Uudistunut Google Maps -karttasovellus julki Androidille

Google Maps

Suositusta Google Maps -karttapalvelusta on julkaistu uudistettu versio Android-laitteille. Julkaisu on optimoitu sekä älypuhelimille että tableteille ja se saapuu lähitulevaisuudessa myös Applen iOS-mobiililaitteille. Sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta vähintään Android 4.0 -alustaversiolla varustettuihin laitteisiin.

Nyt esitelty versio perustuu visuaalisesti pitkälti samaan ilmeeseen, kuin joulukuussa iPhonelle julkistettu Google Maps. Mukaan on kuitenkin tuotu uusia ominaisuuksia, mutta ikävä kyllä myös jostain on jouduttu luopumaan. Esimerkiksi offline-kartat eivät ole enää yhtä selkeä osa kokonaisuutta, vaikka niihin kiertotietä edelleen pääsee käsiksi.

Uuden Google Mapsin keskeisimpiin parannuksiin kuuluu erillinen tablet-näkymä, joka optimoi sovelluksen suuria kosketusnäyttöjä varten. Sen ilme noudattelee Googlen nykylinjaa ja nähdään aikanaan myös iPadillä.

Navigointia on kehitetty paremmilla ruuhkatiedoilla. Sovellus ilmoittaa aikaisempaa selvemmin matkaa hidastavista tekijöistä ja osaa muun muassa kesken matkanteon ehdottaa nopeampaa reittiä.

Valmiit ehdotukset on tärkeässä roolissa Google Mapsin hakutoiminnossa. Se kertoo automaattisesti lähellä sijaitsevista kohteista tutussa korttinäkymässä.

Muutamista ominaisuuksista Google on uuden version myötä päättänyt luopua. Offline-kartat löytyvät edelleen, jos kirjoittaa hakukenttään ”OK Maps”, jolloin näkyvissä oleva alue tallentuu puhelimen muistiin. Monet ovat kommentoineet tätä rampautetuksi versioksi aikaisemmasta. Samalla sovelluksesta on poistettu Latitude-palvelu, joka suljetaan kokonaan käytöstä 9. elokuuta. Jatkossa ystävien liikkeitä kartalla voi seurata Google+:n kautta, joka mahdollistaa oman sijainnin jakamisen.

Lähde: Google

9 kommenttia

 1. Paras karttasovellus paranee, vai paraneeko? Latituden kohtalo oli yllätys, paljon käytetty ja hyvä ominaisuus. Pitääpä tutustua miten se jatkossa toimii.

 2. Tässähän avautuu Nokialle mainio tilaisuus, kun Googlen kartoista jää nyt pois se vähäinenkin offline-käytön ”korvike”. Valitettavasti Nokian mainonta karttojensa offline-käytöstä on ollut flegmaattista – offline-käytöstä kun esiintyy keskustelua lähinnä keskustelufoorumeilla ja suuri yleisö ei juurikaan tunne karttojen offline-käyttöä. Käynnistäkää ihmeessä näyttävä Here-mainoskampanja, jossa kerrotaan mm offline-käytön eduista!

  1. Samaa mieltä.
   Nokian kartoisssa saa ladattua kerralla kokonaisen maan kartat, kun Google Mapsissa sai alueen, joka on usein riittämättömän pieni jo Suomessa matkustaessa!

 3. En oiekin hoksaa miksi pitäisi olla offline kartat suomessa, netti yltää kuitenkin joka paikkaan ja hinnoittelukin on erittäin edullinen. Ulkomailla matkustettaessa tietysti eriasia.

  Googlen navi on minusta erinomainen, ainoa miinus kameroiden ja poi pisteiden lisäämisen puuttuminen (siis mitenkään järkevästi). Ääniohjaus on iso plussa vai onko Nokian navissa myös?

   1. Puheohjaustako tarkoitat? Onko se siis suomeksi, että ymmärtää kun sanon kadun nimen ja numeron niin sitten mennään, kuten Googlen navissa?

  1. Vaikka netti yltääkin Suomessa lähes joka paikkaan, karttojen jatkuva lataus vaatii käytännössä 3G yhteyden, jotta näytön päivitys olisi sujuvaa. Puhelinoperaattorista riippuen nettiyhteydet ovat välillä todella hitaita varsinkin taajamien ulkopuolella. Offlinekäytössä tätä ongelmaa ei ole ja kaistaa riittää vielä sähköpostien ja sosiaalisen median päivityksille.

   Lumian navissa on myös näyttö ajettavan tien nopeusrajoituksesta ja säädettävä varoitus ylinopeudesta, joten jatkuvasti päivitettäviä kameratietoja ei tarvita.

 4. Kamera tiedot kyllä tarvitaan, eikös ne saa Nokian naviin? Uskaltaako nopeus rajoituksiin luottaa, millään aiemmista laitteistani en olisi luottanut. Paljon 60\80 lyhyitä pätkiä missä kamerat ja ne nuo usein unohtaa, myös kesä/talvi rajoitukset on ollut ongelma.

  Itse asun maalla keskisuomessa ja liikun muutenkin paljon syrjässä, myös pohjoisessa ja itärajan tuntumassa, mutta ei ole ollut ongelmaa netti yhteyden suhteen. Eikä navigointi minusta mitään 3g:ta vaadi, vaan pelittää kyllä kohtuullisesti heikoillakin yhteyksillä.

 5. Ainoa parempi asia nokian kartoissa on juurikin tuo että koko maan voi lataa puhelimeen ja navigointi toimii ulkomailla offlinessä kätevästi. Eikä tämä ole mikään vähäinen seikka. Mutta muilta osin google maps on ajanut nokia karttojen ohi. Eli ulkoasu, katu ja talonumerolöytyvyys, googlesta saa osoitteet yhdellä klikkauksella google mapsiin. Tämä lumia 900 on ollut todella iso pettymys galaxy1 :n jälkeen. Ei iske tää wp yhtään. Ei ole koskaan mennyt puhelin näin nopeasti vaihtoon. Nyt tulossa android puhelin takaisin

Kommentointi on suljettu!