MobiiliBlogin videolla: vertailussa Lumia 620 ja Lumia 520

Lumia 620 ja Lumia 520

On videovertailun aika. Pääosassa ovat Nokian kaksi edullisinta Windows Phone 8 -pohjaista laitetta, jotka ovat Lumia 620 ja Lumia 520. Videolla selvittelemme laitteiden eroja ostopäätöksen helpottamiseksi.

Teknisesti laitteet ovat hyvin samankaltaisia. Molemmissa on gigahertsin tuplaydinsuoritin, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia, viiden megapikselin kamera, kahdeksan gigatavua tallennustilaa sekä microSD-muistikorttipaikka. Tarkempi paneutuminen laitteiden ominaisuuksiin paljastaa kuitenkin muutamia eroja, jotka voivat kääntää ostajan pään suuntaan tai toiseen omien mieltymyksien mukaisesti.

19 kommenttia

 1. Ja 620 sisältää ”haac” microfoonit eli videokuvaa ottaessa ääni tallentuu lähes täydellisenä, ja kaverin kanssa vertaillessa 920 ja 620 äänen taltiointia ei eroja juuri huomannut. Tämä tehtiin siis festareilla eli meteliä riitti.

  1. samaa mieltä noista mikeistä. Harva noista tietää / muistaa. On muuten erittäin tarpeellinen jos tykkää kuvata videoita. Huomattavasti mukavempi katella kun äänen taso on aiva eriä mitä monissa muissa laitteissa.

   1. Ainakin omasta tuttavapiiristäni äärettömän harva kuvaa kännyllä videota siten, että sen laadulla olisi mitään väliä. Toki tuota voitaisiin hehkuttaa markkinoinnissa jos kerran on ylivoimainen, ei siitä haittaakaan myynnille varmaan olisi.

 2. NÄISTÄ PUHELIMISTA ON IHAN SAMA KUMMAN OSTAA ! KUNHAN ON NOKIAN PUHELIN NIIN HYVÄ ON

 3. Molemmilla on omat etunsa ja heikkoutensa.

  Molemmat ovat kuitenkin oman hintaluokkansa parhaita laitteita, sekä ominaisuuksiltaa, että käyttökokemukseltaan.

  Jälleen on Teemu tehnyt todella hienon videon jossa on asiantuntemus kohdallaan. 🙂
  Keep going!

   1. Niin mielipidettään einsaa enää sanoa.

    Tuo sunkaannkommentti ei liittynyt aiheeseen mitenkään.

 4. Jos käyttää Microsoftin palveluja niin, ehkä tullaisen voisi uskaltaakin ostaa, vaikka onkin hieman riskiostos (pienen valmistajan harvinaisen järjestelmän tuote).

  Mutta jos tarvitsee Youtubea, google mapsia, google halua, drivea jne. niin kannattaa ilman muuta hankkia tämän ajan mobiili-standardi Android-puhelimen muodossa. Kun reunaehdot ovat selvät niin valinta on helppo.

  1. Hyvä pointti ja olenkin jokseenkin samaa mieltä jos puhutaan keskihintaluokkaa ylemmistä laitteista.

   Halpa-androidia ei kuitenkaan kannata ostaa jo pelkästään huonon käyttökokemuksen vuoksi.

  2. Hyvä Kimmo miksi ihmeessä käyttäisi kuppaista google mapsia kun näissä pyörii loistavasti HERE drive ja city lens (eivät tarvitse edes datayhteyttä toimivat siis myös ulkomailla)? Miksi käyttää turvatonta google driveä josta valuu kaikki NSA:lle, näissä tulee mukana 7gt skydrive tallennustilaa joka integroituu suoraan myös pöytäkoneelle.
   Kyllä näissä edelleen toimii se juutuubikin.

   Parempi ostaa ison firman (mutta ”pienen” älypuhelinvalmistajan) älypuhelin kun säälittävän Kiinalaispajan 100-200€ antroit joka on onneton (parhaassa tapauksessa rikki) jo uutena. Näissä on kuitenkin 24kk takuu valmistajalta joka ei ole ensiviikolla kadonnut.

   Kun reunaehdot ovat selvät niin valinta on helppo LUMIA.

 5. Youtube toimii loistavasti Windows 8:lla ainakin.. Sieltä saa lisäksi ladattua luuriin suoraan musaa mp3 muodossa..

 6. Eikö vieläkään mitään muuta Nokialta kuin noita eri värisiä muovikuoria?
  Ei siinä muuten mitään, mutta kun mitään Nokia mallia ei enää ilkeä ostaa.
  Kaikki luulisivat, että siinä on kaveri ostanut taas super alesta jonkun 200e Lumia 900 tai 800:n. Nokiat on nykyään alalaarien kamaa, huonoon on menty. Premiumia on katseltava muualta. (nämä mallit tosin on halpaluokkaan ja sellaiselta näyttävä ulkonäkö ei haittaa).

  1. Hei kamoon. Ketä edes kiinnostaa,että minkä hintainen puhelin kenelläkin on? Nykyään lähes joka merkin kaikissa malleissa on lähes samat ominaisuudet, joten sillä ei ole merkithstä vaikka puhelin olisi 10€ halpaluuri. Arvostan ihmistä kuitenkin paljon huolimatta hänen puhelimensa hinnasta. Halpaluuri ei korreloi millään tavalla ihmisen elintasoa. Eli mitä väliä sillä puhelimen hinnalla on? Yleensä ihmiset haluavat tuotteen mahdollisimman halvalla, elintasostaan huolimatta.

  2. Ihme nillitystä. Molempia puhelimia saa myös mustana ja valkoisena. Kaiken lisäksi molemmat tuntuvat kädessä laadukkaammalta kuin halpamuovi Samsungit.

   1. +1. Jepulisjoo osui naulan kantaan. 🙂

   2. Se valkoinen Lumia on just se pahin. Alelaarin 900:set on pitkälti niitä.

    1. Jonne; miksi tulet kommentoimaan aiheeseen, joka ei selvästikään kiinnosta sinua?
     Sanonta ”jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, kannattaa olla hiljaa.” Pätee myös netissä!

    2. Mielipiteeni ovat omiani, ei ole pakko lukea.
     Odotan Nokialta paljon enemmän kuin nykyinen taaperrus. Nämä halpamallit on ehkä järkevimmät Lumiat tähän asti. Keski- ja ylähintaryhmässä ei mitään saumaa myydä samoja lukuja kuin kilpailijat.

Kommentointi on suljettu!