Tuleva edullisempi iPhone kuvissa ja videolla

iPhone-e1

Vuosia pyörinyt huhumylly vaikuttaa vihdoin käyvän toteen: Apple on laajentamassa älypuhelinmallistoaan uudella ja aikaisempaa edullisemmalla tulokkaalla. Se antaisi Applelle nykyistä paremmat mahdollisuudet kasvattaa markkinaosuutta myös jatkossa.

Viime aikoina verkkoon on levinnyt enenevissä määrin kuvia Applen tulevasta uutuudesta. Niiden yhdenmukaisuus antaa vahvan syyn olettaa, että niissä esiintyy uutuuslaitteen prototyyppi.

Tuorein vuoto tulee Techdy-sivuston toimesta. Lähde uskoo saaneensa käsiinsä aidoin iPhonen etu- ja takapaneelit, ja onkin julkaissut niistä kuvia sekä videon. Lähteen mukaan puhelimen päämateriaalina toimii polykarbonaatti, joka tuntuu kädessä miellyttävän laadukkaalta. Näytön kooksi vahvistetaan neljä tuumaa.

Aikaisempien kuvavuotojen perusteella edullisemman iPhone-mallin odotetaan saapuvan markkinoille useissa eri väreissä. Valkoisen lisäksi laitteen takakuori on nähty keltaisena, vihreänä ja punaisena.

Video uutuudesta löytyy lähdelinkin takaa!

Lähde: Mac Rumors

17 kommenttia

 1. Näyttää muotoilu ja mattaisuus vahvasti Lumiasta otetulta.

  mutta mikäs siinä, ihan hienon näkönen vehje. Jää kyllä silti hyllylle 🙂

 2. Hienoa että köyhille tulee vaihtoehtoja Androidin lisäksi.

  1. Lumia on se köyhien vaihtoehto, ei niitä normaalihintaisena kukaan osta.

   Ainakin Apple osaa rajoittaa muovin halpaluokkaan.

 3. Koska eli milloinkahan tuo tulee kauppoihin, mieluummin koto-Suomessa? …ennen vai jälkeen alumiinkoteloisen… iOS 7:han tuossakin lienee käyttiksenä. …upee ja näyttävä 🙂

 4. Jos hinta on kohdillaan voi tästä tulla helposti kaikkien aikojen myydyin älyluuri hyvin nopeasti.

  Tämä tulee myös olemaan todella kova paikka windows phonen myynnille ja näkyy varmaan myös halpis androidien myynnissä.

  Toivottavasti tämä luuri tulisi nyt syksyllä niin saataisiin markkinoihin vähän vipinää ja androille kunnon vastus.

  Halpis iPhonesta on kyllä huhuttu niin pitkään, että voihan se olla, että ei tänäkään vuonna sellaista edes tule 🙂

  1. Tuskin tämä tulee taistelemaan edullisten Androidien tai WP-laitteiden kanssa kun hinta tulee kuitenkin pyörimään lähempänä 400E kuin 200E. Luultavasti tulee myymään todella hyvin, mutta miten se näkyy sitten kalliimman iPhonen myynnissä. iPad mini siirsi massat halvempaan malliin. Luultavasti niin tulee käymään myös tämän kanssa.

   Edullisen iPhonen julkaisua pidetään käytännössä varmana ja se on jo osakkeen hinnassa. Mihinkään lentoon se ei ole osaketta saanut, sillä se pyörii edelleen hieman päälle 400$. Markkinat eivät siis tunnu uskovan sen muuttavan Applen suuntaa merkittävästi.

   1. ”iPad mini siirsi massat halvempaan malliin. Luultavasti niin tulee käymään myös tämän kanssa.”

    Paha sanoa onko se hinta vai koko. Kuitenkin kyse 2 täysin erilaisesta tuotteesta. Moni täysversion omistajakin hommannu iPad minin lisäksi.

    ”Edullisen iPhonen julkaisua pidetään käytännössä varmana ja se on jo osakkeen hinnassa. Mihinkään lentoon se ei ole osaketta saanut, sillä se pyörii edelleen hieman päälle 400$. Markkinat eivät siis tunnu uskovan sen muuttavan Applen suuntaa merkittävästi.”

    Tässä nyt ei ole päätä eikä häntää? miksi huhujen takia osake lähtisi jonkulaiseen nousuun? Eiköhän se nousu tapahdu (jos tapahtuu) vasta kun tuote julkaistaan, nähdään mitä se sisältää, nähdään hinta ja miten kilpailukykyisenä puhelinta pidetään. tai sitten kun nähdään miten se lähtee myymään, esim eka vkloppu jne.

    Eli ei nykyisessä osakkeen hinnassa mitään halpis iPhonea ole, halpis iPhonea on huhuttu jo vuosia joten tällaisen huhun takia ei varmasti osake lähde nousuun.

 5. Tulee tai ei, niin ei kiinnosta kun on iphone ja apple.Applen iphonehan on jo menneen talven lumia. Kyl noita muita parempia puhelinmalleja ja merkkejä löytyy.

  1. Luin jostain, että iphone 5 olisi valittu vihatuimmaksi puhelimeksi ja S4 suosituimmaksi

   1. Juu kannattaa myös ehdottomasti tsekata itse uutinen, että mistä siinä oli kyse 😉

    Siinähän oli pointtina julkaisun jälkeinen keskustelu. Ei se ole mikään yllätys, että iPhonea haukutaan ja mitä julkistettiin jne. Ainahan Applen julkistukset herättää valtavasti keskustelua sekä puolesta, että vastaan.

    Tässä vähän dataa kuinka paljon iPhonesta puhuttiin vs muiden julkistuksista:

    Number of launch day conversations

    iPhone 5 – 1.7 million

    BlackBerry Z10 – 300,000

    Galaxy S4 – 140,000

    Lumia 920 – 45,000

    iPhone 5 siis herätti keskustelua reippaasti yli kymmenen kertaa enemmän kuin esim tämä ”suosituin” s4.

    ELi kyse ei ole siis ihmisistä jotka oikeasti omistaa iPhone 5:n tai sgs4:n.

 6. Ihan tyylikkään oloinen. Vähän sellanen kutina, että jos tuo tulee sijoittumaan sinne n. 400e hintaluokkaan, niin se tulee syömään lippulaivan menekkiä aika reippaasti. Sen sijaan n. 200e laite voisi olla omiaan kasvattamaan Applen markkinaosuutta reilustikkin.

  1. Kyllä sen nyt luulisi olevan halvempi, tuohon hintaan on jo iPhone 4 tarjolla.

 7. Iphone 5:n ovh:han on noin 699€ ja jenkkikytkyhinta $199. Oletettavasti ”halppiksen” jenkkikytky on $1, jolloin sen ovh olisi noin 500€. Eli käytännössä olisi edelleen hyvinkin high-end tuote. Sille, ken puhelimeensa haluaa/pystyy yli 400€ sijoittaa lienee melkolailla sama onko hinta sitten 450€ vai 650€.

  1. En usko tuollaiseen hintaan, ei se nyt enemmän tule maksamaan kun iPhone 4 jota suomesta saa 400e. Täytyyhän sen tuota halvempi olla, mikä halpis iPhone se muuten olisi?

   1. Tämä malli korvaa iPhone 4:n ja muut vanhat mallit, näkeehän tuon ilman lasejakin. Pointti on että voidaan myydä ”uutta vanhaa”. Viimevuoden malli muoviin käärittynä + värit, siinä kaava. Vanhoja malleja ei tulla jatkossa myymään sellaisenaan.

Kommentointi on suljettu!