Nokia Lumia 1020:n pressikuva ja ominaisuudet vuotivat verkkoon

Lumia 1020

Windows Phone Central on saanut käsiinsä tulevan Nokia Lumia 1020 -puhelimen virallisen lehdistökuvan. Samalla sivusto paljastaa laitteen yksityiskohtaiset tekniset ominaisuudet, jotka tarjoavat ainakin muutaman yllätyksen. Toki niihin kannattaa suhtautua vielä pienellä varauksella, mutta lopullista vahvistusta ei onneksi jouduta odottelemaan torstaita pidempään.

Lähteen mukaan puhelimen nimi on todellakin Lumia 1020. Verkossa liikkunut tieto Nokia 909:stä ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä se toimi alussa laitteen nimenä. Lopullinen myyntinimi tulee kuitenkin olemaan Lumia 1020.

Puhelimen kamerassa on optinen kuvanvakain ja Nokia 808 PureView -mallista tuttu ylinäytteistys. Kamera kuvaa yhdellä laukaisulla 32 ja viiden megapikselin otokset kuvasuhteella 16:9. Sillä on mahdollista myös tallentaa 38 megapikselin kuvia 4:3-kuvasuhteella. Kameran aukkosuhde on f/2.2.

Puhelimen mukana toimitettavan Nokia Pro Camera -sovelluksen tarkoituksena on mahdollistaa kuvausasetuksien manuaalinen säätäminen ja antaa näin edistyneemmille kuvaajille enemmän liikkumavaraa. Sen kautta päästään käsiksi muun muassa ISO-tasoon, valkotasapainoon sekä suljinnopeuteen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Windows Phone Central väittää puhelimen sisältävän kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Kaikki nykyiset Windows Phone 8 -laitteet tarjoavat enintään gigatavun RAM-muistia. Ikävä kyllä laitteen suorittimesta ei ole tarkempia tietoja.

Lähde: Windows Phone Central

41 kommenttia

 1. Taas vakuuttavaa jälkeä Nokialta. Kohta minunkin puhelin.

 2. ”Sen kautta päästään käsiksi muun muassa ISO-tasoon, valkotasapainoon sekä suljinnopeuteen.”

  Oho! Nämä älypuhelimet alkaa näköjään olemaan ominaisuuksiltaan kohta järjestelmäkameratasoa…

  1. Aukon koko puuttuu, sitten olisi ne kolme kovaa: aukko, suljinaika ja ISO.
   Toisaalta, aukon absoluuttinen koko on noin pienen polttovälin objektiivissa joka tapaauksessa pieni, joten syväterävyyttä on aina melko paljon, halusi tai ei. Ainoa tapa syväterävyyden vähentämiseen on tässä tapauksessa mennä mahdollisimman lähelle kohdetta, koska aukkoa tai polttovaliä ei voi muuttaa.

 3. Pitkään se pysyi salaisuutena, muttan nyt onkin jo ”julkaistu”

 4. Wow! Oooo, mikä puhelin! 🙂
  Todella, aivan helv*tin tyylikkään näköinen. Kamerakyhmykin on saatu siistiksi.

  Ja ne ominaisuudet. Loistava kamera, WP8, Nokian lisäsoftat… Voi pojat mikä luuri!
  Tää menee takuu varmasti hankintaan! 🙂

  1. Kerro sitten ensitunnelmat (sillee realistiseti, +-) kun saat puhelimen 🙂

  2. Ja ne ominaisuudet. Loistava kamera, WP8, Nokian lisäsoftat. Kahden jälkimmäisen takia puhelin ei myy muualla kuin suomessa. Ba dum tss.

   1. Mutta siitä täytyy antaa pisteet että Nokia sai tuon kameran noin hyvän näköiseksi ja pieneen muotoon. Samsungin se Zoom puhelin on jäätävän ruma 😀

 5. Ostoon menee ja lumia 920 menee myyntiin.

  1. Ostoon menee ja lumia 920 jää varapuhelimeks 😉

   nyt vaan en tiedä, että ottaisinko keltaisen vai valkoisen..?

   Purity Pro ja JBL:n kaiuttimet ovat valkoiset, niin luultavasti niihin mätsäävä täytyy hommata!

   mitäs muut ottavat?

   1. Keltaisen tottakai, koska minun lumia 920 on myös keltainen.

    1. Itsellänikin keltainen 920, harmittaa vaan kun ei mätsää lisävarusteiden kanssa

 6. Huomatkaa muuten, että kuvissa ei näy AT&T-brändäystä. 🙂

 7. Eihän tätä puhelinta pitänyt tulla myyntiin koska WP käyttis ei vain kykene tällaiseen. Ei tämä ole totta. WP on niin rajoittunut käyttis. Ainakin joidenkin mielestä….

  Odottelen vastauksia.

  1. Vaikka ominaisuus tuleekin kolme vuotta myöhemmin myyntiin kuin siihen vanhentuneeseen Symbianiin, niin ei kai kukaan ole väittänyt etteikö Nokia jossain vaiheessa saisi sitä myös WP:hen häkättyä? WP ei siis estä Pureviewin toista esittelyä, se estää vain sen kaupaksi käymisen.

   1. iOS se vasta rajoittunu käyttis onkin nii turha valittaa tästä, lisäks niin ”kestäviä, ettei tutunkaa puhelin kestäny ku viikon nii järjestelmä sekos

  2. ”Odottelen vastauksia.”

