Nokia toi HERE-karttapalvelunsa uudelle Asha-alustalle

Asha, HERE-kartat

Nokia on julkaissut ensimmäisen julkisen testiversion HERE-karttapalvelustaan uudelle Asha-mobiilialustalle. Ensimmäinen palvelua tukeva laite on Nokia Asha 501, joka on tällä hetkellä Nokian ainoa uuteen alustaan pohjaava puhelin. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Nokian omasta ohjelmistokaupasta.

Suomalaisvalmistajan mukaan uusi sovellus erottaa Nokia Asha 501:n saman luokan kilpailijoistaan, jotka eivät karttapalveluita tarjoa. Uusi versio on optimoitu laitteille, joissa ei ole sisäänrakennettua GPS-yhteyttä. Se osaa opastaa käyttäjänsä määränpäähän kävellen, autolla tai julkista liikennettä hyödyntäen. Mukana ei ole kuitenkaan ääniohjaavaa navigointia.

Sovellus sisältää liikennetiedot sekä satelliittikartat. Lisäksi palvelu tukee lähes 200 eri maata.

Lähde: Nokia Conversations

12 kommenttia

 1. Ääniopastus olisi vielä lisättävä…

  1. Ilman GPS:ää todella hyödyllinen 🙂

    1. No kerro ihmeessä miten järkevää ääniopastus olisi kun paikannustarkkuus ei riitä? Sanomista tulisi kun navi käskisi kääntyä mihin sattuu?

    2. Oletko Paroni kuullut interentin avulla tulevista koordinaateista?

    3. Katsos Eemeli kun se internet paikannus ei taida olla ihan sillä tarkkuudella, että ääniopastuksesta olisi mitään hyötyä. Jos puhelimen koordinaatit tiedetään 100-500 metrin tarkkuudella niin ei siinä paljoa mitään ääniopastusta voida antaa.

    4. Internetin avulla tulevat koordinaatit? Nyt pistä linkkiä 🙂 Pistän samalla foliohatun päähän ettei NSA saa tietää missä mennään.

    5. Kyllä Eemeli on tässä oikeassa! Itsellä oli Nokialainen jossa ei GPS-sirua ollut ja navigointi neuvoi 99% oikeaan paikkaan. Syrjäseuduilla hiukan enemmän virheitä tietysti tuli.

    6. Kyllä opastus vaatii ihan oikean hps tai glonas palikan. Outoa tosin ettei semmoista noihin laiteta, ehkä myöhemmin.

 2. Miksi noihin Ashoihin ei sitten voi lattaa sitä GPS-yksikköä? Näyttihän noissa Firefox-laitteissakin olevan GPS joten tuskin voi ylivoimainen kuluerä olla.

 3. Firefox-puhelimissa on HERE-karttapalvelu ja ne kuuluvat Ashojen kanssa samaan hintaluokkaan.

Kommentointi on suljettu!