanseerattiin sisarmalli, Nokia 207, jota ei kuitenkaan nähdä kaupoissa Suomessa. Uutuus yhdistelee valmistajan mukaan edistykselliset ominaisuudet sekä laadukkaan ja värikkään rakenteen yhteen kokonaisuuteen. Puhelin saapuu markkinoille kolmannen vuosineljänneksen aikana ja sen veroton myyntihinta on 52 euroa.

Series 40 -ohjelmistoalustaan pohjaava Nokia 208 pyrkii tarjoamaan älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia. Siitä löytyy nopeat 3G HSPA -yhteydet, jotka mahdollistavat Internet-toimintojen joustavan hyödyntämisen. Puhelimessa on esiasennettuna Twitter-, Facebook– ja WhatsApp-sovellukset sekä se tukee täydellisesti Mail for Exchange -standardia. Lisäksi uutukainen osaa jakaa Internet-yhteytensä esimerkiksi läppärin käyttöön USB:n kautta.

Nokia 208 perustuu yhtiön älypuhelimien tavoin microSIM-korttiin, jolla halutaan helpottaa sen toimintaa perheen kakkospuhelimena.

Puhelimessa on panostettu kameran ohjelmistoon. Nokia 208:n 1,3 megapikselin kamera osaa muun muassa sarjakuvauksen, panoraamakuvat sekä omakuvausta helpottavan ääniohjauksen. Kamera erottaa laitteen sisarmallista, jolla kuvia ei ole mahdollista napsia.

Nokia 208:n näyttö on kooltaan 2,4 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320 x 240 pikseliä. Puhelin tukee Bluetooth 3.0 -yhteyttä ja sisältää microSD-korttipaikan. Valituilla markkinoilla se nähdään dual-SIM-versiona, mutta Suomessa myyntiin saapuu perinteinen yhden SIM-paikan variantti.

Kooltaan luuri on 114,2 x 50,9 x 12,8 millimetriä ja se painaa 89,6 grammaa. Mukana on 1020 milliampeeritunnin akku, joka riittää 500 tunnin valmiusaikaan 3G-verkossa.

Lähde: Nokia Ääni

5 kommenttia

 1. Helvata, nytpä pitää ostaa Nokialainen pitkästä aikaa. Tuossa on micro-usb liitin, eli kaiketi sillä pystyy myös lataamaan..:) siinä oli nokian heikoin kohta peruspuhelimissa ja näköjään ovat sen itsekin hoksanneet. Aplodeja ilmoille!

  Tuo sopii työluuriksi just passelisti. Partnerina siten pikkutabletti. Tosin mieli muuttuu nopeasti, eli äkkiä vaan luuri myyntiin, ettei se kerkeä muuttua.

 2. Millonkohan tulis äidille simpukkakänny…

  Eikö ne osaa, huoh..

  1. Simpukoita ei enään tehdä, ainakaan suurella kapasiteetilla. Harmi kyllä, koska ne olis ihan käteviä peruspuhelimia. 🙂

 3. tuo olisi kyllä hyvä kakkospuhelimeksi, hmmm…

 4. Eipä vaan saa valokuvia siirrettyä niin millään vanhan Nokian (2600?) microSD-kortilta
  uuteen 208:aan. Ihme touhua. Jos joku osaa auttaa niin danke.

Kommentointi on suljettu!