Videolla: Firefox OS -pohjainen ZTE Open

ZTE Open

Mobiilimarkkinoille on heinäkuun aikana saapunut uusi tekijä, kun Mozilla sai kehittelemänsä Firefox OS -käyttöjärjestelmän ensimmäisiin kuluttajaluokan laitteisiin. Markkinoille muun muassa Espanjassa saapunut ZTE Open maksaa vain 69 euroa ja kuvastaa hyvin uuden alustan kohderyhmää. Se on edulliset laitteet, joissa Mozilla uskoo kykenevänsä tarjoamaan esimerkiksi Androidia paremman käyttökokemuksen.

Miten Firefox OS toimii käytännössä ZTE Openin kaltaisessa puhelimessa, jossa on Qualcomm MSM7225A -suoritin, 256 MB:tä RAM-käyttömuistia ja 3,5 tuuman 320 x 240 pikselin kosketusnäyttö? Tätä selvitellään alla nähtävillä videoilla. Ensimmäinen tarjoaa pikaisen yleiskatsauksen alustaan, kun toisessa operaattori Telefonica tekee varsin kattavan kierroksen ZTE Openiin. Kielenä on tosin espanja, mutta se katselukokemusta tuskin häiritsee.

6 kommenttia

 1. Töks töks sanon minä. Ubuntuluuria odotellessa.

 2. No sano vaan, en kyllä nähnyt juurikaan tökkimistä.. oikeastaan erittäin sujuvaa tuohon hintaluokkaan.

  Tuo on siia todella edullinen luuri ja kilpailee mm. Ashan kanssa, tosin tuo on huomattavasti monipuolisempi.

  Todella lupaavalta vaikuttaa, tulisi vaan suomrenkin niin pääsisi testaamaan. Muksulle ekaksi ”älypuhelimeksi” voisi olla hyvä valinta.

  1. Ilmeisesti pahimmat tökkimiset oli leikattu pois, mutta olihan tuo aika töks töks. Jos haluaa halvan ja hyvän, pitää ostaa kaksi. No, lapsen suusta yleensä kuulee totuuden, joten ei kun…

  2. Jos mainostetaan kevyenä ja halpaan rautaan sopivana, niin odottaisin kyllä enemmän sulavuutta. Ihan tuli mieleen halvat Androidit.

 3. Ei taida muuten ubuntuluurit sattua tuohon hintaluokkaan?

 4. Firefox-puhelimet ovat ns. operaattoripuhelimia. Suunniteltu miellyttämään operaattoreita ja kehittäjäpuolella nettikehittäjiä. Noita varmasti tulee siis myyntiin isoillekin operaattoreille ja toisaalta aika moni TOP-10 joukossa oleva älypuhelinvalmistaja on ottamassa ne tuotantoon. Ei nuo länsimaissa yli 200e älypuhelimille pärjää, mutta jos hintaluokka on tuo 69e (sisältäen 30e puheaikaa) niin mennevät kaupaksi monessa paikassa.

Kommentointi on suljettu!