Videolla: Nokia hehkuttaa puhelintensa kestävyyttä

Nokia, kestävyys

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on kuvannut näyttävän videon, jossa se kehuu panostavansa erityisen paljon tuotteidensa kestävyyteen. Suomalaisvalmistajan mukaan kyseessä on eräs puhelimien tärkeimmistä ominaisuuksista ja käyttäjän tulee voida luottaa sen kestävyyteen jokapäiväisessä käytössä. Niinpä laitteet käyvät läpi useita eri testejä, joiden avulla niiden luotettavuus varmistetaan. Jos puhelin ei niistä selviydy, palaa se takaisin suunnittelupöydälle.

Laitteiden kestävyyttä testataan muun muassa tiputuksilla ja tärinällä. Keskeistä on varmistaa niiden toiminta myös erilaisissa olosuhteissa, kuten vesisateessa ja kuumuudessa. Puhelimia taivuttelemalla puolestaan halutaan varmistua siitä, että ne kestävät esimerkiksi housujen taskuissa aiheutuvan paineen.

9 kommenttia

  1. Nimenomaan 😀 mulla oli lumia 800 aikoinaan, tippus 20 sentin korkeudelta ja meni näyttö rikki.

   1. Tarkoitin vain että miten Lumioilla testataan. Hyvinhän nuo kestävät.

   2. Pidän Nokian puhelimia huomattavasti kestävempinä kuin muitten valmistajien.Applen tuotteisiin ei edes kannata vertailla. Ei ole kertaakaan mennyt näyttö/puhelin rikki vaikka puhelimet on monia kertoja pudonnut lattialle. Nokian puhelimia ollut: 3310, 6630, 3510i, 6300i, N-Gage, N95 , N8, C5, Nokia 700, Lumia 800 tosin oli vain viikon käytössä ja Lumia 920. Ei taida edes kaikkia puhelimia muistaa…

   3. Kyllä itselläni on Lumia 800 kestänyt näyttö edellä laattalattialle tippumisen, pari pudotusta asfaltille ja lumihangessa käymisen.

    Tapauskohtaisia juttujahan nämä ovat, mutta kyllähän Nokian puhelimet ovat pääsääntöisesti muita valmistajia kestävämpiä. Sehän selviää jo muutaman droptestin katsomalla ja ihan käytössä.

    1. ”Tapauskohtaisia juttujahan nämä ovat”

     Nimenomaan. Etenkin näytön lasista puhuttaessa. Kaikki ne menevät rikki kun huonosti tippuvat, mutta toiset toki helpommin kui toiset. Jos itsellä vaikka SGS2 selvisi 5 tiputuksesta ja L800 kahdesta ennen rikkoontumistaan ei tästä voi mitään päätellä niiden kestävyydestä. Tarvittaisiin tilastoja.

 1. Mulla on toiminut lumia 710 ja920 loistavasti tippuilusta huolimatta. Runko on kestänyt, sekä näyttökin. Puhelin on tippunut betonille, asfaltille, kaakelille, parketille ja kalliolle, kuitenkin on tipouilut kestänyt toimivana.

 2. Mitä kestävyyteen tulee, niin se on tosiaan munkista kiinni. Ittellä varmaan on tähdet ollu oikeessa asennossa, kun oma Zte Blade on pudonnut portaat alas (korkeuseroa ~2m ja pituutta ~3m) ilman naarmun naarmua. Näyttökin on naarmuton vielä yli kahden vuoden jälkeen, vaikka en ikinä ole käyttänyt mitään suoja juttuja.

 3. Hyvin on Lumia 900 kestänyt kosteutta. Talvella myös toimii pakkasessa hyvin, joten sietää myös kylmää.

Kommentointi on suljettu!