   Odottelen kysymystä…

   1. Kommentti oli piikki kaikille niille jotka sanoivat vielä aivan äskettäin ettei Nokia tule koskaan tuomaan Windowsilla olevaa ”PureWiewiä”

 8. Täälä kanssa Lumia 920 menee vaihtoon.. Tää Lumia 1020 menee heti ostoon, kun myyntiin tulee..Toivottavasti tulee pian julkaisun jälkeen… Voisiko se Heinäkuun 22pvä olla mahdollinen jenkkien lisäksi Euroopassa, AT&T-brändäys puuttuu kuvasta ?… 🙂

  1. Itse mietin samaa juurikin samasta syystä, 🙂

   1. Olisi kyllä loistava veto Nokialta 🙂

    1. vähän jännittää suomeen tulemisen ajankohta kun 925 ei ole vieläkään tullut

 9. Vielä kun ei tulis mitään toimitusongelmia nii olis aika nice…

 10. Ooh!

  Ja Nokia teksti KESKELLÄ HYVÄ!!!!!

  Saamarin tyylikäs.

  Vois vaikka N9 ja Nikon D3100 mennä vaihtoon. :O

 11. Tämä kuva on Lumia 920 pressikuvista photoshopattu. Kattokaa vaikka noita appseja.
  Ja eiköhän oikeissa pressikuvissa ole sitten se Pro camera sovellus näkyvissä.

 12. Ja kauppoihin tämä saapuu varmaan nokian tuntien ensi vuoden puolella..

 13. Eiköhän tämä tule aika äkkiä myyntiin…Jenkeissä veroton hinta $602 eli n. 468e..Eli varmaan n.580e tulee maksamaan, eli aika samanhintainen kuin Lumia 925(Tulee hyydyttämään 925:n myynnin)..

  1. En usko, että tulee juurikaan vaikuttamaan L925 myyntiin erilaisen rakenteen takia(olettaisin että tämä on paksumpi kuin L925). L920 tulee tästä varmaan eniten kärsimään.

 14. Kuvathan ovat feikkejä jos siitä lähdetään. Tai sitten Nokialla on ollut todella laiskaa pressikuva porukkaa kun ovat laittaneet saman kuvan näytöstä kun lumia 920 pressikuvassa. Ominaisuudet kuullostavat kyllä todella hyviltä, mutta ei vielä mene vasta puoli vuotta palvellut oma 920 kiertoon.

  1. veikkaisin samaa luokkaa mitä lumia 920.

   väitteiden mukaan 1020 olisi -1mm ohuempi kuin 920 (langatonlataus puuttuu) ja tuo kameran paneeli tuo varmaa muutaman gramman lisää painoa niin varmaa aika suhteellisissa luvuissa mennään verrattuna 920 ja 1020

   1. Minäpä veikkaan että on huomattavasti kevyempi kuin lumia 920.

 15. Minua alkaa kiinnostamaan jos alle 150g. Siinä tapauksessa pitää alkaa selvittelemään sovellustarjontaa.

  1. Mitäs sovelluksia kaipailet..? voin antaa niille tarjottavia sovelluksia, 3rd partyja, jos ei ole virallisia 🙂

 16. Tässä tärkeimmät mistä en ole varma:
  -ftp softa
  -mailisofta jossa mahdollisuus laittaa allekirjoitus usealla kielellä niin, että allekirjoitus on helppo valita lähettäessä (tärkeä, koska tulee lähetettyä viestejä useilla kielillä ja allekirjoitukset sisältää paljon tärkeää/markkinoivaa tietoa.
  -väripaletti (värisuunnittelujen tekoon, eli yksinkertainen softa johon voi valita selkeästi vaikka viisi väriä ja sitten sen voi lähettää eteenpäin)
  -joku websuunnitteluun tarkoitettu softa mocuppien hahmo otteluun (monipuolinen piirtosofta käy paremman puutteessa)
  -syvyyskartat kotimaahan (kartta selainta käyttänyt androidilla)
  -onko Adobe julkaissut mitään wp:ole tai luvannut tulevaisuudesta?
  -Saako selainta johon saa lastpass palvelun pluginin (tämä on tärkeä koska on paljon asiakkaiden sivustoja, joiden tunnukset pitää saada pidettyä turvallisesti mukana)

  Olen varmaan aika vaativa näiden kysymyksien kanssa, mutta olen huomannut nämä tärkeiksi asioiksi omaan käyttöön ja useilla alustoilla joku näistä on muodostunut pullonkaulaksi. Voi kuulostaa pikkuasioilta osa, mutta oikein toimiessa tehostaa työtä reilusti. Softan hinta ei merkitse mitään, koska työkäyttöön tulee kaikki muu paitsi syvyys kartat.

 17. Kartta selain löytyy. Lastpass myös, joten ainoastaan nuo muut työsoftat askarruttaa.

 18. Eli tutkailin hieman ja kaikki muut olisi kunnossa, mutta FTP softat olivat saaneet todella huonoja arvioita, eli tuskin toimii hyvin (pitäisi saada myös tallennettua palvelimien tiedot).

  Lisäksi yksi kyssäri, eli jos vaikka löydän hyvän FTP softan ja sitten hyvän editorin koodille niin saanko jotenkin määriteltyä, että avaa softan laukaisemat tiedostot jollain tietyllä editorilla (eli laittaa oletus sovelluksen tietylle tiedostotyypille)?

  .PSD tiedostot pitäisi myös saada auki, mutta siihen en vielä löytänyt tietoa?

Kommentointi on suljettu!